Ministeri Rydman: Koronatukien joustoja ei ole tarpeen enää jatkaa

Koronakriisin seurauksena käyttöönotetut yritystuet kohdistuivat valtaosin matalan tuottavuuden yrityksiin, mikä hidastaa tulevaa tuottavuuskehitystä ja Suomen talouskasvua, arvioi 5.2.2024 julkaistu Etlan tutkimus, joka on osa työ- ja elinkeinoministeriön laajaa koronatukien arviointisarjaa vuosina 2020–2024.

”Tulokset tukevat sitä, että EU:n tulisi palata kriisejä edeltäneeseen normaaliin tukipolitiikkaan. Talouskasvun näkökulmasta koronatukien joustoja ei ole tarpeen enää jatkaa, kun akuutti kriisi on ohi. Seuraavaksi tarvitsemme TK-rahoituslain ja muiden hallitusohjelman politiikkatoimenpiteiden toimeenpanoa. Ne tulevat juuri oikeaan aikaan tukemaan yritysten uudistumista ja kasvua”, sanoo elinkeinoministeri Wille Rydman.

Koronatukien tavoitteena oli auttaa yrityksiä selviämään akuutin maksuvalmiuskriisin yli. Tässä onnistuttiin. Tutkimuksen mukaan kuitenkin myös ennen pandemiaa tappiolla olleet yritykset saivat paljon tukia, mikä hidastaa pääoman ja työvoiman luonnollista siirtymistä tuottavampiin yrityksiin. Koronatuet nostivat vain hyvin harvan yrityksen voitolliseksi.

”Vaikka kriisit ja keinot niistä selviytymiseksi ovat erilaisia, koronatukien opit kerätään talteen tulevaisuuden päätöksenteon pohjaksi, kunhan loppuraportin suositukset ovat käytettävissä”, toteaa tutkimuksen ohjausryhmän puheenjohtaja Anne Rothovius.

Nyt julkaistu tutkimus on väliraportti TEM:n koronatukien arviointisarjan viimeisestä osasta, jonka tarkoituksena on tuottaa tietoa rahoitusinstrumenttien yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta.

Lähde: työ- ja elinkeinoministeriö

One thought on “Ministeri Rydman: Koronatukien joustoja ei ole tarpeen enää jatkaa

  • 5.2.2024 at 21:07
    Permalink

    Mikäs sen hauskempaa kuin OTTAA kokkareelle ja sitten sadatella somessa kun KÖYHÄT näkyvät ikkunasta aamusella kun silkki krakaa köytteleepi virka-autoa odotellessa!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.