Helsingissä huijattu useita ”valeasunnoilla”

Helsingin poliisilla on tutkittavana rikossarja, jossa ulkomaalaisia henkilöitä on huijattu asuntovuokrauksen yhteydessä Helsingissä. Epäilty huijari on poliisin tutkimusten perusteella hankkinut kohdeasuntoja väärillä henkilötiedoilla esiintyen esimerkiksi huoneistohotelleista. Asuntojen vuokrat on jätetty maksamatta tai ne on maksettu katteettomalla ulkomaalaisella luottokortilla.
Poliisin julkaisema kuva epäillystä.

Epäilty on vuokrannut kohdeasuntoja eteenpäin ulkomaalaisille henkilöille, jotka ovat etsineet vuokra-asuntoa Facebook-ryhmissä. Hän on lähestynyt asunnonetsijöitä FB-yksityisviesteillä ja pyytänyt vuokrasopimuksen teon yhteydessä käteismaksuna vuokraa 1000‒2000 euroa kohteesta sekä vuokra-ajasta riippuen. Kun tämä on saanut pyytämänsä rahat, yhteydenpitoon käytetty Facebook-tili on poistettu.

Epäilty on esiintynyt Facebookissa useilla eri valenimillä ja väittänyt olevansa espanjalainen asunnonomistaja. Mieheltä asunnon vuokranneille ulkomaalaisille henkilöille on paljastunut vasta myöhemmin, ettei tällä ole ollut oikeutta vuokrata asuntoa, eikä huoneiston alkuperäisestä vuokrasopimuksesta ole maksettu vuokraa.

Esitutkinnassa hankittujen tietojen mukaan miehellä on mukana naispuolinen rikoskumppani, josta poliisi ei kuitenkaan kerro sen tarkempia yksityiskohtia.

‒ Helsingin poliisi on kirjannut rikosilmoitukset neljästä tapauksesta. Tapauksia tutkitaan petoksina. Poliisin tietoon tulleet tapaukset ovat tapahtuneet huhti-toukokuun aikana. Esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan henkilö on kysellyt vastaavia asuntoja vuokralle myös ainakin Turussa ja Tampereella, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Toinen kuva epäillystä.
Kuva: Poliisi

Poliisi julkaisee rikoksesta epäillyn kuvan, koska häntä ei ole tunnistettu tai tavoitettu muilla keinoin ja hänen epäillään edelleen jatkavan rikollista toimintaa. Esitutkintalain mukaan henkilön kuvan saa antaa julkisuuteen, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi, rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi, uuden rikoksen estämiseksi tai rikoksesta aiheutuvan vahingon estämiseksi.

Poliisi pyytää vihjetietoa epäillystä asuntohuijarista ja hänen liikkeistään. Vihjeet voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Lähde: Poliisi

 

One thought on “Helsingissä huijattu useita ”valeasunnoilla”

 • 27.5.2020 at 19:19
  Permalink

  Suomalaiset hölmöt lentävät lankaan, vaikka ei edes rintakarvoja näy. Venäläiset ovat oikeassa. Suomalaiset ovat ”tsuhnia”.

  Venäliset ”sheikat” kauppamatkoillaan myivät yksinkertaisille suomalais-isännille määrättömät määrät rihkamaa juotettuaan heidät ensin känniin ylettömien kehujen saattelemina. Ja kun sarkaan puettu talollinen oli sammunut. Shemeika ”pisti” vielä talon koreaa emäntää.

  Ja näinhän se menee nykyään EU:ssakin

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.