Poliisi poisti valtaajat ”CHAZ:n autonomiselta alueelta” Seattlessa – ainakin 30 pidätetty

Seattlen pormestari Jenny Durkan antoi varhain tänä aamuna hätäkäskyn ottaa itsenäiseksi julistaunut, CHAZ:ina tunnettu alue haltuun siellä tapahtuneiden surmien ja muun vakavan väkivallan jälkeen.

Zero Hedge -julkaisun mukaan Seattlen poliisi aktivoitiin kuitenkin vasta sen jälkeen, kun mielenosoittajat olivat uhanneet ottaa pormestarin 7,6 miljoonan dollarin arvoisen talon haltuunsa.

Poliisi saapui alueelle moottoriajoneuvoilla ja polkupyörillä, kaatoi mielenosoittajien teltat ja ohjasi alueella olevat mielenosoittajat pois. Ainakin 30 pidätettiin.

Telttoja ja muuta mielenosoittajien omaisuutta on alueella edelleen, mutta mielenosoittajat on poistettu alueelta.

Kun mielenosoittajat ottivat Seattlen Capitol Hillin alueelta useita kortteleita haltuunsa, sekä mielenosoittajat että valtamedia painottivat, että kyseessä on rauhanomainen protesti – kunnes väkivalta tuli ilmeiseksi. Seattlen pormestari ennakoi jopa ”rakkauden kesää”.

 

Jo 12. kesäkuuta presidentti Donald Trump kehotti Seattlen pormestaria puuttumaan alueen valtaukseen. Pormestari ilmoitti kuitenkin asioiden olevan Seattlessa hyvin.

”Älä pelkää demokratiaa tuolla tavalla”, vastasi pormestari Trumpille Twitterissä.

Poliisi poistui alueella olevalta laitokselta 8. kesäkuuta mielenosoittajien vaadittua poliisivapaata aluetta. Tänään poliisi palasi alueelle ja tyhjensi sen. Alueella oli ammuskeltu, raiskailtu, ryöstelty ja murhattu ainakin kaksi ihmistä, 16- ja 19 -vuotiaat nuoret.

Katso aamulla kuvattu video päivän tapahtumista CHAZ:sta.

Autonominen alue ei loppujen lopuksi ollut kovin autonominen. Jo alun jälkeen valtaajat alkoivat pyytää ruoka-, raha- ja vaatelahjoituksia tuekseen.

Chazissa oli myös ”kunnianhimoisia hankkeita” omavaraisuuden rakentamiseksi, kuten pahvialustalle parin sentin paksuiseen multaan istutetut vihannekset, joista osa oli vastoin tasavertaisuutta varattu pelkästään mustien valtaajien käyttöön.

Zero Hedgen toimittaja kirjoittaa:

”Jälleen yksi epäonnistunut sosialismikokeilu.”

Lähteet: Zero Hedge, Fox News, YouTube, Twitter

2 thoughts on “Poliisi poisti valtaajat ”CHAZ:n autonomiselta alueelta” Seattlessa – ainakin 30 pidätetty

 • 2.7.2020 at 04:25
  Permalink

  Antaisivat nyt leikkiä. Kyllästyvät kun mäkkärit ja pikaruokapaikat loppuvat tuolta.Liittovaltion pitäis antaa noiden paratiisen olla ja antaa niiden rapistua. Vesi ja ruoka kun loppuu, alkaa marina ja valitus.

  Reply
 • 2.7.2020 at 09:30
  Permalink

  Eiköhän luonto poista aina heikot yksilöt. Tässäkin tapauksessa geenimutaatiot poistuisivat ravintoketjusta ihan omia aikojaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.