Paavo Arhinmäki syyttää Timo Soinia Perussuomalaisten ”rasismista”

Paavo Arhinmäki Facebook: Lähes jokainen meistä varmasti muistelee menneisyyttä ja rakentaa tarinaa myönteisten lasien läpi. Niin itsekin teen.

Toisaalta yritän olla menneisyyttä miettiessäni niin objektiivinen kuin subjekti voi olla.

Tänään Helsingin Sanomien mielipidepalstalla perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini analysoi nykyisiä perussuomalaisia. Analyysissä on paljon perää.

Timo Soini on oikeassa siinä, mitä perussuomalaiset ovat ja miten toimivat. Hän on myös oikeassa kritiikissään Petteri Orpoa kohtaan. Miksi halla-aholaisten arvot nyt yhtäkkiä kelpaavat, kun 2017 vielä ne olivat sovittamattomassa ristiriidassa kokoomuksen kanssa.

Mutta kun hän kuvaa nykyisin rasismiin pohjaavaa puoluetta ja miten tähän on tultu, unohtaa Soini mainita keskeisen henkilön. Hänet itsensä.

Timo Soinia saamme syyttää laajan rasismin tulosta suomalaiseen politiikkaan. Soini täysin laskelmoidusti oman puolueen lyhytnäköistä kannatusetua ajatellen otti rasistit mukaan ja nosti heidät eduskuntaan.

Ensin hän houkutteli Tony Halmeen ehdokkaaksi, ja röhötti vieressä Halmeen rasistisille ja vähemmistövihamielisille puheille. Tästä alkoi uuden rasistisen politiikan aalto.

Myöhemmin Timo Soini otti puolueeseen mukaan Jussi Halla-ahon ja muut hommalaiset. Tuomaan ääniä perssuomalaiselle. Soini luuli voivansa hallita rasistisia voimia, mutta käenpoika kasvoihin Soinin lämpimässä sylissä.

Timo Soini on edelleen yhtä timosoini kuin aina on ollut.

Lähde: Paavo Arhinmäki facebook

7 thoughts on “Paavo Arhinmäki syyttää Timo Soinia Perussuomalaisten ”rasismista”

  • 28.7.2023 at 15:40
    Permalink

    Paavo anarkistilla ei ole mitään syytä syytellä muita.

    Reply
  • 28.7.2023 at 15:44
    Permalink

    paavo parka, siinähän oikea puniikki, täys puna kommari, aina räksyttämässä, luulin jo puniikin hukkuneen omaan pas####a, mutta vielä on ressukalla rasismi kortteja,

    Reply
  • 28.7.2023 at 15:46
    Permalink

    Paavon edesottamuksia:
    ”Paavo Arhinmäen vihapuhe, josta Aamulehti uutisoi viime heinäkuussa (2012) seuraavaa:

    Poliisit närkästyivät muutamia vuosia sitten, kun vasemmiston
    nuorisojohtaja Arhinmäki nähtiin jalkapalloseura Jokereiden katsomossa
    väkijoukon mukana herjaamassa heidän tapettuja kollegoitaan.

    – Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen, kuului Jokereiden kannustushuuto.

    Tanskalainen Steen Christensen oli surmannut teloittamalla poliisit Eero Holstin ja Antero Palon 1997.”

    Reply
  • 28.7.2023 at 15:50
    Permalink

    Moniarvoisessa yhteiskunnassa pitää myös rotuvitsien kertojia sietää.
    Kukapa ei hieman naurahtaisi sellaisille. Piristäähän se päivää.

    Reply
  • 28.7.2023 at 18:38
    Permalink

    Tämä Arhinmäki on syyntakeeton kaikkeen aiheuttamaansa. Nyky- ja takavuosilta löytyy kaikkea, mitä ei toisinajattelijoiden sallita tehdä. Mutta kun tuolla keskenkasvuisella on oikea idealismi.

    Reply
  • 28.7.2023 at 20:55
    Permalink

    Soini jauhotti muutama vaali sitten Arhinmäen vaalikeskustelussa kun tämä jalkapallohuligaanin riitaisella uhmakkuudella (jälleen kerran) aukoi mahti-päätään sillä kertaa selvinpäin ja kaiketi täydellä vatsalla! Nälissään käy kuulemma ”päälle kuin yleinensyyttäjä”. Tyypillinen suuri suinen kommari, joka löytää vikaa kaikkialta paitsi itsestään tai matuista tekivätpä molemmat mitä hyvänsä (pahansa)!

    Reply
  • 30.7.2023 at 15:57
    Permalink

    Ahrinmäki on kaiketi lähes 50-vuotias.
    Tyyppi on jämähtänyt johonkin teini-ikään.
    Miettikää nyt vähän se saa palkkaa enemmän kuin New Yorkin pormestari, pusikaljoineen tulee pusikosta potkimaan autoja, käy spraymaaleilla maalaamassa rautatyietunneleita. Ja kyseessä on siis tosiaan Helsingin apulaispormestari.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.