Yhdysvallat: Lakiesitys 60 miljardia Ukrainalle ja 14,1 miljardia dollaria Israelille

Sunnuntaina julkistettu lakiesitys pitää sisällään 60 miljardin dollarin apupaketin Ukrainalle.

Lakiesitys  sisältää myös 14,1 miljardia dollaria sotilaallista apua Israelille: 2,44 miljardia dollaria Punaisenmeren turvatoimiin, jossa Jemenin huthikapinalliset ovat tehneet kymmeniä hyökkäyksiä kaupallista merenkulkua vastaan, ja 4,83 miljardia dollaria  Aasiaan, jossa  jännitteet ovat kärjistyneet Taiwanin ja Kiinan välillä.

Lakiesitys on ”kompromissi” Demokraattien ja Republikaanien välillä

Lakiesitys on näillä näkymin tulossa käsittelyyn keskiviikkona. Biden kommentoi ”sopimusta” seuraavasti: ”Nyt olemme päässeet sopimukseen kahden osapuolen kansallisesta turvallisuussopimuksesta, joka sisältää tiukimmat ja oikeudenmukaisimmat rajauudistukset vuosikymmeniin. Tuen sitä voimakkaasti.”

Republikaanit saamassa osan vaatimuksistansa läpi rajakysymysessä, mutta silti Republikaanien enemmistö vastustaa ”sopimusta”

Sopimuksen mukaan presidentille myönnettäisiin uudet valtuudet karkottaa siirtolaisia ​​välittömästi, jos viranomaisille tulee ylikuormitettuja turvapaikkahakemuksia ja hakemusten täytäntöönpano rajalla joutuisi nopeampaan ja tiukempaan täytäntöönpanoon.

Huolimatta  Republikaanien ”tuesta”, lakiehdotuksella on epävarmat näkymät sekä senaatissa että edustajainhuoneessa, jossa Republikaaneilla on enemmistö. Republikaanien enemmistö ilmeisesti vastustaa esitystä semmoisenaan. Lakiesityksen kaatuminen olisi valtava takaisku presidentti Bidenille.

Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

Tue Nykysuomea TÄSTÄ

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.