Saksa hajottaa armeijan valiojoukon äärioikeistolaisuuden pelossa

Saksan puolustusministeri, kristillisdemokraattisen unionin (CDU) puheenjohtaja Annegret Kramp-Karrenbauer päätti viime viikon keskiviikkona yhden armeijan eliittiyksikön hajottamisesta.

Ministerin mukaan ”myrkyllinen johtamiskulttuuri” ja ”äärioikeistolainen ajattelutapa” ovat vahvistuneet joukon sisällä. Tämän on annettu tapahtua ”salaisuuden muurin” suojissa.

Noin 70 yksikön sotilasta siirretään KSK:n kolmeen muuhun joukko-osastoon, kun taas ”he, jotka ovat tehneet selväksi olevansa osa ongelmaa eivätkä osa ratkaisua, joutuvat jättämään KSK:n”, sanoi puolustusministeri.

KSK, Kommando Spezialkräfte, on armeijan jäsenistä koottu eliittijoukko, joka toimii armeijan nopean toiminnan yksikön alaisuudessa. KSK-joukkoja pyydetään usein osallistumaan salaisiin antiterrorismioperaatioihin Balkanilla ja Lähi-idässä.

Kramp-Karrenbauer näkee, että yhden yksikön hajottaminen on tarpeeksi, eikä koko KSK:ta ole tarpeen hajottaa.

”Ylivoimainen enemmistö KSK:ssa ja armeijassa palvelevista miehistä ja naisista ovat uskollisia perustuslaille”, sanoi ministeri.

Yksikkö jo kolme vuotta seurannassa

KSK perustettiin armeijan yksiköksi vuonna 1996. Sen painopiste on terrorismin vastaisissa operaatioissa ja panttivankien vapauttamisessa vihamielisiltä alueilta.

Nyt hajotettava KSK:n ryhmä joutui suurennuslasin alle vuonna 2017, kun yhtä operaatiota edeltävässä lähtöjuhlassa ryhmän jäsenet tekivät natsitervehdyksiä, kuuntelivat ”äärioikeistolaista musiikkia” ja osallistuivat peliin, jossa heiteltiin sian päätä. Tammikuussa armeija ilmoitti, että 20 sotilaan epäillään olevan äärioikeistolaisia.

Toukokuussa yksikön johtaja, prikaatinkenraali Markus Kreitmayr kertoi sotilaille, ettei ääriaatteita hyväksytä armeijan joukoissa. Viime kuussa epäiltyjen kodeista löytyi etsinnässä aseita, ammuksia ja räjähteitä.

Puolustusministeri twiittasi tänään keskiviikkona: ”Tukeaksemme perustuslakiin ylivoimaisesti tukeutuvaa enemmistöä #KSK:ssa meidän tulee poistaa oikeistolaiset ääriliikkeet ja heidän ideansa pikaisesti ja johdonmukaisesti joukoista.”

Lähteet: Fox News, Twitter

Lue myös:

7 thoughts on “Saksa hajottaa armeijan valiojoukon äärioikeistolaisuuden pelossa

 • 1.7.2020 at 20:27
  Permalink

  Kyseinen ämmä voi rekrytoida joukot BLM.stä, joka ampuu vain valkoisia.

  Reply
 • 1.7.2020 at 20:35
  Permalink

  Feministivalaita tilalle, vai? Nyt on kyllä jo nähty mitä akkavalta tekee kun pääsee päättämään tärkeistä asioista, koko eurooppa tuhoutuu, siinä on sitä hienoa ja upeaa tasa-arvoa.

  Reply
  • 2.7.2020 at 09:34
   Permalink

   Totta. Mihin enää tarvitaan esim. juutalaisia ja heidän vehkeilyjään. Laitetaan akat asialle, niin saadaan länsimaat nurin.

   Reply
 • 1.7.2020 at 22:54
  Permalink

  Uusi NS tiimihän on tehnyt oikein rivakan startin.
  Hyviä juttuja jo melkein liukuhihnalla.
  Jos saksalaisia, ranskalaisia, italialaisia tai muiden maiden (ei englannin kielisistä lähteistä tehtyjä) juttuja saisi suomenkieliseen pakettiin niin se on valtti ja etulyöntiasema.
  Toivottavasti saatte mainostajia ja jonkun patron lahjoitustilin (tai osoite niin voisi mennä kirjekuoressa ettei mätä karhu saa käpälää väliin ;).

  Reply
 • 2.7.2020 at 04:29
  Permalink

  Valtiot alkavat rappaeutua sisältäpäin ja hallinnoilla on pelko perseessä että aremija ja poliisi ottaa vallan ja pistävät tämän homman jälleen ojennukseen. Jotain on jo varmaan kulisseissa jo menossa.

  Reply
  • 2.7.2020 at 09:23
   Permalink

   Armeija ei poliisi laita mitää ojennukseen euroopassa, munattomia lampaita jotka nuolee muslimeiden varpaita.
   Eikä varsinkaan suomen armeija, ei, nuo marssii homokulkueissa ja kantaa ilslamistien laukkuja.

   Reply
 • 2.7.2020 at 09:30
  Permalink

  Saksan miehitys ja sen kansan kurissapitäminen on nähtävästi vuosi vuodelta vaikeampaa. Miehittäjät, tulkaa Suomeen! Täällä on lauhkea hyväuskoinen lammaskansa, joka ei pistä hanttiin missään asiassa muutamaa kylähullua lukuunottamatta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.