Näkökulma: Että mitähän helv… Nationalismi nostaa päätään hallituksen päätöksenteossa?

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi tänään ehdottaneensa huoltovarmuuskeskukselle 100 miljoonan euron hankintoja, käsittäen erilaisia suojavarusteita koronavirusta vastaan. Käsineitä, kasvosuojaimia, suojatakkeja jne… Näinhän sen pitääkin toimia, hyvä homma hallitus: hoidatte työtänne. Ehdotuksessa on kuitenkin pari yksityiskohtaa, jotka ansaitsevat erityistä huomiota.

Kun olemme hiljattain saaneet lukea, kuinka hallituksemme globalisti-ministerit ovat sivuuttaneet EU:n suosituksia ja jopa määräyksiä, herää väkisinkin ajatus siitä, että jokin on nyt muuttunut. Kenties EU:lle luvatut 500 miljoonaa euroa vaativat hieman meikkausta ja siksi on näytelty hieman vastavirtaan soutavia tai ehkäpä, siis Ehkäpä hallitus on joutunut tunnustamaan pari globalisteille ikävää tosiasiaa…

Ensinnäkin, STM:n ehdotuksessa mainittiin erikseen, että hankintoja suunnattaisiin myöskin kotimaisiin toimijoihin. Tällainen linjaus on sekä hankintalain, että Euroopan unionin ”sääntöjen” vastainen. Tämän mittaluokan hankinnat on nimittäin kilpailutettava kuten hankintalaissa sanotaan. Sekä kansalliset, että EU:n kynnysarvot kilpailutukselle paukkuvat moninkertaisesti, joten etukäteen ei voida sanoa, että jotakin hankitaan jostakin tietystä maasta tai tuottajaryhmältä paitsi tietenkin jos… Emme noudata lakeja ja EU:n määräyksiä? Tämähän olisi tietyllä tavalla hyvinkin merkittävä askel kohti itsemääräämisoikeuden palauttamista, mutta se ei ole linjassa esimerkiksi EU-yhteistyöhengen kanssa, joka tuntuu tällekin hallitukselle menevän tärkeysjärjestyksessä kaiken muun paitsi siirtolaislaumojen edelle.

Toinen merkittävä kohta on ministeriön huomautus sisämarkkinoiden merkityksestä huoltovarmuuden vankistamiseksi. Tämähän on ultra-nationalistinen ajatus, että sisämarkkinoita ja kotimaisia tuottajia suosimalla vahvistettaisiin huoltovarmuutta. EU:n avoimet rajat ja vapaanlainen kauppa on tarkoitettu nimenomaan tällaisen ajattelun kitkemiseksi, joten mistä nyt tuulee? Toki kotimaisen tuotannon merkitystä ovat niin ruoan kuin välttämättömän teollisuuden ynnä muun osalta korostaneet muuten vuosien ajan juurikin ne, jotka on pudotettu ”automaattisesti väärässä olevien koriin”, nimittäin se ah, niin vaarallinen ”äärioikeisto”.

Protektionistinen talous on myöskin niitä asioita, mistä esimerkiksi Trumpia on haukuttu ympäri läntisen maailman. Eivät kelpaa globalisteille työpaikat, verotulot eikä huoltovarmuus. No nyt näyttää kelpaavan ja toki kehitys on suotuisan suuntaista, mutta jaksaa sitä silti ihmetellä…

Paavo Pääkkönen

6 thoughts on “Näkökulma: Että mitähän helv… Nationalismi nostaa päätään hallituksen päätöksenteossa?

 • 26.5.2020 at 14:15
  Permalink

  Alkaa olla hallituksella sen verran huonot housuissa että alkavat viimeinkin herätä …

  Reply
 • 26.5.2020 at 15:01
  Permalink

  Juu, hämmentäviä huomioita…
  Ensimmäinen kysymykseni onkin: Missä kohtaa on tälläkertaa se vihervasemmiston vedätys ?…

  Vai pohjustellaanko tällä mahdollisen vihervasemmistotolaisen totalitarismin tulemista ? Ikäänkuin kuin kokeillaan, kuinka mahdollisesti tuleva hylkiövaltio pystyisi itse polkaisemaan jotakin tuotantoa käyntiin ?

  Toki haluaisin uskoa hallinnon pyrkivän suojelemaan Suomea, mutta en jaksa luottaa sellaiseen. Ainakaan tämän hallituskoalition kanssa. Tämän hallituksen kanssa voi luottaa siihen, että suomella menee tulevaisuudessa entistä huonommin.

  En tiedä totuutta tästä hommelista, mutta pahaa aavistelen… valitettavasti…

  Reply
 • 26.5.2020 at 15:53
  Permalink

  Tuo lienee hätäpäissään väsätty lausunto kun kansa on huomannut hallituksen kommnistisen kiiman pakko-liittovaltiota kohti. Homma jatkunee kuitenkin ennallaan, onhan nyt ”huomioitu” suomalaistenkin kanta. Eli taas yhdessä eespäin kohti kolhoosiutopiaa, jossa taitaa Pohjoiskoreakin jäädä kakkoseksi. Jo nytkään ei ole yhtään keskustelupalstaa jossa ei pönöttäisi ankara sensuuriarmeija pioistamassa agendan ulkopuolisia kommentteja. Ei tällaista vahtimista tarvittu Kekkosen aikaan.

  Reply
 • 26.5.2020 at 16:26
  Permalink

  Ei hallitus ole mitenkään muuttunut. Kokemattomuuttaan ja yksinkertaisuuttaan vain esitää aatteilleen vierasta. Valtion johto on todellakin hyvin vaikea tehtävä, jos sen hoitaa hyvin. Siksipä ministerien tulisi olla kokeneita ja korkean koulutuksen saaneita tavallisia ihmisiä. Ei suinkaan poliittisesti kokeneita pelureita, eikä missään tapauksessa kokemattomia nuoria.

  Reply
 • 26.5.2020 at 19:35
  Permalink

  Laskelmoitua lusta loppuun. Annetaan 0oma talo vieraalle, mutta pidetään rappuharja itsellä!

  Reply
  • 26.5.2020 at 19:37
   Permalink

   Korj. Laskelmoitua ALUSTA loppuun.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.