Facebook bannaa ”väkivaltaisia ryhmiä” – mutta ei Antifan väkivaltaisia ryhmiä

Facebook on sulkenut satoja tilejä alustaltaan vedoten niiden väkivaltaisuuteen, mutta Antifan tilit ovat saaneet jäädä.

Tilien sulkemisesta huolimatta mainostajat jatkavat omaa boikottiaan Facebookia kohtaan.

Facebook alkoi siivota alustaansa neljä päivää sen jälkeen, kun USA:n oikeusministeri William Barr kehotti oikeusministeriön alaista työryhmää ryhtymään toimiin väkivaltaisia ääriryhmiä kohtaan USA:ssa.

Fox Businessin mukaan yksi Barrin mainitsemista ryhmistä oli Antifa.

Facebookin siivousoperaatio ei ole ollut mainostajien mielestä tarpeeksi mittava. Jo yli 300 yritystä boikotoi Facebookia joko kuukauden ajan tai pidempään. Yritykset eivät ole kiinnostuneita sananvapauden rajoittamisesta, vaan siitä, ettei Facebook suitsi sitä vieläkin enemmän.

Yritysten boikotti Facebookia kohtaan ei lähtenyt liikkeelle niiden asiakkaiden tai markkinointiosastojen aloitteesta, vaan kansalaisetujärjestöjen kehotuksesta. Näiden mukaan yritysten tulisi käyttää mainostukseen liittyvää valtaansa, jotta Facebook omaksuisi sananvapauden rajoittamisen nykyistä laajemmin.

Colour of Change on yksi näistä järjestöistä. Sen mukaan kansalaisoikeuksien ajamiseen on vain yksi tie: boikotti. Boikottia ajavilla järjestöillä on kymmenen vaatimusta Facebookille. Yksi niistä on ”poliitikoiden valheiden estäminen”.

Viime päivinä Facebook on poistanut 106 boogaloo-liikkeeseen liittyvää ryhmää, 400 muuta ryhmää, jotka ovat Facebookin mukaan julkaisseet epäilyttävää sisältöä, sekä 220 käyttäjätiliä. Väkivaltaiseksi tiedetyn Antifa-liikkeen ryhmät ovat saaneet jäädä.

Pelkona on, että yritykset pyrkivät ottamaan haltuunsa poliittisen keskustelun vaientamalla sosiaalisessa mediassa ne, joiden mielipiteitä ei suvaita.

Lähde: The Post Millenial

Lue myös:

2 thoughts on “Facebook bannaa ”väkivaltaisia ryhmiä” – mutta ei Antifan väkivaltaisia ryhmiä

 • 1.7.2020 at 19:04
  Permalink

  ”Parempaa väkivaltaa!”

  Osa kivijalkafirmoista antaa ”suojelurahaa”, että mukamas näyteikkunat säilyisivät ehjinä. Suurin osa globalisteja, jotka haluavat orja-valtion nimeltä.”New World Order” ovat tehneet likaisen työn. Nuo molemmat tahot tullaan teurastamaan kuin siat muitta mutkitta… ”Koska globalisteilla on saatanan palvojaset!”

  Reply
 • 1.7.2020 at 20:18
  Permalink

  Aivan sama mitä FB bannaa. FB analysoi käyttäjien tietoja ja ominaisuuksia ja myy näitä mainostajille. Vain hieman yksinkertainen ihminen käyttää FBa ja paljastaa henkilöölisyytensä mainosten tyrkyttäjille.
  Juuri tämä vika on ilmaisissa yhteisöpalveluissa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.