Reijo Tossavainen: Soini viimeisen kerran ministeri-Audin takapenkillä – hillotolppa kaatui

Eilinen oli merkittävä päivä Suomen lähihistoriassa. Timo Soini istui silloin viimeistä kertaa mustan ministeri-Audin takapenkillä.

Tänään vennamolaisuus on historiaa Soinin lakeijoineen vaalimassa muodossa.

Lähipiirinsä kanssa Soini teki merkittävän työn nostaessaan puolueen suurten joukkoon. Menestyksen huumassa hän ei kuitenkaan nähnyt ympärillään tapahtunutta muutosta perussuomalaiset puolueessa ja koko yhteiskunnassa. Sokeus kostautui pari vuotta sitten perussuomalaisten puoluekokouksessa ja sen jälkeisissä tapahtumissa.

Perussuomalaisten puoluekokoukseen voivat tulla kaikki puolueen jäsenet, joten kokous on kansanvaltaa eli demokratiaa parhaimmillaan. Tuo liki kolmituhantinen joukko valitsi suurella enemmistölle puolueelle täysin uuden johdon. Soinilaisiin huuteluihin ja Soinin itsekeskeisyyteen kyllästynyt jäsenkunta osoitti tahtonsa. Se halusi tiukempaa, asioihin keskittyvää politiikkaa.

Omaa erinomaisuuttaan jatkuvasti korostavalle Soinille puoluekokouksen päätökset olivat täysi tyrmäys. Soini oli siihen saakka kuvitellut, että puolue on yhtä kuin Soini. Ei ollut.

Sen jälkeen Soini halusi kuitenkin edelleen oman hiekkalaatikon, jotta ministeri-Audin kyyti olisi jatkunut. Tuon edun pitämiseksi hän uhrasi koko puolueen. Soini lakeijoineen loikkasi ja perusti Sininen tulevaisuus nimisen puoluekummajaisen Juha Sipilän ja Petteri Orpon avittamina.

Kansalaisten silmissä Soini oli kuitenkin Juudas Iskariot eli petturi. Ei pelkästään Soinin toiminta, vaan koko puolue nähtiin vain hillotolpan jatkeena. Siksi sen tarina päättyi nolosti. Uhoa seurasi ansaittu tuho.

Perussuomalaiset kokoontuvat jälleen puoluekokoukseen kesäkuun lopulla. Ja hyvillä mielin, sillä puolue on vahvempi ja yhtenäisempi kuin koskaan historiansa aikana. Viimeisin Ylen gallup kertoo, että 19,5 % kannatuksella perussuomalaiset on selvästi suurin puolue.

………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

9 thoughts on “Reijo Tossavainen: Soini viimeisen kerran ministeri-Audin takapenkillä – hillotolppa kaatui

 • 7.6.2019 at 12:36
  Permalink

  Ylpeys käy lankeemuksen edellä.

  Reply
 • 7.6.2019 at 15:54
  Permalink

  Kyllä Soinille palkkaa maksetaan toimistaan. Kyllä hän saa hyvän palkkioviran ja muhkeat hillot eläkkeinä ym.

  Reply
  • 12.6.2019 at 12:09
   Permalink

   Olihan se kun siniset ei saanut yhtään kansanedustajaa Muuten Soini olis varmaan saanut hyvän viran edustajan apulaisena

   Reply
 • 7.6.2019 at 19:46
  Permalink

  Saas nähdä, ”ajaako routa porsaan kotiin”!
  Pelkkä lääketieteellinen arvioni on, ettei mies elä kovin vanhaksi.

  Paatunut on mies, jos saa yönsä nukutuksi, mutta eipä ne suuremmatkaan konnuudet maailman mittakaavassa ole niitä vieneet.

  Reply
  • 8.6.2019 at 06:10
   Permalink

   Sairas ylipaino ja pakkomielteinen matkustelu ovat jättäneet jälkensä. Stenttejä suonet täynnä joten se tie käyty loppuun. Voi tosin hieman auttaa se että ei pääse enää porsastelemaan ilmaisiin veronmaksajien kustantamiin luksus gurmee pöytiin vaan joutuu tyytymään tavallisiina ruokaliuihin.

   Reply
 • 8.6.2019 at 14:30
  Permalink

  Saatana että harmittaa.
  Vuosikausia äänestin Soinia.
  Onneksi puolue porskuttaa ilman ”juudasta”.

  Reply
 • 8.6.2019 at 21:09
  Permalink

  YLE osasi kertoa uutisissaan että Sinisten johtoon nousee polpo, eli henkilö joka on ammatiltaan poliisi.

  Reply
 • 10.6.2019 at 01:35
  Permalink

  Siniset voisi lopettaa itsensä, turha puolue.

  Ja Soiniin sopii parhaiten erään edesmenneen legendan käyttämä kunniakas nimitys vittumaisille henkilöille, elikkäs kyrvänsyylä. Sellainen se juurikin on.

  Reply
  • 10.6.2019 at 01:38
   Permalink

   Siis korjataan vielä ettei väärin ymmärtäjät pääse pätemään että siis saisivat lopettaa puolueensa.

   Ihmisinä sinänsä heille toivon kuitenkin hyvää vaikka julmia pettureita ovatkin.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.