EU:lta 5 mrd. € Ukrainaan – tarkoitus toimittaa tappavia ja ei-tappavia puolustustarvikkeita

Neuvosto on päättänyt perustaa Ukrainan avustusrahaston Euroopan rauhanrahaston yhteyteen ja korottaa rauhanrahaston rahoituskattoa 5 mrd. €:lla (käypinä hintoina), joka varataan Ukrainalle.

EU täyttää sitoumuksensa. Ukrainan avustusrahasto muuntaa sanamme teoiksi. Rahaston avulla jatkamme Ukrainan tukemista sen puolustautuessa Venäjän hyökkäyssotaa vastaan tehden kaikkemme niin kauan kuin on tarpeen.

Josep Borrell, EU:n ulkoasiainedustaja

Ukrainan avustusrahaston avulla EU voi tukea vahvemmin Ukrainan asevoimia sen muuttuvien tarpeiden mukaisesti. Tarkoituksena on toimittaa tappavia ja ei-tappavia puolustustarvikkeita ja tarjota koulutusta.

Ukrainan avustusrahasto pyrkii maksimoimaan EU:n lisäarvon: tarjotaan Ukrainalle enemmän ja parempaa operatiivista tukea, täydennetään EU-maiden kahdenvälisiä toimia ja lisätään Euroopan ja Norjan puolustusteollisuuden yhteishankintoja.

Neuvosto päätti myös parantaa välineen hallinnointisääntöjä, jotta ne olisivat kestävämpiä ja mukautettavissa uusiin kansainvälisiin olosuhteisiin. Hallinnointisääntöjen parantaminen perustuu toimiviin kansallisiin hankintarakenteisiin ja olemassa oleviin puitesopimuksiin. Tässä yhteydessä hyödynnetään johtovaltioihin perustuvaa lähestymistapaa ja Euroopan puolustusvirastoa (EDA). Vaaditut puolustustarvikkeet hankintaan yhteishankintoina Euroopan puolustusteollisuudelta ja Norjalta – myös pieniltä ja keskisuurilta yrityksiltä. Samalla tarjotaan joustovaraa toimitusketjuille, joihin voi kuulua toimijoita, jotka ovat sijoittautuneet EU:n ulkopuolelle tai Norjaan tai joilla on tuotantoa EU:n ulkopuolella tai Norjassa.

Korvauksia jäsenmaiden tekemistä lahjoituksista (eli varastoista, markkinoilla saatavilla olevien laitteiden yksipuolisista ja yhteisistä ostoista sekä yksipuolisista hankinnoista) rajoitetaan siirtymäkauden jälkeen.

Nyt tehdyn päätöksen mukaisesti Euroopan rauhanrahaston rahoituskatto on yhteensä yli 17 mrd. € vuosina 2021–2027.

Lähde: EU-tiedotus

One thought on “EU:lta 5 mrd. € Ukrainaan – tarkoitus toimittaa tappavia ja ei-tappavia puolustustarvikkeita

  • 19.3.2024 at 19:52
    Permalink

    Jos USA:sta puhaltava nykyinen vielä vähäinen ”tuulenvire” vahvistaa itseään niin ”Ukrainan projekti” jää yksistään Euroopan kontolle. Eli USA toistaa itseään tekemällä ”afgnistanit” jättämällä ukrainalasen ”morsmaikun” ”soittelemaan lehdellä” keskittyen Kiinan härnäämiseen. tai demokraattien varsinaiseen globalistiseen hankkeeseen tuhota oma maansa kivijalkaan. USA:ssa on meneillään omanlaisensa ”Lapn poltonsa”, mikä äkkiseltään kuullostaa järjettömältä, mutta on kuienkin äärimmäisen totta. Eteläraja vuotaa kuin seula yötäpäivää ja Etelä-Amerikan valtiot tyhjäävät vankiloitaan huoletta, sillä eihän ”se ole hullu, joka pyytää vaan se, joka antaa. Näille koko maailman kulkijaimille demokraatit nyt kunnioittavat perustuslakia antamalla näille käsiaseet kun samalla kunnon kanta kansalaisilta luvalliset aseet (valkoiset magalaiset) ollaan väkisin riistämästä käsistä. Muukalaset saavat pyssynsä kuin tikkarin käteen. Lisäksi, jos laittomat siirtolaiset suostuvat littymään ”USA:n” armeijaan on kansalaisuus sillä silmän räpäytyksellä taattu. Kanta valkoiset ova pois jo potkitut eivätkä vielä siviilissä olevat halua edes mennäkään ”harmaisiin”. Koska se on woketettu eli rappioitettu pronominella leikkimiseksi kuten koko yheiskunakin niin, että ”sota opit” ovat sivuasia koko lafkassa. USA on samalla tiellä kuin oli Rooman valtakuntakin aikoinaan ja koko prosessi on pelkkä luonnonlaki kuten on ihmisiänkin eri elämänvaiheet. Ameeriikan joutsenlaulu alkoi samalla kellonlyömällä kuin Neuvostoliitto hajosi v. 1991, vaikkei sitä vielä silloin ymmärtänytkään. Kun ”sparraajaja” katosi. Silloin EI enää ollut kunnon vastustajaa, joka olisi pitänyt ryhiä kasassa. Ja loppumaton sarja ”helppoja” voittoja vain pahensivat asiaa. Ja aivan kuten helpot ajat tuottavat heikkoja miehiä niin samoin käy myös suurimmankin maailmanvallan, sillä ihmisistähän se koostuu aina leikkikoululaisesta miehiseen mieheen asti kun ”löysiä” EI oteta pois!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.