Reijo Tossavainen: Perussuomalaiset, Kokoomus ja Vihreät ovat tulevaisuudessa suuret puolueet

Kotimaan politiikassa on meneillään suurten muutosten aika. Vanhat puolueiden väliset valtasuhteet ovat jo pääosin historiaa ja sama murros jatkuu muutaman vuoden. Sen jälkeen puoluekenttä on aivan toisenlainen kuin mihin on totuttu.

Viimeistään vuoden vuoden 2027 eduskuntavaalien jälkeen meillä on kolme suurta eli noin 20 prosentin kannatuksen puoluetta. Ne ovat Perussuomalaiset, Kokoomus ja Vihreät. Keskisuuria 10-15 prosentin puolueita ovat Keskusta ja SDP.

Perussuomalaiset on keskustaoikeistolainen, kansallismielinen ja arvokonservatiivinen yleispuolue. Puolue kerää kannatusta puolueista kaikkein tasaisimmin koko maasta. Potentiaalinen kannattajakunta laajenee, kun Kokoomus ja SDP kilpailevat yhä enemmän Vihreiden kanssa samoista äänestäjistä.

Kokoomus muuttuu nykyistä selkeämmin vihreäksi liberaalipuolueeksi. Samalla sen kannatus nykyistä enemmän keskittyy suuriin kaupunkeihin.

Vihreät on jatkossa nykyistä vahvemmin punavihreä vasemmistopuolue. Kannatus keskittyy jopa Kokoomusta enemmän suuriin kaupunkeihin.

Keskusta on yrittänyt päästä jo viiden vuosikymmenen ajan Salpausselän etelänpuolen kaupunkeihin. Se on ollut ja tulee olemaan toivotonta taistelua tuulimyllyjä vastaan. Nyt sen perinteisesti vahvalle kannatusalueelle on ilmestynyt vahva kilpailija, Perussuomalaiset. Keskusta joutuu puolustuskannalle. Sen on pakko keskittyä valta-asemiensa säilyttämiseen Salpausselän pohjoispuolella.

SDP:n tilanne on yhtä tukala kuin Keskustankin. Se on kuin harakka tervatulla katolla. SDP:n pitäisi pystyä säilyttämään perinteiset duunarikannattajat. Samaan aikaan sen pitäisi saada uusia punavihreitä kannattajia. Kahdella hyvin erilaisella jakkaralla istuminen ei onnistu. SDP on väliinputoaja.

Ahti Karjalainen totesi aikoinaan, että ”ennustaminen, ja varsinkin tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa”. Näin tietysti on, mutta silti pidän kuvailemaani kehitystä hyvin todennäköisenä.

……….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

7 thoughts on “Reijo Tossavainen: Perussuomalaiset, Kokoomus ja Vihreät ovat tulevaisuudessa suuret puolueet

 • 23.6.2019 at 13:38
  Permalink

  Säitäkään ei pysty ennustamaan, ilmakehän on liian vaikea järjestelmä. Politiikka taitaa olla vielä epämääräisempi järjestelmä.
  Ennustaisin, se puolue menestyy, joka pystyy keräämään johtoonsa älyllistä väkeä. Se ei menesty, jonka edustajiksi äänestetään kauniita lehdistön suosikkeja, joiden ymmärrys on keskitasoa. Ennusteeni toteutuminen edellyttää ainakin jonkin asteen kriisiajan, johon on nyt edellytyksiä.

  Reply
 • 23.6.2019 at 14:56
  Permalink

  Vuodesta 1987 alkaen on käynyt ilmi ettei ole paskankaan väliä mitkä puolueet ovat kulloinkin satulassa. Sama Suomen tuhoamis politiikka jatkuu. Käskyt tulevat politiikan yläpuolelta. Koiviston ajama vahvan markan linja oli käsky ylhäältä. Korot olivat tähtitieteellisellä tasolla. Seurasi hirvittävä masinoitu taantuma ja ainakin 45 000 pk yritystä kaadettiin ja ryöstettiin keinottelijoiden taskuihin. Valtion omaisuudelle on tehty sama ryöstöoperaatio jota puolueet laidasta laitaan ovat edistäneet lahjonnan ja kiristyksen keinoin. Suomalaista poliitikkoa ei kiinnosta valta. Suomalaista poliitikkoa kiehtoo ainoastaan raha. Veronmaksajilta ryöstetty raha. Globalistien Suomelle syöttämä pyöreänpöydän hallintomalli on katastrofi. Maata johtaa muutama oligarkki joita suojelee toimeenpano valta. Suomi ajetaan väkisin Fail State tilaan ilmastonmuutos kusetuksella. Mikään työllistäminen ei ole edes tarkoitus ikä edes mahdollista koska pk-yritykset tuhottiin 90-luvulla. Uusia ei tule koska kansainväliset ketjut hallitsevat markkinoita eikä pieni voi kilpaila millään sellaisia vastaan. Euro valuutta on oma tragediansa Suomelle.
  Ainoastaan voimakas kansannousu ja hallitsevan luokan tuomiolle saattaminen voi pelastaa Suomen globalistien tyranniasta. Maa on siivottava jääkärimarssin hengessä. Maassa on kyllä selkärankaisia patriootteja uudelleen itsenäistyvän Suomen johtoon.

  Reply
 • 23.6.2019 at 17:59
  Permalink

  Naiset äänestää Vihreitä ja jotkut typerät homppelimiehet.

  Reply
 • 23.6.2019 at 23:38
  Permalink

  Onhan vihreissäkin ollut älykkäitä, mutta ovat eronneet, kun eivät saaneet ajatuksiaan toteutetuiksi. Tavallinen suomalainen äänestäjä ei seuraa tapahtumia, seuraa vain valtamedioita.

  Pääministeri on aivan tiedoton todellisesta maailman menosta ja on rinnastettavissa uskomuksissaan tyypilliseen suomalaiseen tavalliseen pulliaiseen, tai pyrkii vain omaan etuun Soinin tapaan. Sekin on mahdollista.

  Reply
 • 24.6.2019 at 20:14
  Permalink

  Ilman muuta näin se menee. Voidaan syyttää vihreitä siitä, että takkaa ei saa polttaa, saunaa ei saa lämmittää, on ajettava taloyhtiön omistamalla sähköautolla silloin, kun kukaan muu ei sillä aja ja ajateltava oikein, ettei Iso Veli sulje mikrosirua, jonka takana luottokortti, kodin avaimet ja pano-oikeus toiseen henkilöön ovat. Kokoomuksen saamat 20% ovat ilman muuta syypää siihen, että samainen Iso Veli möi vaarivainaan perintömetsät kansainväliselle konsernille kaivosalueeksi. Perussuomalaiset puolestaan takaavat noin yleisesti sen, ettei minkäänlaista suomalaiskansallista vastarintaa pääse syntymään ja istuvat oppositiossa siltä varalta, ettei vallitsevaa kehitystä suistaisi raiteilta edes etnisyyden puolustus epäsuorasti maahanmuuttokriittisyydellä kiertäen. Käytännössä Suomea johdetaan siis jatkossa yhteensä siinä 40% hujakoilla olevalla osuudella. 40% voi olla suurin määrä annetuista äänistä, mutta enemmistö se ei ole. Enemmistö on yli 50%.

  Reply
 • 25.6.2019 at 08:06
  Permalink

  Toivottavasti demarien ja kusipäisten keskustan lisäksi katoaa myös tuo helvetin kokoomus kokonaan vaalikartoilta. Kepu perslävet kyllä katoaa, sillä näitä pelkän pärstän takia äänestäneet ovat pian jo haudassa, kun nytkin ovat liki 100 vuotiaita. Virheet sais myös heivata vittuun, eiköhän ole korkea aika nostaa kokonaan uusia porukoita perussuomen rinnalle, ja unohtaa nämä ilmasto valehtelijat myös jatkossa, joiden ainoa tavoite on tehdä elämästä helvetin kallista ja vittumaista.

  Reply
 • 26.6.2019 at 16:06
  Permalink

  Tulisi kiinnittää myös huomiota siihen, että vihervasemmiston menestyksen takana on valtava vasemmiston mediakoneisto. Ihmisten tietämättömyys politiikan taustatekijöistä ja siitä mitä pimeitä agendoja vihervasemmisto ajaa johtuu heidän sokeasta luottamuksesta vääristelevään ja pimittävään valtamediaan kuten yle ja hs. Ei ole samantekevää ajetaanko maamme vihervasemmiston taholta konkurssiin vai korjataanko juurisyy eli moraalis-eettinen rappio.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.