Nykysuomen lukijat eri puolilla koronavirustilanteen tiimoilta – Kolmasosa pitää vakavana uhkana ihmiskunnalle

Nykysuomen hiljattain avaama koronaviruskysely on päättynyt ja tulokset kertovat monisävyistä kertomaa. Lukijamme ovat hyvin eri kannoilla viruksen itsensä, siihen reagoinnin ja sen seurausten suhteen.

45% vastaajista kertoi koronavirustilanteen vaikuttaneen elämäänsä negatiivisesti, mutta toisaalta 39% oli sitä mieltä, ettei se ole vaikuttanut heidän elämäänsä laisinkaan. 16% taas totesi vaikutusten olleen positiivisia. Työpaikkansa on joko viruksesta johtuvan lomautuksen tai irtisanomisen vuoksi menettänyt yhteensä 9%. Lopuilla työt jatkuvat normaalisti.

Tasaväkisimmin vastaukset jakaantuivat kysyttäessä lukijoiden huolesta joko oman tai lähimmäisensä terveyden puolesta. 57% vastaajista oli huolissaan omasta tai lähimmäisen terveydestä. 43% taas ei nähnyt viruksen aiheuttavan merkittävää terveydellistä uhkaa itselle tai lähimmäiselle.

63% vastanneista oli sitä mieltä, että koronavirus ei aiheuta merkittävää uhkaa ihmiskunnalle, mutta reilu kolmasosa eli 37% taas koki, että virus saattaa tällaisen uhan muodostaa.

Toimitus suosittelee myöskin vilkaisemaan kyselyn alle kertyneet kommentit, jossa keskustelu oli hyvin monisyistä ja värikästä. Kyselyn tuloksineen ja kommenttiosioineen löydät täältä.

Suuri kiitos vastanneille!

 

One thought on “Nykysuomen lukijat eri puolilla koronavirustilanteen tiimoilta – Kolmasosa pitää vakavana uhkana ihmiskunnalle

  • 20.4.2020 at 18:14
    Permalink

    Koronakriisin hoidossa auttaisi terveydenhoitoalan ja talouden ammatilaisista kasattu hätätilahallitus. Ilmeisesti hallituksen toimintaan tyytyväiset katselevat vain valtamedian ”tarinoita”. Hätätilahallitus voisi toimia niin kauan kunnes Suomi saisi taloutensa ja terveydenhoitoalansa taas kuntoon. Ei ideologioita vaan tervettä maalaisjärkeä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.