Suomi on liittynyt Yhdysvaltojen ohjaamaan 6G:n kehittämisen periaatteisiin

Suomi on liittynyt Yhdysvaltojen vetämään monenkeskiseen julkilausumaan 6G:n kehittämisen periaatteista. Lausuma julkaistiin Mobile World Congress –tapahtuman yhteydessä Barcelonassa 27.2.2024.

Julkilausumassa sovitaan yhteisistä periaatteista, jotka ohjaavat 6G:n kehittämistä kansallisesti ja kansainvälisesti. Liittymällä lausumaan Suomi vahvistaa yhteistyötä keskeisten strategisten kumppanien kanssa tulevaisuuden langattomissa viestintäverkoissa.

Yhteislausuman allekirjoittivat Suomen lisäksi Australia, Iso-Britannia, Japani, Kanada, Korean tasavalta, Ranska, Ruotsi, Tšekki ja Yhdysvallat.

– Suomi kuuluu johtaviin mobiiliverkkoteknologiaa kehittäviin ja niitä nopeasti käyttöönottaviin maihin. Olen tyytyväinen, että vahvistamme kansainvälisiä kumppanuuksiamme saman henkisten maiden kanssa. Tämä on hyvää jatkoa Suomen ja Yhdysvaltojen julkilausumalle 6G-yhteistyöstä, jonka allekirjoitimme viime kesänä, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne sanoo.

Vaikuttaminen kansainväliseen 6G-politiikkaan yhteistyössä on tärkeää, jotta tulevaisuuden mobiiliverkot sopivat demokraattiseen arvopohjaan. Julkilausuman mukaisesti Suomi korostaa kansainvälisessä vaikuttamisessa, että 6G-teknologian pitää olla turvallista, kestävän kehityksen tavoitteiden mukaista sekä yhä useamman saatavilla.

– On tärkeää jatkaa 6G-kehitystä yhteistyössä, jotta tulevaisuuden mobiiliverkot ovat turvallisia ja luotettavia. Suomi voi toimia tässä myös suunnannäyttäjänä huippuluokkaisen 6G-osaamisemme johdosta, sanoo ministeri Ranne.

Suomi on ollut vuosikymmeniä yksi maailman keskeisistä mobiiliteknologian osaajista. Nykyisin Suomi kuuluu viiden johtavan maailman maan joukkoon 6G:n kehitystyössä.

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.