Suomen Sisulla vaihtuu puheenjohtaja – Ehdokkaita toistaiseksi tasan kaksi

Kansallismielisellä yhteistyöjärjestö Suomen Sisulla vaihtunee puheenjohtaja loppuvuodesta pidettävässä kokouksessa. Nykyinen pj on kansanedustaja Olli Immonen, joka on täyttänyt virkaa vuodesta 2013. Ehdolle on asettunut kaksi henkilöä, joista toinen tullaan valitsemaan jäsenäänestyksen kautta järjestön puheenjohtajaksi. Toistaiseksi muita ilmoittautuneita ei ole ilmaantunut.
Ehdokkaat ovat kokoomuslainen Kristian Viding sekä Perussuomalaisten Henri Hautamäki. Viding on Suomen Sisun tiedottaja, Hautamäki Sisun Varsinais-Suomen puheenjohtaja.
Ehdokkaat ovat varsin toisistaan poikkeavia, sillä he kuuluvat eri puolueisiin. Joidenkin arvostelijoiden mukaan onkin outoa, että arvoliberaaliin ja maahanmuuttoa puolustavaan Kokoomukseen kuuluva Viding tahtoo olla kansallismielisen järjestön puheenjohtaja. Heidän mukaan se saattaisi vähentää Sisun kansallismielisyyden määrää, sillä Vidingillä on historiaa erilaisista ”irtisanoutumisista” oman järjestönsä nimissä ja jopa äärivasemmistolaisten mielistelystä. Viding on myös avoimesti kannattanut kokoomuspoliitikko Ben Zyskowiczia, joka taas tunnetaan esimerkiksi maahanmuuttoa myötäilevistä lausunnoistaan, kuten hyökkäyksestään Perussuomalaisia nuoria vastaan kesällä 2016, kun hän puolusti arabimaista suomeen tulleiden muslimien oikeutta asua maassa.
Viding on myös Sisun tiedottajana ollessaan hyökännyt muita suorapuheisempia kansallismielisiä vastaan nimenomaisena tarkoituksenaan mielistellä äärivasemmistolaisia. Tätä monet pitävät vähintäänkin outona strategiana sekä aidon kansallismielisyyden vastakohtana. Se on myös ristiriidassa Sisun julkilausumalle sen roolista ”kansallismielisenä yhteistyöjärjestönä.”
Nykysuomi on vuonna 2017 julkaissut kaksi vierailevan kirjoittajan kirjoittamaa kirjoitusta, joissa käsitellään Vidingin toimintaa kansallismielisestä näkökulmasta: https://www.nykysuomi.com/2017/10/27/vierailijan-kynasta-sisu-kaulassa-suomen-sisu-eliitin-tyokaluna/
Vidingin kanssa kilpaileva Henri Hautamäki kuuluu siihen suorapuheisempien kansallismielisten joukkoon, joka ei ole vaivautunut antaa liberaalien määritellä hänen omaa kansallismielisyyttään. Hän ei myöskään ole tiettävästi hyökkäillyt poliittisten irtopisteiden toivossa toisten kansallismielisten kimppuun.
Nimimerkki: Päämies

Lue myös Kristian Vidingin vastine ”Päämiehelle”:

14 thoughts on “Suomen Sisulla vaihtuu puheenjohtaja – Ehdokkaita toistaiseksi tasan kaksi

 • 24.10.2019 at 14:12
  Permalink

  Tuo jos valitaan vetäjäksi, niin nimen voikin sitten muuttaa Suomen Siisusta, Suomalian paskamarjaksi.

  Reply
 • 24.10.2019 at 15:31
  Permalink

  Jos vaihtoehtoina on hysteriaan sortuva Viding tai suoraselkäinen Hautamäki, niin oma valinta on ehdottomasti Hautamäki. Nyt harmittaa, etten kuulu kyseiseen järjestöön, mutta ehkä tilanne muuttuu mikäli uusi puheenjohtaja on oikeasti kansallismielinen.

  Reply
 • 24.10.2019 at 15:39
  Permalink

  ”Vastuullinen” kuten ”juudaksen” paidassa lukee on selväkielelle käännettynä: Niskalaukaus puhtaalle kansallismieliselle aatteelle.

  Vain suorapuheisuudella mennään eteenpäin, vaikka sille ei yöpaikkaa saakkaan. Mutta kovat miehet ja naiset nukkuvatkin taivasalla peitteenään Luojan luoma tähtitaivas, jonka valheen pimeyden valaisevat kaukaisimmatkin tähdet valovuosien päästä.

  Kommunistit ampuvat aina riippumatta siitä, hymyilipä tai irvisteli heille. Lopputulos on sama… PAM!!!

  Reply
 • 24.10.2019 at 16:31
  Permalink

  Miksi Sisussa saa ylipäätään olla jäsenenä henkilö joka kuuluu kultturimarxilaiseen-kokoomukseen?

  Reply
  • 24.10.2019 at 21:01
   Permalink

   Kai se on sinne änkenyt väkisin. Viding pyrkii muokkaamaan kansallismielisyyden käsitettä kokoomusmaiseen suuntaan, mikäli hänestä tulee puheenjohtaja. Toivottavasti näin ei käy.

   Reply
 • 24.10.2019 at 22:19
  Permalink

  Minusta on outoa että edes keskustellaan Kokoomuksen tai Persujen jäsenen asettamista Suomen Sisun puheenjohtjaksi. Kumpikin puolue ajaa EU agendoja ehdoitta ja edesauttavat Suomen ja suomalaisten tuhoamista mahdollisimman nopeasti.

  Lööpeissä ja haastatteluissa voidaan heittä ”kevyitä läppiä” mutta yhtää aloitetta Suomen pelastamiseksi ei ole tehty. Eikä kukaan jäsenistöstä uskalla asettua johdon mielipiteiden kanssa ristiriitaan, koska kaikki odottavat omaa vuoroaan hillotpolpalle. Laurakin sen sai kun oli sopinut persujen johdon kanssa EU-pestistä jo ennenkuin asettui eduskuntaan ehdolle.

  Niin että… Eikö Suomesta oikeasti löydy puheenjohtajaehdokasta Suomen Sisulle? Nämä mainitut ehdokkaat ovat vain sätkynukkeja globalistien naruissa.

  Reply
 • 25.10.2019 at 00:22
  Permalink

  Tukevasti menossa vapaamuurarien talutusnuoraan?

  Suomessa ei ole yhtään järjestöä jolla on sisua.
  (yksi oli mutta se kiellettiin)

  Reply
 • 25.10.2019 at 08:14
  Permalink

  Veikkaan voittajaksi kuvassa oikealla peukuttavaa Beniä.

  Reply
 • 26.10.2019 at 00:20
  Permalink

  Emma Kari voisi olla vaihtoehto

  Reply
 • 26.10.2019 at 18:45
  Permalink

  Tervemenoa musliminen nuolija sisut.

  Reply
 • 27.10.2019 at 21:35
  Permalink

  Katson aiheelliseksi kommentoida allekirjoittaneesta kyseisessä tekstissä esitettyjä väitteitä.

  Edustan Kokoomuksessa sitä siipeä, joka on johdonmukaisesti kritisoinut sekä Suomen että oman puolueensa harjoittamaa maahanmuuttopolitiikkaa. Siksi olen myös jo toistakymmentä vuotta toiminut kansanedustaja Wille Rydmanin tukijoukoissa. Tekstin kuvituskuvassa, jossa Ben Zyskowicz poseeraa kanssani, minulla on ylläni Rydmanin kampanjapaita ja kädessäni nimenomaan Rydmanin vaaliesitteet. Näen tärkeänä, että isänmaallisia päättäjiä tuetaan heidän puolue- ja järjestötaustastaan riippumatta, varsinkin jos he aktiivisesti pyrkivät muuttamaan oman puolueensa linjaa kansallismielisemmäksi.

  Sen sijaan Ben Zyskowicziin minulla ei tämän henkilökohtaisempaa suhdetta ole, vaikka hänet toki politiikan kautta tunnenkin. Joukkuepelaajana tunnettu Ben tukee mielellään varsinkin nuoria kokoomuslaisia, kuten kuvituskuvakin osoittaa. Jutussa mainitaan Zyskowiczin taannoin kritisoineen Perussuomalaisten nuorten – tarkemmin ottaen heidän silloisen puheenjohtajansa Sebastian Tynkkysen – erästä varsin kärjekästä maahanmuuttopoliittista lausuntoa. Itse olen kuitenkin puolustanut Tynkkystä julkisesti useaan otteeseen ja moittinut oikeuslaitosta mielivaltaisista tuomioista sananvapausasioissa. Myös Zyskowicz on sittemmin terävöittänyt maahanmuuttokantojaan.

  Tekstissä esitetään yhdessä virkkeessä oikeastaan kaksi tarkemmin perustelematonta väitettä, joiden mukaan olisin ”hyökännyt muita suorapuheisempia kansallismielisiä vastaan” – ja vieläpä ”nimenomaisena tarkoituksena[…] mielistellä äärivasemmistolaisia”. Keskityn ensin jälkimmäiseen.

  Olen useaan otteeseen ottanut julkisesti kantaa laitavasemmiston harjoittamaan poliittisesti motivoituun väkivaltaan ja suoranaiseen terroriin, joka on manifestoitunut erityisesti isänmaallista 612-soihtukulkueita vastaan suunnattuna häiriköintinä. Sitä porukkaa minä en mielistele; joka muuta väittää, valehtelee tietoisesti. Mielestäni anarkistisen laitavasemmiston toiminta on heti radikaalin islamin jälkeen suurin uhka suomalaisten turvallisuudelle.

  Erikseen on mainittava, että kun kaksi vuotta sitten, itsenäisyytemme 100-vuotisjulapäivänä, vasemmistoradikaalit yrittivät sabotoida Töölöntorin tapahtumaa tekaistulla lastentempauksellaan alpakoineen, niin se olin minä, joka aktiivisesti penkoi järjestäjien taustoja, otti yhteyttä eri tahoihin ja käytännössä esti vasemmistoradikaalien provokaation. Kiitos tästä ei tietenkään kuulu ainoastaan allekirjoittaneelle, mutta olin joka tapauksessa asian suhteen vahvasti aloitteellinen. Edellisenä vuonna olin marssinut kulkueen kärjessä kantaen Suomen lippua.

  Ensimmäiseen väitteeseen: olen toki kommentoinut kriittisesti myös oman joukkoni räikeimpiä julkisia ylilyöntejä – mutta ketään vastaan en ole hyökännyt. En myöskään ole jäänyt sen enempää asioita vatvomaan, vaan aina ollaan jatkettu yhdessä eteenpäin. Tämä tulee olemaan toimintaohjeeni myös siinä tapauksessa että minut valitaan Suomen Sisun puheenjohtajaksi.

  Tekstissä ei asiaa suoraan mainita, mutta rivien välistä on luettavissa (ja siihen linkitetyistä aiemmista jutuista pääteltävissä), että kirjoittajaa kismittää myös sekä minun että Suomen Sisun esittämä kritiikki avoimen kansallissosialistista Pohjoismaista Vastarintaliikettä (PVL) kohtaan. Se, että Suomen Sisu ei tee yhteistyötä PVL:n kanssa, ei kuitenkaan ole mikään ”irtisanoutuminen”, vaan olemassa olevan asiaintilan toteaminen ääneen. Nähdäkseni selkeä erottautuminen ekstremisteistä ja profiloituminen maltilliseksi toimijaksi on se tie, jolla Sisu myös tulee voittamaan suurempien kansanjoukkojen sielut ja sydämet.

  Reply
  • 29.10.2019 at 20:41
   Permalink

   Menikö tunteisiin? Mene vähän mielistelemään Antti Pokkista (väkivaltaa kannattava äärivasemmistolainen, jota pyrit mielistelemään. Haluatko linkin omaan twiittiisi?) tai vaikka synagogaan tuntemaan white guiltia kaverisi Benin kanssa.

   Reply
  • 1.11.2019 at 16:46
   Permalink

   Et tiedä säälittävä olio edes mitä olet aikaisemmin tehnyt, luuletko tosissasi että valheitasi uskoo kukaan järkeä hiukankaan omistava?

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.