Rajojen sulkemisesta huolimatta turvapaikanhakijat yhä tervetulleita Suomeen

Hallituksen tiedotustilaisuudessa pääministeri Sanna Marin ilmoitti poikkeustilalain käyttöönotosta kansan turvallisuuden ja talouden turvaamiseksi. Sisäministeri Maria Ohisalo piti oman puheenvuoronsa virkansa puolesta kertoen rajapolitiikasta ja esimerkiksi kotimaan sisällä liikkumisesta.

Esimerkiksi Ruotsiin, Norjaan ja Venäjälle liikkumista rajoitetaan kaikissa muissa tapauksissa, paitsi välttämättömän työmatkaliikenteen ja muun välttämättömän liikkumisen osalta.

Erikoinen Ohisalon esiin nostama yksityiskohta oli se, että turvapaikanhakijoiden kerrottiin olevan yhä tervetulleita hakemaan turvapaikkaa Suomesta, vaikka muuten ulkomaalaiset eivät tervetulleita olekaan. Esimerkiksi muista EU-maista kotoisin olevien työntekijöiden kerrottiin joutuvan Suomeen saapuessaan kahden viikon karanteeniin, mutta turvapaikanhakijoille Ohisalo ei tällaista keinoa eritellyt.

Lähde: Valtioneuvoston tiedotustilaisuus

Aiheeseen liittyvää:

31 thoughts on “Rajojen sulkemisesta huolimatta turvapaikanhakijat yhä tervetulleita Suomeen

 • 17.3.2020 at 17:08
  Permalink

  YLE:n toimittajat ilkkuvat pirullisesti kun Euroopan kansallisvaltiot ovat polvillaan.

  Reply
 • 17.3.2020 at 17:09
  Permalink

  Suomi on ollut sairas jo pitkään ennen Koronaa!

  Reply
 • 17.3.2020 at 17:54
  Permalink

  On se sitten kumma miten matut eivät muka tuo tauteja mukanaan. Miten on hinkuyskä tai tuberkuloosi, polio tai erilaiset kurkkumädät ja ruttojen johdannaiset. Ne saa läpsytellä maahan mutta suomalaiset ei saa liikkua eikä kokoontua eikä harrastaa kun liikkeellä on pöpö joka ”terveelle ihmiselle aiheuttaa lievän ylähengitysteiden ulehduksen”.

  Kiesus miten tyhmää kansa on. Ja nyt ne huutaa poliisia ja armeijaa apuun. Kansa saa poliisivaltion jos se haluaa.

  Minä ainakin lähden pyörälenkille nyt. Siinä saa niistellä ja syljeskellä ympäriinsä oikein luvan kanssa.

  Reply
 • 17.3.2020 at 18:09
  Permalink

  Vahvistuksia jo sisällä oleville miehitysjoukoille -hutisalolla tai ylipäätän kenelläkään suomalaisten asioita hoitamaan valitulla/palkatulla henkilöllä ei ole rohkeutta avata suutaan. Ja sehän olisi kummisedän meille järjestämän ISÄNTÄMAASOPIMUKSEN vastaistakin. Isännät tulee silloin kun huvittaa eikä todellakaan istu karanteenissa vaan odottaa palvelua ”puolustus”voimien piccoloilta.

  Näin siihin ”yhteistyö”sopimukseen on räntätty. Jäiköhän ylipäälliköltä lasit kotiin 3.9.2014 vai vetelikö kilpimies nimen alle kun luotettaviksi tunnettu ”kumppani” oikein kädestä pitäen näytti mille viivalle puumerkki vedetään?

  No, samapa tuo onko sopimuksia nimellä tai ilman nimeä -tämä ”yhteistyökumppanimme” on ennenkin ylitellyt rajalinjoja ja saapunut auttamaan ihan oma-aloitteisesti -yllättäen ja pyytämättä.

  Näitä urheiden johtajiemme tekoja ja lausuntoja ehtii nyt tutkimaan ja tuumailemaan karanteenia viettelevä pottunokka.

  Reply
 • 17.3.2020 at 18:14
  Permalink

  Viherkommunisti on viherkommunisti vaikkahan voissa paistaisi!

  Reply
  • 19.3.2020 at 17:50
   Permalink

   Samaa politiikkaa ajoi myös porvarihallitus. Kaikki ovat punavihreitä ja kaikki määräykset tulevat EU:n takapiruilta

   Reply
 • 17.3.2020 at 18:34
  Permalink

  Kansanpetturihallinto avaa portin viholliselle joka on kävelevä biologinen ase.

  Reply
 • 17.3.2020 at 18:52
  Permalink

  Ministeri Ohisalolla näyttää edelleen olevan ongelmia ymmärtää mitä hänen itsensä käyttöön ottamat lait tarkoittavat.

  Kun Suomessa on nyt poikkeustila eli selkokielellä sotatila, Ohisalon suosikit ovat myös saman lain alaisia. Eli jos raja on kiinni, se on kiinni myös ns. turvapaikanhakijoilta. Yksikään henkilö ei tule maahan ilman ennalta päätettyä syytä ja nämä liittyvät Suomen huoltovarmuuteen, toimintavarmuuteen ja yhteiskunnan toiminnan kannalta välttämättömiin toimintoihin.

  Eli Ohisalo valehteli taas. Tai kenties kyse on taas kerran siitä, ettei ministeri Ohisalo oikein ymmärrä mitä sana Laki tarkoittaa. Hänellähän on ollut koko ajan pienoisia vaikeuksia ymmärtää lain merkitys ja sitä, että laki koskee häntä itseäänkin. Myös tässä tapauksessa.

  Eli toisin kuin ministeri höpött, yhtään rajalle ilmestyvää ei voimassa olevan lain mukaan oteta sisään, jollei hänen kulkunsa liity edellä mainittuihin asioihin. Tätä poikkeustila eli sotatila tarkoittaa. Ja valmiuslaki on poikkeuslaki, eli sotatilalaki.

  Ohisalolle voi olla järkytys huomata, että nyt ei enää eletä siinä Suomessa missä vihreät voivat tehtä mitä mieleen pilkahtaa. Hekin ovat nyt samassa marssimuodostelmassa muun kansan kanssa.

  Reply
 • 17.3.2020 at 19:34
  Permalink

  Nyt Ruotsin paperittomat on tervetulleita tänne! Rahan jako jatkuu! Oi kiito Ohisalo sinä kaiken maailman pelastaja!

  Reply
 • 17.3.2020 at 19:53
  Permalink

  Ministeri on täystuho suomelle, hyväksytään ne jotka voi kantaa mitä vain kun klatsoo olosuhdetta mistä tulee, hankitaan laskua kansalle ja bruttokansantuote on kreikan tasolla. Nämä ministerit on saatava pois vallankahvasta kuten myös edustamansa isänmaannpetturuutta täynnä olevat puolueet. Kaikki muu on tärkeämpää kun oma kansa ja maa.

  Reply
  • 19.3.2020 at 17:51
   Permalink

   Samaahan nuo muutkin ministerit ajavat

   Reply
 • 17.3.2020 at 21:20
  Permalink

  Viherkommunistit tietävät, että rahaa saa automaatista, sähköä tulee pistorasiasta ja valtionvelkaa ei koskaan tarvitse maksaa takaisin, MUTTA normaalijärkinen tavallinen tallaajakin tietää mitä tästä seuraa:

  ”Korona iskee talouteen – Ekonomisti: Suomi syöksyy lamaan ja suurtyöttömyyteen

  GnS Economicsin pääekonomisti, valtiotieteen tohtori Tuomas Malinen sanoo, että Suomea odottavat hirveät ajat.
  Riippumaton GnS Economics ennustaa, että Suomen talous kutistuu tänä vuonna 5 prosenttia, ensi vuonna 14 prosenttia ja 11 prosenttia vielä 2022, kun koronaviruksen laukaisema lama kurittaa maailmantaloutta ja Suomea sen mukana.
  – Tämä on ihan hirveätä, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan kuultavaksi matkalla ollut Malinen kommentoi Iltalehdelle perjantaina…”
  Koko artikkeli: https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/3f993086-e576-4079-9364-9dfa4ae4785a

  ”Professori: Suomen taloudessa on tapahtunut äkkipysähdys
  torstai 12.03.2020 klo 12:33
  Professori Puttonen: ”Kysymys on nyt siitä, mitkä yritykset pysyvät pystyssä”…”
  Koko artikkeli: https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/feb09ba8-07a8-4b10-81a0-581987e760d4

  Reply
 • 17.3.2020 at 22:01
  Permalink

  ”Slovenian poliisi otti rajalla kiinni 7 koronaan sairastunutta siirtolaista”,https://www.kansalainen.fi/slovenian-poliisi-otti-rajalla-kiinni-7-koronaan-sairastunutta-siirtolaista/

  Mikä on sisäministeri Ohisalon ohjeistus vastaavassa tilanteessa meidän rajallamme?
  Onko hänelle kantasuomalaisten koronariski vähemmän merkityksellinen kuin hänen tänne halajamiensa kehitysmaalaisten lemmikkien pääsy nauttimaan suomalaisten veronmaksajien kustantamaa anteliasta sosiaaliturvaa?

  Reply
 • 17.3.2020 at 22:04
  Permalink

  Kyllä nyt sitte kyntää! Näkemykseni on että Tää ” Spice girls” hallitus on saanu ohjeistuksen jostain ”isoilta pojilta” näihin ihan järkeviin päätöksiin ettei ny ihan kusessa oltais! Mutta, olettama, että nää nyt tajuaa pistää myös maahantulijat ventalle tai takaisin, ni ei ei sen vertaa ole omaa tajua! Kulmuni tajusi A studiossa myöntää ettei tiedä miten ja milloin tästä selvitään. Miksi mulle jäi tunne että tuolissa pulputti sanansaattaja eikä PÄÄTTÄJÄ?

  Reply
 • 17.3.2020 at 22:35
  Permalink

  Helsinkiläispoliisi sai koronatartunnan – partiotoverit ja muut altistuneet karanteeniin.
  Tieto iltalehdessä.

  Reply
 • 18.3.2020 at 01:05
  Permalink

  Kun kerran miljoonat joka tapauksessa sairastuvat koronaan ei eristäytymisestä ole apua. On helppo tyhjäpäiden päättäjien suojatyöpaikkojensa takaa juottaa myrkkyä kun oma palkka juoksee vaikka lopputulos on täysin juosten kustua.

  Korona on uusi kuningas joka tuo uuden maailmanjärjestyksen joka on maailmanlaajuinen poliisivaltio jossa valkoinen eurooppalainen kantaväestö on alennettu toisen luokan kansalaiseksi. Miten kauan poikkeustila jatkuu? Kunnes viimeinenkin vastarinta on murrettu? Kuka todellisuudessa johtaa Suomea tai prostituutiotyttöä?

  Reply
 • 18.3.2020 at 07:39
  Permalink

  Ohisalon kommentti osoittaa että kansan turvallisuudella ei ole paljon merkitystä mutta turvapaikanhakijoiden haaliminen on sisäministerin päätavoite. Mitkä yritykset sitten pysyvät pystyssä kun hallitus elää sosialismin syvässä kuplassa? Ruokakaupat ja apteekit säilyttävät asiakkaansa muut miettivät taseen kestävyyttä.

  Reply
 • 18.3.2020 at 09:06
  Permalink

  Turvapaikkaa haeskelevat ryysyläiset ovat tappaneet kantaväkeen kuuluvia enemmän kuin korona tähän hetkeen mennessä 18,03,2020. Maatamme, samalla koko Eurooppaa uhkaa aivan toinen vaara kuin korona, silti tämän todellisen vaaran sallitaan astella vapaasti maahamme, jopa erikoisluvalla lämmintä vastaanottoa maahamme kaavaillaan.

  Reply
 • 18.3.2020 at 11:51
  Permalink

  Se 5 miljardin tukipaketti on annettava suoraan ihmisille,kuluttajille,veronmaksajille! Koko rahasumma suoraan tilille, saa nostaa myös suoraan käteisenä valtion konttorista tai eri toimipaikoista.

  Reply
 • 18.3.2020 at 15:06
  Permalink

  Koronaan löytyi tehokas lääke – auttaa, jos hoito päästään aloittamaan nopeasti. Lääke on turvallinen ja vanhastaan testattu. Japanilainen flunssalääke favipiravir (tunnetaan myös markkinanimellä Avigan) on osoittautunut tehokkaaksi.

  Tieto iltalehdestä

  Reply
 • 18.3.2020 at 17:10
  Permalink

  Nyt tuli yliveto!Millonkohan me kantasuomalaiset saadaan muuttaa pakolaiseksi jonnekkin,kun suomi alkaa olla myyty! Ei meitä kukaan enää kaipaa.

  Reply
 • 18.3.2020 at 17:36
  Permalink

  Marja Ohisalo on Suomen pahimpia terroristeja, sillä terroristi-puoluehan vihreät ovat. DDR:n synnyttämiä ”syöpäläisiä” tai eräänlainen tietokonevirus, joka korruptoi tietokoneen toiminnan. Tätä varten DDR ”kehitti” vihreän puolueen Länsi-Saksaan, jonka tarkoituksena oli ”ympäristöpuolueena” haitata läntisen saksan kansantaloutta järjestämällä mielenosoituksia ja erilaisten kohteiden haltuunottoa, johon oli tarkoitus rakentaa teollisuutta. Muut elementit paljastuivat myös hyvin äkkiä, kuten länsimaiden demokratian, kristinuskon, kulttuurin, kansallisvaltion, talouselämän, talouskasvun, yleisen epäjärjestyksen, lainkuuliaisuuden ja isänmaallisuuden halventaminen sekä muiden luettelossa mainittujen asioiden haittamaaminen ja rämettäminen saksalaisessa yhteiskunnassa.

  Suomessa ensimmäinen vihreiden järjestämä laillisten ja luvan saaneiden töiden estäminen eli v. 1979 Koijärjen työmaan keskeyttäminen ympäristö-terroristien sitoessa itsensä työkoneisiin ja puihin kettingeillä. Poliisit katselivat kintaan peukalot suorina tietämättä mitä tehdä. Ja tästä voidaan laskea tuon paska -liikkeen syntysanat lausutun. Tuona ajankohtana esille nousi myös nuori nouseva tähti eli Pekka Haavisto.

  Koko suomi on rikollisen sisäministerin Maria Ohisalon panttivankina täysin lamaantuneena ja pelkää pahinta ja katselee sielunsa silmin tulevaa Suomea kohtaava katastrofia.

  Reply
 • 18.3.2020 at 18:01
  Permalink

  Suomalaisilla ja laajemmin eurooppalaisilla on psyykkinen immuniteetti hukassa.

  Kumpaan ryhmään kuulut?

  Kun psyykkinen immuniteetti puuttuu:

  Panikoidaan kun kaikki muutkin panikoi.
  Ei käytetä omaa harkintakykyä.
  Todellisuudentaju hämärtyy.
  Asiat eivät ole enää järkevissä mittasuhteissa.
  Ylireagoidaan tunteilla kaikkeen mikä lietsoo pelkoa.
  Turvaudutaan auktoriteetteihin, kuten mediaan, viranomaisiin tai ”asiantuntijoihin”.
  Ollaan jatkuvassa pelkotilassa.
  Lietsotaan omalla käytöksellä paniikkimielialaa.

  Kun omistaa psyykkisen immuniteetin:

  Ei panikoida, vaikka kaikki ympärillä olisivatkin paniikissa.
  Käytetään omaa harkintakykyä.
  Todellisuudentaju pysyy selkeänä.
  Asiat pysyvät oikeissa mittasuhteissa.
  Reagoidaan asioihin järkevällä tavalla.
  Turvaudutaan tosiasioihin ja oman järjen käyttöön.
  Pysytään rauhallisena.
  Pyritään rauhoittelemaan ympärillä olevia ihmisiä.

  http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2020/03/korona-ja-psyykkinen-immuniteetti.html?m=1

  Reply
 • 18.3.2020 at 21:38
  Permalink

  YLE uutisoi että Italiassa on kuollut koronaan liki 500 vuorokaudessa. Jos näin on niin tämän pitäisi olla etusivun uutinen kaikissa maailman joukkotiedotusvälineissä. Uutiskuvia ruumis pusseista, ambulansseista, ylitäynnä olevista sairaaloista jne. Missä nämä vuoden uutiskuvat ovat? EU valtio kyseessä. Pictures or IT didn’t happen. Haisee feikki uutiset.

  Reply
 • 18.3.2020 at 22:08
  Permalink

  Italian virallinen kuolleiden luku koronaan on 2503.

  Mutta kun tästä luvusta jätetään pois kaikki ne joilla on jotain muita ongelmia terveyden kanssa niin luvuksi saadaan 2 kpl.

  2 kpl perustervettä ihmistä kuollut koronaan Italiassa.

  In medicine, comorbidity is the presence of one or more additional conditions co-occurring with a primary condition.

  Example: Someone with stage 3 or 4 cancer who then also gets the coronavirus COVID-19.

  The official death toll from coronavirus in Italy is: 2,503

  The Italian Higher Institute of Health shows that the ACTUAL death toll in Italy from COVID-19 if you remove comorbidity is: 2 people.

  Reply
 • 19.3.2020 at 01:13
  Permalink

  Korona ja rikolliset päättäjät ajavat pienemmät ja suuremmat yritykset elämän ja kuoleman kamppailuun. Toisin sanoen: rikolliset päättäjät ovat laittaneet aseen meidän ohimolle. Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin niitä keinoja mitkä meillä on käytössä ryhtyä vastatoimiin.

  Reply
 • 19.3.2020 at 01:52
  Permalink

  Yhdysvalloissa poliisi ilmoittaa että pikkurikollisia ei oteta kiinni korona virus epidemian aikana. Poliisi ei kykene siihen koska sen on priorisoitava tehtävien hoitaminen.

  Reply
 • 19.3.2020 at 04:07
  Permalink

  Sisäministeri Ohisalon surullisen kuuluisa ”ansiolista”.

  Hallituksen valmiuslakiasetuksissa Suomen rajat laitetaan lähes kokonaan kiinni, mikä merkitsee esimerkiksi rajanylityspaikkojen sekä useiden lentokenttien sulkemista sekä sisärajatarkastuksia. Suomalaiset eivät myöskään saa matkustaa ulkomaille.

  Ulkomailta Suomeen palaavat maan kansalaiset joutuvat kahden viikon karanteeniin. Ainoastaan yksi ryhmä on saanut hallitukselta vapautuksen tiukkoihin liikkumisrajoituksiin: ”turvapaikanhakijat” eli laittomat siirtolaiset.

  Ei-valkoinen laittomien siirtolaisten massa on etenkin sisäministeri Maria Ohisalon sydäntä lähellä. Ohisalon mukaan ”oikeus hakea turvapaikkaa” (lue: saapua suomalaisten elätettäväksi ilman viranomaisten lupaa) on voimassa myös poikkeuslakien aikana.

  Samalla kun Suomi valmistautuu maksamaan miljardiluokan laskun koronan aiheuttamasta talouskriisistä, tekevät Ohisalo ja Marin kaikkensa, että Afrikasta ja arabimaista kuljetetaan maahamme jatkuvasti lisää veronmaksajien elättejä. Hallituksen mukaan edes koronan leviämisriski ei ole tarpeeksi painava syy sulkea rajoja laittomilta tunkeutujilta.

  Ennen koronakriisin kärjistymistä Ohisalo ehti suututtaa myös Kreikan rajaviranomaiset, kun Turkki oli lähettänyt kymmenien tuhansien laittomien siirtolaisten massat tunkeutumaan Euroopan unioniin etelästä.

  Ohisalo ilmoitti pakottavansa suomalaiset rajavartijat sabotoimaan kreikkalaiskollegoidensa työtä, mikäli Suomi lähettää alueelle virka-apua. Kun Kreikka pyrkii käännyttämään laittomien siirtolaisten veneet pois rannikolta, tulisivat Ohisalon kontrolloimat suomalaisviranomaiset sen sijaan auttamaan mahdollisimman suuren tunkeutujamäärän maihin.

  Lainaus
  https://www.vastarinta.com/suomen-hallitus-rajat-kiinni-suomalaisilta-muttei-turvapaikanhakijoilta/

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.