Keskusrikospoliisi: Tero Ala-Tuuhosta ei enää epäillä Pekka Katajan murhan yrityksestä

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista vahvistaa Nykysuomelle, että aijemmin tutkintavankeudesta vapautettua ”epäiltyä”  ei ole enää syytä epäillä Pekka Katajan murhan yrityksestä. Aijemmin tutkintavankeudesta vapautettiin Tero Ala-Tuuhonen

 

Ala-Tuuhonen on ollut aikaisemmin vangittuna todennäköisin syin  murhan yrityksestä. Ala-Tuuhonen vapautettiin tutkintavankeudesta 8.10.2020.

Pekka Katajan epäilty murhan yritys tapahtui Jämsässä heinäkuussa. Katajan kertoman mukaan kaksi miestä tunkeutui hänen asuntoonsa ja häntä lyötiin useita kertoja päähän  vasaran kaltaisella esineellä. Kataja kertoi 7.10.2020 MTV3 rikospaikka ohjelmassa tunnistaneensa Ala-Tuuhosen 100% varmuudella yhdeksi tekijäksi. Erikoiseksi Katajan väitteen tekee se tosiseikka, että Keskusrikospoliisi vapautti Ala-Tuuhosen tutkintavankeudesta seuraavana päivänä.

Katajan kertomukset tapahtumista on vaihdelleet tapahtumapäivästä alkaen. Epäillyn rikoksen tapahtumapäivänä Kataja kertoi medialle kotiinsa tunkeutuneen kaksi arabin näköistä miestä. Tämän Kataja kuitenkin korjasi myöhemmin medialle.

Keskusrikospoliisin mukaan epäillyt otettiin kiinni syyskuussa Keski-Suomessa. Heidät vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa sunnuntaina 6. syyskuuta. Tapahtumia tutkittiin aluksi tapon yrityksenä, mutta myöhemmin rikosnimike koventui murhan yritykseksi. Samalla tutkinta siirtyi paikallispoliisilta KRP:lle.

Toinen epäilyistä on edelleen vangittuna todennäköisin syin Pekka Katajan murhan yrityksestä, rikoskomisario Jussi Luoto ei suostu kommentoimaan esitutkintaa sen tarkemmin tai miten kuulustelut on edistynyt edelleen vangittuna olevan epäillyn kanssa.

 

Kansallismielisten liitouman varapuheenjohtaja Terhi Kiemunki kommentoi asiaa haastattelussa 16.9.2020. Kiemunki ei uskonut tuolloin  Ala-Tuuhosen syyllisyyteen. Haastattelun aikaan Ala-Tuuhonen oli tutkintavankeudessa.

Artikkelia täydennetty Terhi Kiemungin video haastattelulla ja MTV3 rikospaikan Katajan kommentilla.

8 thoughts on “Keskusrikospoliisi: Tero Ala-Tuuhosta ei enää epäillä Pekka Katajan murhan yrityksestä

 • 21.10.2020 at 16:18
  Permalink

  Taisi koko vasara-episodi olla satua näiden epäiltyjen osalta?

  Kävikö Katajaa joku varoittelemassa esim. maksamattomista veloista tai jostakin hämärätoiminnasta ja piti keksiä syylliset jostakin, ettei oikeasti vasaroinnin järjestelleet ”hämärämiehet” pahastu? Samalla saatiin maksettua vanhoja kaunoja puolueen vanhoista riidoista.

  Reply
  • 22.10.2020 at 04:01
   Permalink

   Ei ole myöskään mitään vasaraa,ainoastaan Katajan sana siitä että lääkäri olisi sanonut että esine olisi ollut vasaran kaltainen esine,itse en usko että 20 lyöntiä olisi vasarasta ottanut koska kyllä pitäisi olla päässä reikä kun otetaan huomioon miten ohut pääkallo on.Ainakin huono murhaaja jos ei saa tapettua noin monella vasaran iskulla päähän.Kaikki lyönnit tuntui myös olevan yhdessä kohtaa joten aika mahdottomalta kuulostaa.

   Reply
 • 21.10.2020 at 16:31
  Permalink

  Niin, eli ne koppikorvaukset. Tuleeko saldoa lähimainkaan samassa mittakaavassa kuin peduiinille tulisi?

  Reply
 • 21.10.2020 at 17:25
  Permalink

  Ja iltapäivälehdet pysyy visusti hiljaa tietenkin. Jokainen terveellä järjellä varustettu tiesi, että tämä on lopputulema. Toivottavasti miehen maine puhdistetaan ja äänekkäimmät kusipäät joutuu solvauksista vastuuseen!

  Reply
  • 21.10.2020 at 20:31
   Permalink

   Moni vasuri on kirjoittanut faktana että Tero olisi syyllinen vasarointiin.
   Kunnianloukkaus.
   Nyt on tilaisuus tehdä rikosilmoituksia tai tutkinpyyntöjä näistä henkilöistä.
   Mihin voin lähettää ottami kuvakaappaukset teksteistä?
   Tekisi hyvää, jos julkisuuteen annettaisiin joku sähköposti näitä ja varten ja SUUREEN ÄÄNEEN kuulutetaan, että lähettäkää kuvakaappaukset TÄHÄN osoitteeseen.

   Reply
 • 22.10.2020 at 08:44
  Permalink

  Katajan tarina on hieman epäselvä. Arabin näköistet miehet->sitten ei olekaan vaan ihan tumma valkoinen. No, nuo oli kyllä vaaleita joita syytettiin. Iskuja päähän noin paljon -> ei vammaa mikä tietysti hyvä juttu. Mutta mutta ei ihan kaikki täsmää nyt kyllä. Toki on mahdollista erehtyä jos pahoin pahoinpidellän yms.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.