Italian pääministeri eroaa – Perustuslakiuudistus ei mennyt läpi: Miten käy Euron?

Miten käy Euron: Tämä antaa tilaisuuden EU-kriittiselle Viiden tähden liikkeelle, joka kampanjoi ei-kannan puolesta. Liike vastustaa myös euroa.

Italia äänesti sunnuntaina perustuslain uudistamisesta. Renzi oli ilmoittanut etukäteen, että jos ei-äänet voittaisivat, hän eroaisi tehtävistään.

– Kannan täyden vastuun tappiosta, Renzi sanoi paikallista aikaa noin puoliltaöin pitämässään televisiopuheessa. Kaksi ja puoli vuotta virassa olleen Renzin päätöstä erota pidetään takaiskuna Euroopan unionille.

Renzin eroa avaa oven ennenaikaisille vaaleille ensi vuonna. Tämä antaa tilaisuuden populistiselle ja EU-kriittiselle Viiden tähden liikkeelle, joka kampanjoi ei-kannan puolesta. Liike vastustaa myös euroa.

Perustuslain uudistus olisi kaventanut merkittävästi italian parlamentin ylemmän kamarin eli senaatin valtaa ja vähentänytsen jäsenmäärää.

Ensimmäisten arvioiden mukaan Renzin olisi onnistunut saamaan perustuslain uudistukselle vain hieman yli 40 prosentin kannatuksen.

Asiasta uutisoi: Reuters

2 thoughts on “Italian pääministeri eroaa – Perustuslakiuudistus ei mennyt läpi: Miten käy Euron?

 • 5.12.2016 at 08:20
  Permalink

  tata odotin, ollan vissiin tyhjan paalla nyt pitais miettia taallakin hallituksen vaihto, alottavatko nyt 3 maailman sodan kun heidan torninsa kaatuvat

  Reply
 • 5.12.2016 at 08:20
  Permalink

  tata odotin, ollan vissiin tyhjan paalla nyt pitais miettia taallakin hallituksen vaihto, alottavatko nyt 3 maailman sodan kun heidan torninsa kaatuvat, juu

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.