Päätoimittajan palsta: Unionin kriisi – Kansallisvaltiot ja EU-kerjäläinen

Kansallisvaltiot ympäri maailman ovat viime aikoina näyttäneet rajojen ja omavaraisuuden voimaa. Jopa Euroopan unionin alueella valtiot ovat kilvan sulkeneet rajojaan, avanneet varmuusvarastojaan ja keskittyneet omiin vahvuuksiinsa samalla vahvistaen kansalaisten uskoa valtioonsa. ”Me selviämme tästä” – on se viesti, mitä valtionpäämiehet kansalaisilleen tarjoavat ja hyvä niin!

Valtiot ovat joutuneet osoittamaan kansallisvaltion etuja maailmaan ilmaantuneen koronaviruspandemian vuoksi. Samalla kun puhutaan ”sosiaalisesta etäisyydestä” ja kökötetään kotosalla kaikki aika, mitä ei vietetä töissä, kaupassa tai terveyskeskuksessa tuntuvat kansalaiset ja toki osittain poliitikotkin olevan lähempänä toisiaan kuin pitkiin aikoihin. Enää ei ole herroja tai narreja vaan kaikki ovat samassa kusessa. Se on kriisien hyviä puolia ja kenties koronapandemia muistuttaakin eurooppalaisia siitä, mitä me olemme, keitä me olemme ja miksi me olemme…

Kansallisvaltiot selviävät tästä, se on selvä. Samaa ei voi sanoa rampautuneesta ja toimettomaksi joutuneesta Euroopan unionista, jonka tarpeellisuus on kriisin keskellä joutunut varsin kyseenalaiseksi. Harva nimittäin osaa eritellä, mitä liittovaltio on tehnyt jäsenvaltioidensa hyväksi ja se on ihan ymmärrettävää. On nimittäin niin, ettei EU ole tehnyt yhtään mitään asioiden eteen – paitsi tottakai jakanut niitä kauniita sanoja. Unioni on ajautunut kerjäläisen asemaan, joka joutuu itselleen todistelemaan arvoaan, sillä kukaan muu ei tuota arvoa ole valmis antamaan.

Eurooppa-neuvosto totesi jeesustelevassa tiedotteessaan ylimielisesti seuraavaa: ”Kansalaistemme terveys ja hyvinvointi on riippuvainen EU:n yhteismarkkinan toimivuudesta.”. Ensinnäkin, me emme ole EU:n kansalaisia, vaan me olemme kotimaidemme kansalaisia ja toisekseen heimosisariemme terveys ja hyvinvointi ei ole riippuvainen EU:sta, ei millään tasolla. Kansalaistemme hyvinvointi on riippuvainen siitä mitä EU on yrittänyt tuhota koko olemassaolonsa ajan: kansallisvaltiosta – kansoista ja valtioista!

Veljet ja siskot ympäri Euroopan – Me selviämme tästä! EU ei ehkä selviä, mutta me selviämme.

Petri Perta

Nykysuomi-lehden päätoimittaja

One thought on “Päätoimittajan palsta: Unionin kriisi – Kansallisvaltiot ja EU-kerjäläinen

  • 27.3.2020 at 08:41
    Permalink

    Positiivinen ajattelu on tarpeen, vaikka haaveiden toteutuminen riippuu meistä itsestämme. On herättävä, nukumme globalismia tukevan median tasa-arvoisessa suvaitsevaisessa unimaailmassa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.