Presidentti Niinistön puhe uudelle hallitukselle: ”uskon, että toimivamman unionin luovutatte seuraajallenne.”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti eilen presidentinlinnassa puheen Antti Rinteen kasaamalle hallitukselle. Puheessa esiin nousi niin ilmastonmuutos, kuin kansainvälinen yhteistyökin, mutta mahtuipa mukaan myös kotimaisen turvan ja vakauden korostaminen. Huomionarvoista on myöskin se, että unioni sai oman kokonaisen kappaleensa muuten kovin tiiviissä puheessa.

Presidentti Niinistön puhe kokonaisuudessaan

Arvoisa pääministeri, hyvät valtioneuvoston jäsenet,

Onnittelen Teitä, arvoisa pääministeri, eduskunnalta saamastanne luottamuksesta. Tänään johdollanne aloittaa itsenäisen Suomen 75. hallitus.

Huhtikuussa pidetyt eduskuntavaalit johtivat tasaiseen lopputulokseen. Tulos ei antanut selkeitä vastauksia, mutta te onnistuitte löytämään hallitusratkaisut hyvässä aikataulussa.

Teiltä odotetaan paljon, teitä tullaan haastamaan ja teiltä tullaan vaatimaan. Laajapohjaisen hallituksen yhtenäisyydellä ja keskinäisellä luottamuksella on suuri merkitys. Hallituksen päätöksentekotapa on kollegiaalinen; yhdessä päätetään ja yhdessä päätöksistä vastataan. Keskinäinen luottamus hallituksen sisällä luo myös muiden luottamusta poliittiseen järjestelmään.

Kuten edellisenkin hallituksen aikana, maailman epävakaus tulee jatkumaan. Teiltä tullaan vaatimaan kykyä vastata olosuhteiden nopeisiin muutoksiin. Kun sen kyvyn näytätte, tulevaisuuden kohtaaminen tuntuu turvalliselta.

Juuri turvalliselta tuntuvaa tulevaisuutta kaipaamme. Sitä ei ole etenevä ilmastonmuutos, sitä ei ole painava velkataakka eikä sitä ole huoli eläkejärjestelmän kestävyydestä. Mielestäni Suomen hallituksen suuri missio on luoda puitteet turvaan ja vakauteen. Sellaiset, ettei niiden puuttumisen vuoksi kenenkään tarvitse luopua omista suunnitelmistaan, on sitten kyse itsensä toteuttamisesta, perheen perustamisesta tai lasten saannista. Pidetään mielissä, että olemme lähes kaiken hyvän mittaamisessa maailman kärkeä.

Arvoisa pääministeri ja hyvät valtioneuvoston jäsenet,

Hallituskautenne alkajaisiksi Suomi ottaa vastaan Euroopan unionin puheenjohtajuuden heinäkuun alussa. Puolivuotiskausi sattuu monessa mielessä poikkeuksellisen vaativaan aikaan, mutta uskon, että toimivamman unionin luovutatte seuraajallenne.

Toivon, että yhteistyömme ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tulee olemaan tiivistä kuten edeltäjienne kanssa. Omalta osaltani olen valmis mutkattomaan, hyödylliseen ja miellyttävään yhteistyöhön.

Toivotan teille kaikille voimia ja viisautta työssänne Suomen parhaaksi.

Lähde: Tasavallan presidentin kanslia

11 thoughts on “Presidentti Niinistön puhe uudelle hallitukselle: ”uskon, että toimivamman unionin luovutatte seuraajallenne.”

 • 7.6.2019 at 08:47
  Permalink

  ”Teiltä tullaan vaatimaan kykyä vastata olosuhteiden nopeisiin muutoksiin.” Eli ennätysnopeaa päätöksentekoa leikkausten suhteen.

  ”toimivamman unionin luovutatte seuraajallenne.” Ilman Englantia ja ilman Italian euro-jäsenyyttä EU siirtyy pikku hiljaa kohti optimitilaa eli loppuaan.

  Reply
 • 7.6.2019 at 09:39
  Permalink

  Ei tarvitse vastata nopeisiin muutoksiin jos osaa suunnitella asioita. Silloin riittää että etenee suunnitelmien mukaan. Mutta eihän nyky politikoilla ole kaukokatseisuutta.

  Mutta Saulin suomenkieleä ihmettelen. Millaista Suomea on:”uskon, että toimivamman unionin luovutatte seuraajallenne.”??? eikös sen pitäisi olle ”Uskon että luovutatte toimivamman unionin seuraajillenne”?? Miksi väännellä sanajärjestystä saksan tai ranskan kielen muotoon? Se ei osoita älykkyyttä vaan tyhmyyttä. Vai onko puhe käännetty sanasta sanaan jonkun toisen puheesta? Tai kenties otettu pala EU:n laatimasta puheesta? Vai onko kyse päämiehen taitamattomuudesta/tietämättömyydestä?

  Niin tai näin, jos viralliset tahot eivät puhu suomea, niin miten kansa voisi sivistyä? YLE:kin suoltaa jo uutisissaan ja ”dokumenteissaan” puhekieltä. Se jos mikä on rimanalitus.

  Reply
 • 7.6.2019 at 12:47
  Permalink

  Pääperkele itse äänessä…

  Reply
 • 7.6.2019 at 12:50
  Permalink

  Järkyttävän maanpetoksellinen puhe. Niinistöä kierompaa korkkiruuvia ei maa päällään kanna.
  ”Huhtikuussa pidetyt eduskuntavaalit johtivat tasaiseen lopputulokseen. Tulos ei antanut selkeitä vastauksia, ” Täyttä paskapuhetta. Perussuomalaiset olivat vaalien kovin puolue ja Halla-ahon olisi kuulunut olla hallitustunnustelija sekä pääministeri. Demokratia ei toteutunut.
  Niinistö on globalistieliitin juoksupoika samoin kaikki muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta. Virkamiehet ovat kauttaaltaan korruptoituneita saatanpalvojia.

  Reply
 • 7.6.2019 at 14:25
  Permalink

  Vai että sellasta salella. Vain unioni mielessä vaikka kotikentällä kaikki pielessä.

  Reply
 • 7.6.2019 at 19:43
  Permalink

  Niin, ”toimiva unioni”, ”Afrikka” ja Suomi raunioina!!!

  Pikku macron piti yhdentekevän puheen aivan kuten esikuvansa, joka on globalistien juoksupoika ja Euroopan tuhon arkkitehti tavalla, joka jättääkin koko alkuperäisen Euroopan kylmäksi ”hallitun rakennemuutoksen” (Suomen hallitus -”hokema v. 1987,,,, Lama) jäljiltä.

  Ellei mitään ratkaisevaa tapahdu seuraavien vuosikymmenten aikana eli koko Euroopan valkoiset väestöt istuvat perseellään ja seuraavat katseella… Koko Eurooppa on islamilaistunut, kirkot poltettu, sharia laki vallitsee ja moskeijoita on vieri vieressä.

  Reply
 • 8.6.2019 at 05:57
  Permalink

  ”Juuri turvalliselta tuntuvaa tulevaisuutta kaipaamme.”

  Suomeksi: ”Valtamedian tiedotusmonopoli on saatava toteutettua niin ettei kansalaisilla olisi huolen aiheita, eli meidän metkut eivät paljastuisi liian aikaisin”.

  ”Poliisien ja muun valvonnan lisääminen on tärkeää”.

  Mutta todellisiin ongelmiin kuten lisääntyvät lastemme raiskaukset tulijoiden toimesta, näihin ei puututa edes puheissa?

  Reply
 • 8.6.2019 at 14:13
  Permalink

  Vihervasemmistolainen hallitus ryyditettynä kepulaisilla.

  Vittu kun ei edes bussilla pääse enää Helsinkiin Espoosta. Vihervasemistolainen ideologia pakottaa ensin ajamaan bussilla metroasemalle ja sieltä metrolla Helsinkiin. Monet ovat alkaneet käyttää omaa autoa!

  Vihreät siis todellisuudessa suosivat autoilua.

  Vihreät haluavat tuhota pientalo alueet ja kieltää autoilun. Vihreät haluavat että ihmiset asuvat ahtaasti suurissa kaupungeissa.

  On siinä yksi saatanallinen puolue.

  Reply
  • 9.6.2019 at 05:49
   Permalink

   Selvitäppä Vihreiden synnytyshistorian, niin löydät Leninin kalmaston sniffaajia.
   Rooman Klubi on myös strategia-guruna mitä tulee koko ilmastovouhotukseen. Tottakai Rooman Klubi on miettinyt miten saada tuhopuolueensa hyväksytyksi, aivopesemällä lapsemmekin niin että Vihreät näyttäisivät ”hyvältä”. YLE on kulttuuri-marxistinen propagandakoneisto.

   YLE näyttää nyt BBC Earth -propagandaohjelmaa ”Totuus Ilmastonmuutoksesta”.

   Ensimmäinen lause on että ”juuri nyt kohtaamme suurimman vaaran tuhansiin vuosiin, ilmastonmuutoksen”.

   Täyttä puppua. Vajaa tuhat vuotta sitten täällä oli niin lämmintä että Grönlannissa kasvoi puuta. Eikä silloin ollut ongelmia ilmaston kanssa. Ongelmia oli lähinnä 1600 – 1800 -luvuilla, jolloin oli liian kylmää. Ravinnon saanti vaikeutui, ja kulkutaudit niittivät uhreja. NASA:

   ”The Little Ice Age saw rapid expansion of mountain glaciers, especially in the Alps, Norway, Ireland and Alaska. There were three cycles of particularly chilly periods, beginning around 1650, 1770 and 1850, each separated by slight warming intervals, according to NASA.”

   Kaikki ilmastovouhottajien data on likaista. Niin monet lämpötilamittarit ovat keinotekoisen lämmön lähteiden lähellä, kuten ilmastointilaitteet katolla, asfaltti, rakennukset jne.

   Alle linkatussa artikkelissa yritetään väittää että ”ei ole varmaa vaikuttaako aurinko ilmastoon”. NASA-hepun kannattaa vaikkapa verrata kesää ja talvea, ja siitä päätellä onko auringolla vaikutusta?

   https://www.livescience.com/51597-maunder-minimum-mini-ice-age.html

   Lisäksi poliitikot hyökkäävät ”poliittisesti väärää dataa” empiirisellä tasolla tarjoavien tiedemiesten kimppuun, ja tässä yksi syy miksi jotkut tiedemiehet vain alistuvat ja pitävät suunsa kiinni. Yksi esimerkki:

   https://wattsupwiththat.com/2019/06/08/ross-mckitrick-this-scientist-proved-climate-change-isnt-causing-extreme-weather-so-politicians-attacked/

   Tiedemies julkaisi IPCC-dataa joka ei ilahduttanut Obaman hallitusta. Hän joutui muun muassa jättämään työpaikkansa vassari-anarkistien toiminnan johdosta. Kuvaavaa on että taas esitettiin dataa valikoiden jotakin ”kovana faktana”, ja tuon ”faktan” esittäjä myönsi myöhemmin että puppuahan se oli. Ja oli kyse julkaisusta joka vaikutti poliitikkojen energiapäätöksiin käytännön tasolla:

   ”..while cherry-picking one unpublished study (and highlighting it in the Summary for Policymakers) that suggested a link between greenhouse gases and storm-related damages. But the author of that study — who just happened to be the same IPCC lead author who injected it into the report — later admitted his claim was incorrect, and when the study was finally published, denied the connection..”

   Reply
 • 5.9.2019 at 11:08
  Permalink

  Vai toimivampi unioni. Sallikaa minun nauraa.
  Globalistien, Bilderbergin eliitin, pankkien ja muiden konnien korruptoima unioni EI toimivammaksi tule!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.