Reijo Tossavainen: Euron ja EU:n kaatumisen varalle on mietittävä vaihtoehtoja

Minä ja kaikki muutkin yrittäjänä toimineet mietimme jatkuvasti erilaisia vaihtoehtoja yrityksen tulevaisuuden osalta. Se on välttämätöntä, jotta yllättävässä tilanteessa pystyy tekemään nopeita ja harkittuja ratkaisuja.

Kokonakriisi on ajanut esim. Italian entistä ahtaammalle. Maan talouden romahtaminen on hyvinkin mahdollista. Samalla on todennäköistä, että euro ja EU siirtyvät nykymuotoisina historiaan.

Vaikka olisi kuinka euron kannattaja, niin silti kannattaisi pohtia mahdollisia vaihtoehtoja. Sillä ”ei vara venhettä kaada” eli ei varautumisesta ole mitään haittaa. Päinvastoin.

Itse olen pohtinut usein asiaa, ja mielestäni vakavin vaihtoehto olisi nykyajan Hansaliitto. Löyhä keskisen ja pohjoisen Euroopan valtioiden liitto, jossa Saksalla olisi keskeinen rooli. Toinen vaihtoehto olisi Nordek eli pohjoismaiden ja Baltian maiden yhteistyö.

Päinvastoin kuin nykyinen EU, Hansaliiton maat ja Nordekin maat olisivat monella tapaa samankaltaisia, jolloin ne pystyisivät rakentavaan yhteistyöhön ja yhteiset päätökset sopisivat nykyistä unionia paremmin kaikkien mukana olevien maiden tarpeisiin.

Reijo Tossavainen

7 thoughts on “Reijo Tossavainen: Euron ja EU:n kaatumisen varalle on mietittävä vaihtoehtoja

 • 14.5.2020 at 21:21
  Permalink

  Kannattaa ehkä muuttaa ainakin pieni osa omaisuudestaan kullaksi ja Bitcoineiksi/kryptovaluutaksi.

  Reply
 • 15.5.2020 at 00:16
  Permalink

  Vakavin uhka on varmaan se että Suomen(kin) miehistä jo yli 70% kuuluvat kategoriaan ”steriili tai melkein lisääntymiskyvytön”.

  Tutkija on huolissaan koska mitään muuta tieteen tukemaa selitystä nopealle lisääntymiskyvyn häviämiselle ei löydy paitsi langattoman teknologian RF-säteily.

  Reply
 • 15.5.2020 at 00:30
  Permalink

  Hurja video: iPhone 11 säteilee jopa EU:n hullun korkeiden sallittujen säteilymäärien ylittävästi. Ja tämä silloin kun kaikki wifi, bluetooth jne. ovat POIS PÄÄLTÄ:

  https://www.youtube.com/watch?v=xleXrWK4zX0&pbjreload=10

  Rotista tuli steriilejä 4 sukupolvessa SATA KERTAA matalammilla säteilyarvoilla.

  Reply
 • 16.5.2020 at 15:37
  Permalink

  Ekonomisti Tuomas Malisen mukaan Suomi on tuuliajolla kohti kriisiä,
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/suomi-tuuliajoilla-kohti-kriisia/

  Konkursseista ja työttömyydestä aiheutuvat kustannukset veronmaksajille voivat nousta hyvinkin paljon. Olisi syytä poistaa maastamme laittomasti olevat, pelkällä ”asylum”-taikasanalla vastaanotetut lisäämästä kustannustaakkaa. Viherkommunisti-hallitus kylläkin koettaa vain tehdä maamme entistä houkuttelevammaksi kehitysmaista tuleville käenpoikasille.

  Reply
 • 16.5.2020 at 18:18
  Permalink

  Taikasana ”asylum” ei ole menettänyt voimaansa:

  ”Kansanedustaja Reijonen ulkomaalaislain muuttamisesta: ”Esitys avaa uuden väylän humanitääriselle maahanmuutolle”

  Vaikka Suomi painii koronapandemian kanssa, Suomen hallitus panostaa edelleen voimallisesti maahanmuuttoon.

  Suomen vasemmistohallitus haluaa edistää turvapaikanhakijoiden työnteko-oikeutta väliaikaisen lakimuutoksen turvin. Samaan aikaan Työ- ja elinkeinoministeriön tietojen mukaan kokoaikaisesti lomautettuna on 204 000 suomalaista koronan takia.

  – Koronan varjolla hallitus tuntuu ajavan ristiriitaista asiaa, sanoo kansanedustaja Minna Reijonen (ps.).

  Reijosen mukaan Suomen hallitus panostaa edelleen voimallisesti maahanmuuttoon. Kun turvapaikanhakija saapuu maahan, taustoja ei välttämättä tiedetä. Maahan saapuu myös turvapaikanhakijoita ILMAN HENKILÖLLISYYSPAPEREITA…”

  Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/kansanedustaja-reijonen-ulkomaalaislain-muuttamisesta-esitys-avaa-uuden-vaylan-humanitaariselle-maahanmuutolle/

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.