Kirja-arvio: ”Miksi pankkeja vihataan?”

”Miksi pankkeja vihataan” -pamfletti ei pyri kaunistelemaan viestiään, mikä tulee ilmi jo teoksen nimestä. Kirjasen kannessa puolestaan syöstään puukko hyvinkin tutulta vaikuttavan koronkiskojamustekalan läpi. Yksi kantavista teemoista on historioitsija Walter Scheidelin selvitys, jonka mukaan ”vain sota, vallankumoukset, valtioiden kaatuminen sekä kulkutautien kaltaiset katastrofit ovat tasoittaneet merkittävästi yhteiskunnallisia varallisuuseroja”. Helppoja ratkaisuja ei siis lukijoille ole tarjolla.

Nimensä teos vaikuttaa saaneen kreikkalaisfilosofi Aristoteleen Politiikka-kirjasta, jota pamfletissa siteerataan: ”Täydestä syystä vihataan pankkiireja sekä koronkiskontaa, koska siinä tuotto saadaan itse rahasta eikä siitä asiasta, jota varten raha on otettu käyttöön – – tämä on kaikista rikastumistavoista luonnonvastaisin.”

Pamfletin mukaan pankkiirien ylivalta suhteessa aitoihin yrityksiin on ajanut yhteiskunnan korko-orjuuden tilaan. Sen sijaan, että valtiot pyrkisivät tekemään kansalaisten hyvinvointia ja maanpuolustuskykyä edistävää talouspolitiikkaa, joutuvat valtiot nöyristelemään ulkomaalaisten rahanlainaajien, sijoittajien ja luottoluokittajien jalkojen juurella. Lainsäädäntö ja verotus palvelevat kosmopoliittisia koronkiskojia, minkä vuoksi rehellisellä työnteolla toimeentulo on yhä hankalampaa. Tavallisen kansan ahdinko heijastuu muun muassa matalaan syntyvyyteen, jota valtapuolueet ja suuryritykset tahtovat kompensoida kiihdyttämällä ei-valkoista maahanmuuttoa.

Ongelmien keskiössä on yksityistetty rahajärjestelmä, teos painottaa. Kun esimerkiksi Suomen valtio tahtoo rakentaa uusia teitä tai kouluja, ei se voi rahoittaa projekteja itse, vaan se joutuu hakemaan lainaa yksityisten pankkien kautta. Rahanluonti on nimittäin kielletty EU-valtioilta. Kansallisvaltioiden riippuvaisuus yksityisestä velasta merkitsee sitä, että pankkiirit voivat koron avulla kiristää lainsäätäjiä. Näin valtiosta on pamfletin sanoin tullut pankkien orja. Emme siis ole enää itsenäinen kansakunta.

Yksityinen rahajärjestelmä on toiminut vaarallisena kasvualustana suurelle joukolle taloudellisen riiston muotoja, joita pamfletti käsittelee käytännön esimerkkien kautta. Lukijalle piirtyy kuva maailmantaloudesta, jossa kaikki varallisuus siirretään asteittain globaalisti toimiville oligarkeille. Kansakuntien nöyryytys jatkuu, kunnes jokin Scheidelin kuvaamista šokeista katkaisee riiston kierteen ja avaa portin taloudelliseen itsenäisyyteen.

Pamfletin mukaan kansallismieliset eivät saa tuudittautua harhaluuloon, että seuraava kansainvälinen talousromahdus merkitsisi automaattisesti vanhan vallan tuhoa ja itsenäisyyden aikaa. Ilman kokonaan uuden ja terveemmän talousjärjestelmän rakentamista kansakunta on helppoa riistaa globalisteille myös tulevaisuudessa. Siksi pamfletti listaakin joukon tärkeimpiä lakiuudistuksia, joilla suomalaista työtä ja vaurautta voidaan suojella ulkomaalaiselta riistopääomalta.

Kuluneen vuoden aikana varoitukset seuraavasta finanssikriisistä ovat muuttuneet yhä äänekkäämmiksi. Keskuspankkien miinuskorkopolitiikka on selkein osoitus siitä, etteivät globalistit itsekään usko yritysten selviävän ilman jatkuvaa hätärahoitusta. Historiallinen velkapommi kasvaa samalla, kun Syyrian konfliktin uusi kärjistyminen uhkaa laukaista toisen pakolaiskriisin Euroopassa.

Parhaimmillaan meitä voi siis kohdata samanaikaisten pakolais- ja finanssikriisien täydellinen myrsky. Jos tahdomme hyödyntää tilanteen ja suunnata kansan raivon rikollisia vallanpitäjiä kohtaan, on ”Miksi pankkeja vihataan” pakollista luettavaa kriisien ymmärtämiseksi.

Teosta myy tällä hetkellä muun muassa suomalainen Europa Erwache -verkkokauppa, minkä lisäksi sitä voi ostaa kansallismielisistä tilaisuuksista: https://www.vastarinta.com/suomalaiset-kansallissosialistit-julkaisivat-uuden-kirjan/

Nimimerkki: Päämies

22 thoughts on “Kirja-arvio: ”Miksi pankkeja vihataan?”

 • 15.10.2019 at 22:31
  Permalink

  Niinpä! Missä ovat ne rahat, jotka valtiot ovat lainanneet joltakin? Ei niitä ole olemassakaan. Rahat on saatu sopimalla, että niistä maksetaan korko sille jollekin. Se jokin hyötyy sopimuksesta.
  Jos joku keksii jakaa rahaa ilman korkoa, hän ei näihin kuvioihin sovi. Hänet tapetaan. Moni valtioon päämies on murhattu jo tällaista suunnitellessaan.

  Reply
 • 15.10.2019 at 23:14
  Permalink

  Itse sain tämän kirjasen käsiini ja lukaisin läpi. Se tarjoaa nykyisen rahajärjestelmän kriittisen läpikäynnin lisäksi mallin tulevaisuuden nationalistiselle talousjärjestelmälle. 5/5 teos ja varsin harvinainen kannanotto kansallismieliseltä liikkeeltä.

  Reply
  • 18.10.2019 at 12:07
   Permalink

   Nationalistista rahajärjestelmää ei kuitenkaan voida toteuttaa, koska on ollut kuusi miljoonaa lampunvarjostinta jne,…

   Reply
 • 16.10.2019 at 04:27
  Permalink

  Se on fakta, että suurin osa kansasta ajattelee ja äänestää vatsallaan, joten oli korkea aika, että kansallismielinen liike tekee kunnon talouspoliittisen linjanvedon!

  Pamfletti sisältää valtavasti yllättävää tietoa, mutta perustuu kokonaan valtavirtaisiin lähteisiin, mikä varmasti lisää sen vetovoimaa. Ts. mitään internetin foliohattuosaston pankkivaahtoamista on turha odottaa. Tarjolla on raadollista faktaa, jonka todenperäisyyden lukija voi tahtoessaan tarkistaa.

  Kirjaostoksille kaikki siis!

  Reply
 • 16.10.2019 at 20:27
  Permalink

  Tavallisen ihmisen rahojen säilytyspaikka ei ole enää pankki, vaan rahakätkö käteistä, joka ei ”häviä” tililtä yhdessä silmänräpäyksessä. Tai sitten kuten Kanadassa uhkasi käydä. Mies oli reissuhommissa kun naapuri soitti, että uudenkarheaa autoasi ollaan hinaamassa pois pihastasi viralliselta taholta. Siitäpä ”auto-vajakki” lähti monen sadankilometrin päästä kesken töiden kotiinsa selvittämään asiaa kärsien nahoissaan lopulta ansionmenetyksensäkin. Asioita selvitettyään hän sai tietää, että ”rahoitusyhtiö” oli takavarikoinut auton maksamattomista eristä. No, niinhän se joskus tapaa mennä. Mutta tässä tapauksessa mies oli maksanut autonsa koko hinnan ns. käteisellä ja auto oli totaalisesti hänen siltä osalta.

  Tästäpä seurasi miehen tekemää tutkimusta tapahtuneesta ja hän haistoi palaneen käryä hetikohta kunhan sai viranomaisapua ja yhteyden tähän ”rahoitusyhtiöön”, josta ei löytynyt mitään dokumenttia miehen asiakkuudesta tai rahoitussopimuksesta. Kyseessä ei ollut edes ”hyväntahtoinen” erehdys toiseen henkilöön tai mihinkään muuhun inhimilliseen virheeseen. EI todellakaan. Rahoitusyhtiö aikoi suomeksi sanottuna varastaa auton omistajaltaan kylmän viileästi silmiään räpäyttämättä pelaamalla kylmänkovaa vakuuttavaa peliä, jolla Suomessa lamakaustin v. 1990-luvulla pankit kohtelevia ”velallisisiaan” kuin heittopusseja.

  Mies sai luonnollisesti hyvin vihaisena ja ärtyneenä autonsa taikaisin pihaansa, mutta mitään muuta hyvitystä koko likaisesta tempusta ei herunut. Ja tässä vaiheessa tätä maailman vääryyttä hän voitti, sillä hän sai pitää autonsa ja oman henkensä. Sillä on tulossa vielä aika jolloin auto viedään ja mies tapetaan eikä kukaan sano mitään.

  Reply
 • 18.10.2019 at 12:03
  Permalink

  Nykyinen valtaa pitävä eliittiporras ja sitä tukevat rakenteet, kuten vaikkapa tiedotusvälineet, ovat niin syvästi korruptoituneita ja vallantäyteisiä, että ne eivät missään tapauksessa tule luovuttamaan yhtään vaikutusvaltaa takaisin kansoille. Siksi rahanluontikin täytyi viedä kauan pois tavallisen kansan päätösvallan ulottumattomiin, koska se on nykymaailmassa kaiken vallankäytön ytimessä.

  Nykyinen keskuspankkien ylläpitämä fiat-rahajärjestelmä sekä pankki- ja suursijoittajavetoinen markkinajärjestelmä on vetänyt itsensä niin piippuun, että pankeilla itsellään alkaa olla vaikeuksia elättää itseään koronotolla. Ainakin perinteinen tapa vaurastua ottolainauksen ja antolainauksen välisellä korkoerolla on mennyt vaikeaksi, koska hiipuvan ja irtorahasta tyhjiinimetyn reaalitalouden vuoksi korkotasoa on pitänyt jatkuvasti laskea. Rahaa kansantalouteen ei saa pumpata palkkojen tai tulonsiirtojen muodossa, vaan sen täytyy valua sinne velkavetoisina investointeina, jotka vähiten maailmassa palkkoja maksava maa sitten toteuttaa. Tätä on globalisaatio tai globalismi, joka imee rahat pois ihmisten välisen reaalitalouden kierrosta.

  Elvyttääkseen taloutta keskuspankit ovat alkanet pumpata markkinoille tyhjästä luomaansa rahaa ostamalla markkinoilta pois huonosti tuottavia joukkovelkakirjalainoja ja muita arvopapereita. Tämä on nostanut muidenkin sijoitusten laskennallista arvoa, kun arvopaperimarkkinoille on pumpattu ilmaista rahaa. Tämä kuitenkin pahentaa reaalitalouden kurjistumiskierrettä, kun palkkahalpuutetulla työvoimalla ei ole varaa kallistuneisiin asuntoihin ja vuokriin yms. Reaalitalous kuihtuu vain entisestään. Arvopaperiostot ovat elvyttäneet jonkin verran sijoitustoimintaa harjoittaneita pankkeja, mutta iso osa niistä alkaa olla silti vaikeuksissa ja on taas aika veronmaksajien rientää apuun niitä pelastamaan. Tilanne on kuitenkin huono, sillä veronmaksajillakaan ei ole rahaa, koska heidän työvoimansa on jo useaan kertaan halpuutettu. Kaikki rahat menevät elämiseen.

  Reply
 • 18.10.2019 at 18:01
  Permalink

  Tintin esikuva ei ole suosittu Belgiassa. Tai oli aiemmin suosittu. Tintin isä oli Hergénä tunnettu hemmo, mutta kuka oli innoittaja hahmolle Tintti? Hän oli piirtäjän ystävä Leon Degrélle. Leon Degrelle lähti 24-vuotiaana Meksikoon, koska halusi ottaa selvää, mitä maassa oikeasti tapahtui. Syvästi katolinen Degrelle oli järkyttynyt tiedoista, joiden mukaan katolisia uskovia murhattiin maassa tuhansittain entisten vallankumousmiesten muodostaman hallinnon taholta. ”Lehtimies” ”Tintti” ei siis luottanut valtamedian tiedotukseen asiasta. Koska hän oli kirjoittanut artikkeleita, ei hän olisi päässyt maahan ilman vääriä papereita ja salanimeä.

  Degrelle oli kuuluisa periaattellisuudestaan. Hän perusti katolisen ja tavallaan kansallisen, mutta oikeastaan yleiseurooppalaisen liikkeen (Christus-rex) ja oli hyvin suosittu 30-luvulla. Liike oli välillä suurin voima Belgiassa ja sillä oli 21 kansanedustajaa. Liike paljasti vapaamuurarien ja kommunistien metkut ja otti jyrkästi kantaa kommunismia ja vasemmistolaisuutta vastaan. Pikkuhiljaa maat alettiin ajaa sotapsykoosiin ja lopulta Degrelle vetäytyi politiikasta tyystin. Hänellä ei tosiasiassa ollut minkäänlaisia yhteyksiä Saksaan tai Hitleriin, mutta kansainvälinen media valehteli päinvastaista. Vapaamuurarit vihasivat Degrelleä ja kaikkia muitakin ei-liberaaleja ja ei-marxilaisia.

  Sodan syttyessä 10.5.1940 Degrelle ja tuhansia belgialaisia vangittiin ilman syytettä tai oikeudenkäyntiä. Vangittuja yhdisti juuri se, että he olivat vastustaneet sotaa ja kannattaneet todellista puolueettomuutta sekä olleet piikkinä marxilaisten ja liberaalien lihassa. Todellisuudessa siis täällä ja Britanniassa vangittiin kaikki toisinajattelijat erittäin karuihin oloihin. Lukemattomat ihmiset kuolivat nälkään ja kidutuksiin vankiloissa Belgiassa ja etenkin Ranskassa. Degrelle oli lähellä kuolemaa, kun jäi sattumalta pois vankikuljetuksesta, jonka vangit murhattiin ranskalaisten miliisien toimesta mitä kauhistuttavimmin. Degrelle yritettiin piilottaa vankileireille ja koska hänen luultiin kuolleen, se lähes onnistui. Kuukausi sodan jälkeen hän sai sanan sattumalta tapaamansa lääkärin kautta ja hänet onnistuttiin löytämään, vaikka juuri ennen vapautusta hänet oli lähetetty harhailemaan ilman rahaa. Degrelle oli erittäin huonossa kunnossa nälän ja kovan kohtelun vuoksi. Lukuisten lyöntien lisäksi hänet oli kerran mukiloitu tajuttomaksi. Hän pelastui em. vankikyydistä siksi, että hänen murhaamisellaan ilmeisesti palloteltiin ja hänet kaapattiin siitä. Kaikki jäi kuitenkin valeteloituksien käyttämiseksi. Näin siis ilmeisesti valmisteltiin suuria toisinajattelijoiden (Fasistisluontoisten liikkeiden kannattajien) eliminointeja jo 1940, koska sodan oletettiin kääntyvän eri tavalla.

  Kun kommunismnvastainen sota puhkesi 1941, lähti Degrelle sotaan itärintamalle vapaaehtoisena 50 000 belgialaisen vapaaehtoisen tavoin. Ensimmäisistä 800 miehestä vain kolme selvisi hengissä. Degrelle ansioitui ja oli sodan lopussa prikaatinkomentaja. Sodan loputtua hän pakeni Espanjaan, koska tiesi, että häntä vainottaisiin. Vainolle ei tosiasiassa ollut mitään oikeaa syytä. Degrelle oli taistellut kommunismia vastaan ja siis väärällä puolella. Sodan jälkeen vangittiin todella suuri määrä ihmisiä Belgiassa ja tuhannet saivat kuolemantuomion. Näistä yli kaksisataa pantiin täytäntöön. Degrelleä vaadittiin toistuvasti luovutettavaksi, mutta Franco ei taipunut. Degrelle haluttiin murhata. Otto Skorzeny auttoi salakuljettamaan Degrellen vaimon ja lapset Espanjaan, koska hallintio kielsi tämän ja olisi estänyt perhettä yhdistymästä. Erityinen Lex Degrelle julisti kaikki hänen kirjansa ja muut tekstinsä kielletyiksi. ”Tintti” on siis erittäib vihattu ainakin virallisesti, vaikka hahmo taitaa olla tunnetuin belgialainen hra Poirotin jälkeen.

  Degrelle ei oikeastaan tehnyt mitään väärin. Hän ei oikeastaan edes osallistunut minkäänlaiseen ”kollaboraatioksi” katsottavaan toimintaan. Silti hänet haluttiin murhata voittajien toimesta.

  Degrelle oli muuten paitsi poliitikko, historioitsija ja soturi, niin myös lahjakas runoilija ja kirjailija. Ei ihme, että oli toisen kuuluisan taiteilijan frendi. Todellista intelligentsijaa, joka seisoo kahdella jalalla eikä ole eliitin mieleinen muotinarri ja opportunisti

  Reply
  • 19.10.2019 at 16:00
   Permalink

   Suomalainen vihaa omia läheisiään niin paljon, että jättää isovanhemmat virumaan vanhainkotiin. Nuoret eivät tapaa isovanhempien kuin pari kertaa vuodessa. Kun oma tytär tai poika raiskataan tai tapetaan suomalainen vinkuu jotain ja jättää asian siihen. Siis oikeasti mikä lammaslauma.

   Reply
   • 19.10.2019 at 20:54
    Permalink

    Tuli tuosta miekkaiskusta oppilaitoksessa mieleen että jos ei halua jättää mitään sattuman varaan niin terävä samurai miekka lienee tehokkain.
    https://youtu.be/mvNCznBhSlE

    Reply
  • 19.10.2019 at 21:24
   Permalink

   Nykyisin niin ihannoitu kommunistinen vastarintaliike murhasi sodan aikana Degrellen veljen, kun tämä oli asioimassa kaupassa. Esim. Ranskan vastarintaliike pyöri lähes täysin kommunistivoimin. Sama oli asia muissa länsimaissa. Nämä surkeat murhaajat ja terroristit ovat nykyisin eurooppalaisten sankareita, kun taas todelliset sankarit on julistettu antisankareiksi.

   Reply
 • 21.10.2019 at 01:56
  Permalink

  Korruptoituneen, kulttuurimarxilaisuuden hapattaman yliopiston ja sen poliittisia tendenssitutkimuksia omiin ideologisiin tarpeisiinsa käyttävän valtamedian yhteistyö näkyy räikeimmin Yleisradion ja Helsingin Sanomien uutisoinneissa. Viimeksi eilen maamme johtavin printtimedia julkaisi Helsingin yliopiston dosentin kynäilemän absurdin Vieraskynä-kirjoituksen Klassisen musiikin pitää kohdata sortohistoriansa, jossa yliopiston arvovallalla propagoitiin jakobiinista bolshevismia pyhäksi korotetun tasa-arvon nimissä.

  Sepustus on niin hervoton, että sitä luulee aluksi Paavo Tajukankaan tai Keijo Kaarisäteen näppäimistöstä lähtöisin olevaksi parodiaksi hallusionaatiovasemmiston houreista. Ihme kyllä jutun kirjoittanut Juha Torvinen toimii ihan oikeasti Helsingin yliopiston musiikkitieteen dosenttina. Torvisessa manifestoituu oikeastaan kaikki se mielipuolisuus, joka erottaa nykyvasemmiston perinteisestä työväenliikkeestä. Uusvasemmiston pakkomielle moderniksi puujumalaksi nostettuun tasa-arvoon on kivunnut sellaisiin sfääreihin, ettei edes edesmennyt Pahkasika-lehti kykenisi keksimään moista fantasiaa:

  Reply
  • 21.10.2019 at 13:17
   Permalink

   Juuri noin!

   Valtaväestön pitäisi nousta kapinaan tuota pientä vähemmistöä vastaan, joka on saanut suhteettoman suuren vallan kovaäänisellä terrorillaan, joka pohjautauu kommunistisen Frankfurt-koulukunnan kehittämiin moraalinmädättämistekniikoihin, http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

   Viher- ja muut kryptokommunistit dominoivat varsinkin kahden johtavan joukkoharhautusmediamme Brysselin Pravdan ja Ylen toimittajakuntaa: https://vapaasana.net/2011/08/28/neuvostorahoilla-tuotettiin-vasemmistolainen-toimittajakunta-suomeenkin/

   Reply
  • 21.10.2019 at 13:36
   Permalink

   Brysselin Pravdalla on toimittajakaartissaan vanhoja kommunisteja, jotka otaksuttavasti ovat käyneet suomalaisten kommunistien propaganda-korkeakouluna aikoinaan toimineen Sirola-opiston ja hakeneet neuvostovallan aikana Moskovasta lisää propagandaoppia neuvosto-politrukeilta! – Väinö Tannerin väitetään muuten sanoneen, että vanhaan kommunistiin ei voi luottaa!

   He varmasti toimivat suurella antaumuksella ja innoituksella Brysselin Pravdan lukijoiden huijaamiseksi ja aivopesemiseksi EU-diktatuuri-/NWO-tyrannia-myönteiseksi huomioon ottaen, että Brysselin Pravdan agenda vastaa tätä:

   “The drive of the Rockefellers and their allies is to create a one-world government combining supercapitalism AND COMMUNISM under the same tent, all under their control. … Do I mean conspiracy? Yes I do. I am convinced there is such a plot, international in scope, generations old in planning, and INCREDIBLY EVIL IN INTENT.”
   ~ Larry P. McDonald
   U.S. Congressman, 1976, killed in the Korean Airlines 747 that was shot down by the Soviets
   in “Introduction” to The Rockefeller File, by Gary Allen (1975)

   Ainakin Aatos Erkon aikana Pravda kopioi linjansa ja osan uutisointiaan melkein suoraan ”laatulehti” New York Times’ista, joka on suoraan Rockefellerien kontrollin alainen. Erkko oli Bilderberg-kokoukseen osallistunut globalisti kuten on Pravdan nykyinenkin takapiru Antti Herlin. Hyvällä syyllä ihmiskunnan arkkivihollisiin luettava Rockefeller on Bilderberg-sisäpiiriläinen ja niinollen kuuluu kokousten vakio-osallistujiin ja todennäköisesti ohjeistuksen antajiin tavallisille kokouksiin kutsutuille vierailijoille.

   Reply
 • 27.10.2019 at 23:03
  Permalink

  Juupa juu… aina ”tasaisin” väliajoin tapahtuu sellainen inhottava ilmiö, jossa varallisuus keskittyy ”eliitille” ja loppujengi on tasaisen köyhää ja kipeetä… syntyy siis eliitti ja köyhälistö… valtaosa nykyisestä keskiluokasta menettää lähes kaiken 15-20 vuoden sisällä, eli yhteiskunta kaatuu tai tässä tapauksessa taitaa kaatua koko länsimainen sivilisaatio (Aasia porskuttaa). Ongelman nimi on VELKA ja vuoden 2015 loppupuolella saavutimme länsimaissa pisteen josta ei ole paluuta. Olemme siis ajamassa autopilotilla suoraan loppuumme (vertauskuvallinen loppu, emmehän me mihinkään katoa)…
  Kun tuo iso ”rotko” tulee vastaammme niin joudumme luopumaan omaisuudestamme ja seuraavaksi huomaamme asuvamme kehitysmaassa/ kehitysmaissa ja levotonta menoa riittää…
  Nousu on kuitenkin melkoisen ripeätä, kiitos väestön koulutustason…
  ”Rotkoa” ylittäessä ja heti sen jälkeen, meillä tavallisilla ihmisillä, on realistinen mahdollisuus ottaa ohjat…

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.