Hallitukselle surkea arvio Nykysuomen lukijoilta – ”erittäin huono suoritus voi vielä huonontua kelvottomaksi”

Nykysuomi kysyi viime viikolla lukijoiltaan ”Minkä arvosanan antaisit Marinin hallitukselle?” ja tulos oli suorastaan murskaavan huono. Kyselyssä 1 oli huonoin mahdollinen ja 10 paras mahdollinen. Vastaajia oli yhteensä 8568 ja jokainen vastausvaihtoehto sai vastauksia. Kiitettäviä, 9-10 arvosanojakin napsui kommenttiosion antiin nähden melkoinen määrä, yhteensä 715 kappaletta.

Hallitus sai lähes 9000 vastaajan jäljiltä keskiarvosanaksi 2,65, jota voi hyvällä syyllä pitää surkeana. Keskiarvo korreloi kyllä mainiosti kommenttiosion sisällön kanssa, mutta kiitettävän arvosanan jättäneiden kommentit sen sijaan olivat merkittävässä vähemmistössä.

Kommenttiosion ”parhaimmistoa”

”Annoin arvosanaksi kaksi, koska erittäin huono suoritus voi vielä huonontua kelvottomaksi.”

”Itse annoin 1:n. Ihan maatalousministeri Lepän takia: näkymätön, tekemätön, virheetön.”

”Surkein hallitus edellisen hallituksen jälkeen! Sipilä sais suomen kriisiin ja demarit jatkaa viherhippien kera!”

”Harvoin on saatu asioita ajettua kainosti hymyilemällä. Tarkoitan tällä luonnollisesti pääministeri Sanna Marinia. Mitä tulee sisäministeri Maria Ohisaloon. Hän ei tuo mieleen muuta kuin luudalla lentävän noita-akan.”

”Ajatella, ja gallupien mukaan suosio on ennen näkemätön, jokin tässä ei täsmää.”

”1,lama tulossa ja lisää tyättömiä haalimalla haalitaan,vai nytkö näistä saadaan viimeinkin halpatyövoimaa suomeen,kun suomen duunarit saa lopputilejä ”koronasta johtuen”….”

Kyselystä peräänkuulutettiin myöskin vaihtoehdon 0 tarjoamista. Asia tullaan korjaamaan tulevissa kyselyissä. Myöskin kyselyn ”ryhdikkyys” kyseenalaistettiin ja sitä kutsuttiin jopa harhaanjohtavaksi. Tälle näkemykselle emme toimituksessa voi mitään, mutta voimme sen sijaan vakuuttaa, että jokainen annettu vastaus löytyy kyselystä ja siitä lasketusta keskiarvosta.

Kiitokset osallistuneille!

Kysely kommenttiosioineen:

 

11 thoughts on “Hallitukselle surkea arvio Nykysuomen lukijoilta – ”erittäin huono suoritus voi vielä huonontua kelvottomaksi”

 • 27.3.2020 at 10:09
  Permalink

  MIksi ei ola tekti somali kieli, farsi puutu ja suahili. Ei olla edes arabiano!

  Reply
  • 22.5.2020 at 15:18
   Permalink

   Siksi, kun olemme Suomessa ja täällä puhutaan suomea.

   Reply
 • 27.3.2020 at 12:01
  Permalink

  Suosittelen seuraavaan kyselyyn mittariksi hieman analyyttisemmin ilmaisevaa asteikkoa:
  -10_0_+10.

  Nolla on neutraali, eli merkityksetön tahi mitäänsanomaton.
  Negatiiviset arvot kuvaavat äänestäjän kokemusta siitä, kuinka tuhoisaa/taannuttavaa on toiminta ollut.
  Posittiviset arvot kertovat, kuinka kehittävää/rakentavaa on toiminta ollut.

  Kun kokonaisuudelle sitten annetaan keskiarvo, voidaan nähdä, mihin suuntaan tätä maata on viety.

  Reply
  • 27.3.2020 at 12:12
   Permalink

   Esittämäni mielipidemittarin voisi laittaa jatkuvatoimiseksi vaikkapa siten, että on ”fiilismittari” jonka saldo kirjataan viikottain tai vaikkapa päivittäin taulukkoon, jolloin voidaan seurata kehityskäyrää siitä, kuinka kansalaiset kokevat tilanteen kehittymisen, milloin mennään alaspäin ja milloin ylöspäin.

   Fiilismittarin nimeksi voisi laittaa vaikka: Hallituksen toimintakyky.

   Reply
   • 27.3.2020 at 12:15
    Permalink

    Esittämi idean kaikki oikeudet pidätetään rehellisille kansalaismedioille, on jopa suositeltavaa, että kaikki rehelliset kansalaismediat ottavat sen viipymättä käyttöön.

    Sitten erikseen:
    Kiellän kaikilta korruptiomedioilta minkään osan kopioimista, korruptiomedioiksi katson kaikki JSN:n (julkisen sanan neuvosto) alaisuudessa päsmäröivät mediat.

    Reply
 • 27.3.2020 at 20:46
  Permalink

  En äänestänyt mutta sitä kommentoisin että olisi syytä pistää kaiken oikeaan perspektiiviinsä.

  Nolla olisi joku oikeasti karmea, hyvin autoritaarinen hallinto.

  Siksi, väliin aiheellinen varoitus.
  Näyttöjen ja puheiden perusteella persut saattaisivat ymmärtämättömyyttään ajaa Suomea sellaiseen tilaan hamassa tulevaisuudessa. On nimittäin sellaisia uskomattomia ulostuloja että oksat pois.
  Pitäisi olla kykyjä nähdä sadankin vuoden päähän, mitkä riskit ovat, ettei historia toista itseään, paitsi pahemmin koska teknologia ja talouden/vallan megakeskittyminen ja kans.väl. näkymättömänkin vallan lonkerot ja verkostot.

  Sipilän Kesk-Ps-Kok hallitus saa kuitenkin minulta 2:n ja nykyhallitus saman arvosanan.
  Kataisenkin hallitusaika oli fiksumpaa, niin uskomatonta kuin onkin.

  Ykkösen saa, eli pohjanoteeraukseen yltää silti vain Koivisto-Lipponen-Niinistö ajat. Hehän tekivät (ja Niinistö siitä asti ja edelleen) kohtalokkaat käännökset ja irrottivat ruorin: Sittemmin EU ja €urokraatit ovat olleet ohjaksissa.
  Sitä on vain myymällä ja lainaamalla, sekä kansainvälisen nousuharjanteen avittamina oltu muina miehinä että ”hyvin menee”. Unessa edelleen. Kuinka paljon kusta sängyssä sitten on jos se herääminen ylipäätään tapahtuu?

  Reply
  • 28.3.2020 at 11:01
   Permalink

   Persuthan vielä PersKeKon jälkeenkin kaivoi ja louhi maata kansan alta. Runnoivat innolla läpi tiedustelu- aka. kansalaisvakoilulait ilman mitään kansalaiskeskustelua jne.
   Toisen kommentista lainattua:
   ”Pitää ajatella pitemmälle. Coronaa on ollut jo kauan (7-15 % kausiflunssaviruskannasta). Ensi syksynä tulee taas flunssa-aalto, ensi keväänä myös. Ei corona minnekään katoa. Seuraus? : Alammeko elää vankileirien saaristossa ? Liikkumisen vapautta ei ole, paitsi pakolaiset saavat ylittää vapaasti rajoja. Droonit ja robotit vahtivat meitä. Olemme yhteyksissä toisiimme vain digitaalisesti. Keinoälylaitteet hoitavat työt. Rokotuksista tulee pakollisia. Ruoka säteilytetään. Saamme kansalaispalkkaa, joka juuri ja juuri riittää ruokaan.”
   Tämä on tuttua ’Ongelma-Reaktio-Ratkaisu’ kehityskaarta jolloin saadaan runnottua läpi sitä mitä vakaissa normaalioloissa ei onnistuisi.

   Nuo tiedustelujätit ovat _viiteryhmäkytköksiltään ja taustoiltaan_ yhtä ja samaa ’verkostoa’.

   Samat runnoivat läpi USA:n vapaakätiset tiedustelulait false flag WTC 9/11 iskuilla.

   Samoin siis toimii Suomessakin ja nimenomaan tämä yksi puolue on erityisen sokea näille asioille ja erityistarpeensa on harhainen turvallisuuden tunne. Vapauden ja kansanvallan kustannuksella.
   Pitkällä tähtäimellä sen kauaskantoiset vaikutukset ovat hyvin vahingollisia, kuten EU ja euro ovat olleet. Koska koen vastuuta Suomen tulevaisuudesta, on mahdotonta kannattaa ja äänestää.

   Suosittelen lukemaan Yliopistotutkimuksen loppuraportti: tuli ei tuhonnut WTC7:ää
   https://vastavalkea.fi/2020/03/27/yliopistotutkimuksen-loppuraportti-tuli-ei-tuhonnut-wtc7aa/

   Reply
 • 30.3.2020 at 11:04
  Permalink

  Ehkäpä tulisi kyseenalaistaa kaikki mitä mediassa kirjoitetaan. Eli covid-19 on pelkkä peiteoperaatio saattaa kansalaiset kontrollin alle ja hallitus on pelkkä sätkynukke ohjaajan käsissä. Kun mediassa kehutaan jotakin tahoa se on syytä epäillä, että se on pahnan pohjimmainen. Pohjimmiltaan faktuaalista tulkintaa tarjoaa enää raamattu, koska kaikki, jopa ihmisten kehittelemät raamatun tulkinnat voi kyseenalaistaa.

  Reply
  • 1.4.2020 at 08:42
   Permalink

   Myös raamattu on ihmisten käsistä . En tiedä kuinka monta painosta niistä on tehty mutta ihmisen hallintaa sillä on harjoitetu viime vuosisataan saakka

   Reply
 • 22.5.2020 at 12:17
  Permalink

  Niin on huono hallitus Suomella nykyään, että jälkien korjaamiseen menee vuosikymmeniä, jos nyt edes Suomea on enää olemassakaan tämän hallituksen jäljiltä..

  Reply
 • 22.5.2020 at 19:33
  Permalink

  Ei toimi äänestys vieläkään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.