Jari Vuorinen: Suomi piippuhyllylle?

Korona on muuten jännä lautapeli. Ensimmäisen ja viimeisen kerran pelasin sitä Lopella heinätöissä landeserkkujen luona ollessani 10 vuotias. Heillä oli muuten sinä kesänä vielä hevonen,seuraavana oli Ferguson traktori. Hevonen poistui vihreämmille laitumille ajat sitten mutta Risto on 94 vuotias. Siihenkin aikaan oli flunssaakin mutta flunssat tuli ja meni eikä ne vaikuttaneet muonavahvuuteen. Korona pelin nappulat oli pyöreitä ja litteitä. Näin jälkeen päin voisi ajatella, että ne nappulat muistuttivat kuvia korona viruksesta.

Se vaan,että tuossa lautapelissä pelinappula saattoi joutua ns.”piippuhyllyllylle”! Vaati taitoa ja kovaa laakia saada nappula pois piippuhyllyltä. Suomi on takaamassa,rahoittamassa ja lainaamassa ja lahjoittamassa koronakriisin EU kustannuksia, joissa yhtreisvastuun arviot liikkuu 500-1000 milrjardissa. 1000:n miljardin kohdalla suomelle napsahtaa 17 miljardin osuus ja kaksi kärpästä yhdellä iskulla,sillä samalla rahoitetaan tietysti myös tilanne ennen koronaa.EU:lle korona on ”mannaa taivaalta”, siis sille ideologialle,että ollaan yhtä ja suurta eurooppaa kun vastaavasti pk-yrittäjlle korona on limbo,helvetin esikartano. Sellainen vastaideologia,että pelastetaan vain omat, olisi näin ollen aika terveen kuuloista.

Suomelle nämä kustannukset ovat ”kova laaki”,  jossa myös taito tulee muualta. Taito tarkoittaa EU:n tapauksessa sitä,että tilaisuus tekee varkaan. Nimittäin yhteisvastuut ovat artiklan 125 mukaan kielletty. EU kyllä saa varastaa itseltään mutta miksi komissio varastaa suomelta hallituksen siunauksella? Milloin tulee se julistus liittovaltioksi? Silloinko, kun ei enää ole taitoa ja kukaan ei kykene ampumaan yhtä nappulaa pois piippuhyllyltä. Jos EU olisi bändi ja osaisi laulaa,biisi alkaisi näin :”Kaikki paine jota rakennettiin,me vain leikiksi se tarkoitettiin”

Jari Vuorinen Lohja Ojamo.

One thought on “Jari Vuorinen: Suomi piippuhyllylle?

  • 27.5.2020 at 19:09
    Permalink

    Joo, ja laittamalla perunajauhoja pelilaudalle nappulat luistivat liukkaammin. ”Toista” ne ovat ne nykyajan ”liukkaudet”!

    Kirjoittajan kuvailemat ajat olivat kuin Taivaan iloja tämänpäiväivän hulluuden rinnalla. TV-sarjoissa sentään aina hyvä voitti pahan ja Aku Ankankin tarinat päättyivät useinmiten toteamukseen: ”Rikos ei kannata!”

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.