Sisäministeriö: Sisäisen turvallisuuden yhteistyö tiivistyy Yhdysvaltojen kanssa

Sisäministeriö ja Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriö allekirjoittivat maanantaina 29. tammikuuta yhteistyöjulistuksen sisäisen turvallisuuden tiede- ja teknologiayhteistyön syventämisestä.

Julistuksen mukaan osapuolet pyrkivät edistämään tiede- ja teknologiayhteistyötä yhteisiksi tunnistetuissa sisäisen turvallisuuden kysymyksissä. Tavoitteena on lisätä tiedonvaihtoa, yhteistä tutkimusta, kehittämistä ja testausta sekä arviointia erilaisissa sisäiseen turvallisuuteen liittyvissä kokonaisuuksissa.

”Turvallisuusympäristö on muuttunut yhä epävakaammaksi. Esimerkiksi hybridivaikuttaminen ja kriittiseen infrastruktuuriin kohdistuvat uhat haastavat turvallisuusviranomaisia. Teknologisen murroksen vauhti kiihtyy ja teknologia nivoutuu yhä tiiviimmin geopolitiikkaan, talouteen ja turvallisuuteen. Teknologia on samaan aikaan sekä merkittävä mahdollistaja että uhka sisäisen turvallisuuden alalla. Tämä yhteistyöjulistus on hyvä alku hedelmälliselle tiede- ja teknologiayhteistyölle sisäisen turvallisuuden saralla”, toteaa kansliapäällikkö Kirsi Pimiä sisäministeriöstä.

Suomen ja Yhdysvaltojen yhteistyö eri aloilla on vahvistunut viime vuosien aikana. Suomen Nato-jäsenyys tarkoittaa uusia avauksia Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisessä yhteistyössä, ei ainoastaan suoraan puolustuksessa vaan laajasti myös tutkimus-, innovaatio- ja teknologiapuolella. Sisäisen turvallisuuden tiede- ja teknologiayhteistyön tiivistyminen on yksi osa tätä lähentymistä. Yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa käynnistyy eri aihealueisiin keskittyvissä työpajoissa kevään aikana. Työpajoissa luodataan tulevaisuuden teknologioita ja tunnistetaan mahdollisia tutkimusyhteistyön aihioita.

4 thoughts on “Sisäministeriö: Sisäisen turvallisuuden yhteistyö tiivistyy Yhdysvaltojen kanssa

  • 5.2.2024 at 14:55
    Permalink

    ”Sisäisen turvallisuuden yhteistyö tiivistyy Yhdysvaltojen kanssa”
    Miten mahdollista, kun Yhdysvalloissa tehdään 5 kertainen määrä väkivaltarikoksia miljoonaa asukasta kohti ja tappoja 50 ja Suomessa 20. Suomessakin rikokset ovat lisääntyneet vuodesta 1980 kasinkertaisiksi, joten jotain olisi tehtävä.
    Kun yhteistyötä suunnitellaan turvallisuudessa Suomen demokraattisessa maassa, voi todeta demokratia Suomessa on masiivista idiotismia.

    Reply
  • 5.2.2024 at 15:06
    Permalink

    Jatkuvasti tehdään epämääräisiä sopimuksia ulkovaltojen kanssa, kansalta kysymättä.

    Reply
  • 5.2.2024 at 15:42
    Permalink

    Kommunistinen USA, kommunistinen WEF, kommunistinen EU, kommunistinen Nato, kommunistien EKP, kommunistien FED kommunistidollari, kommunismieuro kommunistinen supo, kommunistinen cia ja kommunismi yleensäkin ovat pahimmat uhkat kansalliselle turvallisuudelle. Onnen päivä kaikille kun nämä katoavat maailmasta.

    Reply
  • 5.2.2024 at 20:53
    Permalink

    ”Sisäinen turvallisuus”. Edellä mainittu käsite on tullut relevantiksi kommunistisissa diktatuureissa kuten ent. ”sateliittivaltioissa” (ent. itä-eurooppa) ja itse ”isännässä” Neuvostoliitossa. Erityisen perusteellisella tasolla ”sisäinen turvallisuus” oli Saksan Demokraattsessa Tasa-vallassa eli DDR:ssä. Tuota tärkeää virkaa hoiti organisaatio nimeltä: STASI! Tuolloin erotuksena tuolloisesta lännestä ja ainakin Suomessa keskityttiin SUPO:n toimesta ulkoiseen turvallisuuteen eli ulkomaisten vakoojien yms. jahtaamiseen. Silloin kun valtion hallitus on enemmän huolissaan oman kansakuntansa aiheuttamasta vaarasta kuin vieraista. Tahtoo se merkitä, että hallisevan luokan harjoittama hallinto ja poliiikk on irti vallisevasta kansan eli äänesäjien tahtitilasta – silloin kun vielä vaaleilla ja kansan tahdolla oli jotain merkitystä. Ja etenkin SITOVAA merkitystä. NYT höveli globalisti-luokka tarjoaa karvalakki väelle vain kypärää kuin innoksta tärisevät koltiaiset uimarannan pusikossa!!!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.