Tytti Tuppurainen: Hallitus on asettunut työmarkkinoiden osapuoleksi, ammattiliittoja vastaan

Tytti Tuppurainen viestipalvelu X:ssä:

Pääministeri Petteri Orpo ei kyennyt antamaan selvää viestiä hallituksen vastuunkannosta. Sen sijaan hän päätyi syyttämään ammattiyhdistysliikettä työmarkkinoiden levottomuudesta. Orpo maalailee vääränlaista kuvaa lakkojen perimmäisestä tarkoituksesta.

Suomessa on tänä keväänä poliittisia lakkoja, koska hallitus on asettunut työmarkkinoiden osapuoleksi, ammattiliittoja vastaan. Hallituksen pitäisi tulla vastaan ja aloittaa neuvottelut, joissa haetaan kompromisseja eikä selkävoittoa.

Orpon pahin virhe on toisteltu väite siitä, etteivät hallituksen esitykset heikennä työehtoja. Kyllä ne heikentävät: työehdot määräytyvät työehtosopimuksilla ja esitykset heikentävät palkansaajapuolen neuvotteluasemaa.

Orpon mukaan hallituksen työmarkkinatoimissa ollaan demokratian ytimessä. Väite demokratiasta on erikoinen, sillä eduskuntavaalien alla hallituspuolueet eivät kertoneet aikeistaan työmarkkinoiden suhteen. Se on onttoa myös siksi, että Orpon hallitus rajoittaa lakko-oikeutta.

Lähde: Tytti Tuppurainen X

Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

4 thoughts on “Tytti Tuppurainen: Hallitus on asettunut työmarkkinoiden osapuoleksi, ammattiliittoja vastaan

  • 3.2.2024 at 15:02
    Permalink

    Ministeri Tytti Tuppurainen nousi elämänsä virheen partaalta Suomen etujen vartijaksi – ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”

    Reply
  • 3.2.2024 at 16:32
    Permalink

    Tappurainen tekee itse juuri niin kuin syyttää hallitusta. Kaveeraa ammattiyhdistysjohtajien kanssa ja kusettaa työväestöä lakkoilemaan. SAK on suoraan SDP:n yksi osasto, joten ei ihme. ”Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista” on Tappuraisen tunnuslause, joten en ihmettele yhtään hänen lausuntojaan.

    Reply
  • 3.2.2024 at 20:24
    Permalink

    Suomi on NYT globaali Baali, jossa kurjat torakat eiivät saa hyppiä slmille eivätkä huutaa korvaan! Tämä niin joskus TYÖMARKKINAJÄRJESTÖJEN viimeisen sanan vallassa ollut ”keskitettyjen ratkaisujen” maa, jonka yhteneväisyys ”Täällä Pohjantähden Alla” ja ”Punainen viiva” -monoliitteineen. On nyt lopullisesti murskattu ja tuhkattu. Maatalouden alas-ajo alkoi jo kun Suomi liittyi EU:hun, joka oli vasemmiston suloinen kosto talonpojille, jotka ”menivät väärälle puolelle” ammoisina aikoina. Toki tuolloiset rasvakoura duunarit syvästi epäilivät (ja syystä) EU:n ylikansallista kapitalismia edustavan yhteenliittymän vaikutuksia työtätekeville. Tuo vastahankaisuus voideltiin vasemmiston pukumiesten eli järjestöväen voitelemisella lupaamalla heille EU:n tuomia byrokratisisia työmahdollisuuksia kotimaanhallinnossa tai jopa Brysselissä. Ja olipa herra miten pieni hyvänsä niin herra kuitenkin ja liksa sen mukainen. SDP ajoi voimalla Suomea EU jäsenyyteen kokoomuksen kanssa ja oman puolueen oikeistosiipeä ja aatelista kihtiä poteva Paavo Lipponen runttasi Sauli Niinistön kanssa ”kiekon väkisin maaliin” ainakin Euron kohdalla. NYT maailman lopullisesi, – mutta EI tietenkään vielä aivan – muuttuneena suomalaiset työläiset ja valkokaulus toimihenkilöt AKAVA:a myöten ovat saaneet kaikki EU:n tuomat ”edut” silmilleen huomatessaan, että työmarkkinajärjestöjen peukaloruuvi on menetetty. Nyt yleismaailmallinen lama lännessä EI ole mitään sattuman kauppaa vaan globalisten (WEF, Bilderberg, Teknokraatit, EU, NATO) kylmää tahallista laskelmointia ajaa lännen talouselämä ja VARSINKIN tavallisen ihmisten elämäntaso NOLLAAN, Perustuen vihreään utopiaan ja yltiö-kommunistiseen kiinalaiseen esikuvaan orja- ja vakoilu -yheiskunnasta, jossa KAIKKI ent. länsimaiset yhteiskunnalkliset vapaudet ovat lopullisesti HYLÄTYT! Suomi EI ole enää KEKKONEN, eikä edes kakkonen, vaan menossa siihen TYRANNIAAN, jota vastaan nyt jo manan maille mennet sukupolvet ovat verissäpäin taistelleet. Niin ARVOKAS asia VAPAUS on!!!

    Reply
  • 4.2.2024 at 09:27
    Permalink

    Hallitus ei heikennä työehtoja. Ay-liikkeellä on Suomessa pohjaton valta ja miljardien omaisuus jonka se on kerännyt toisten kustannuksella.

    Ay–liikkeen kartelliaseman takia Suomen työmarkkinoilla ei sallita kilpailua.

    Jos kilpailu sallittaisiin nykyisen kaltaisia järjettömiä poliittisia lakkoja ei pidettäisi. Lukuisat työntekijät jotka nyt pakotetaan lakkoihin menisivät töihin.

    Palkat eivät perustu tuottavuuteen vaan ay-pomojen hatuista vedettyihin hintoihin ja seuraukset ovat näkyvissä. Yritykset siirtyvät halvemman tuotannon maihin, lopettavat kokonaan tai irtisanovat työntekijöitä.

    Suomessa työntekijöillä on siis liiankin hyvät työehdot, joilla on kova hinta kaikille kansalaisille.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.