SDG Gender index: Yksikään maa ei saavuta sukupuolten välistä tasa-arvoa vuoteen 2030 mennessä

Equal measures 2030 on sukupuolten välistä tasa-arvoa ajava liike, joka on omien sanojensa mukaan kehittänyt ”maailman ensimmäisen sukupuolten välistä tasa-arvoa mittaavan indeksimittarin”. Tuota mittaria käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019 ja uutiset ovat kovin surullisia…

Mittarin mukaan yksikään maa ei tule saavuttamaan sukupuolten välistä tasa-arvoa vuoteen 2030 mennessä. Jopa listan kärkisijoilla keikkuvat maat, kuten Tanska ja Australia  jäivät yllättävän kauas ”täydellisestä tuloksesta”.

Ykkös***i mittarin perusteella sijoitettu Tanska sai 100 asteisella mittarilla, jossa 100 kuvaa täydelleen toteutunutta sukupuolten välistä tasa-arvoa ja 0 taas täydellistä tasa-arvon puutetta, luvun 89,3. Tanskassa siis on naisilla tasa-arvoisimmat oltavat.

2019 SDG Gender index julkaistaan tänään 3.6 ja löydät sen täältä. Ennakkoon julkisuuteen päätyneistä tiedoista ei selviä Suomen sijoitusta mittarissa, mutta perinteisesti pohjoismaat ja Suomi ovat olleet tasa-arvon puolesta melkoisia lintukotoja, etenkin jos vertaa vaikkapa Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan tai lähi-itään, joissa yksikään maa ei saavuttanut hyvää tulosta SDG indeksissä.

Lähde: The Guardian

4 thoughts on “SDG Gender index: Yksikään maa ei saavuta sukupuolten välistä tasa-arvoa vuoteen 2030 mennessä

 • 3.6.2019 at 08:53
  Permalink

  Tasa-arvon mittaileminen on noiden toimesta aina poliittista eli heidän mielipiteisiinsä nojaavaa. Sitä onkin helppo mittailla ihan mielensä mukaan. Tiedä miten tuota on mitattu, mutta en ole koskaan nähnyt mitään, mikä mittaisi tosiasioiden perusteella, on aina ne naisen eurot väärin perustein.

  Reply
 • 3.6.2019 at 12:11
  Permalink

  Samaa työehtosopimuksen mukaista liksaa maksetaan naisille ja miehille.
  Onkohan tutkimus tehty korporaatiojohtaja tasolla? Siellä varmasti eroa onkin.

  Sitä paitsi naisella on valtava seksuaalinen pääoma, jonka avulla nainen kykenee parisuhteessa ohjailemaan miehen rahankäyttöä. Myös tai varsinkin sinkkunaiset saavat halutessaan kaikenlaisia hyödykkeitä ja turhuuksia vain koska heillä on seksuaalista pääomaa. Aina on joku urpo joka antaa pompottaa itseään naisen seksuaalisen pääoman lumoissa siinä toivossa että pääsisi pukille.

  Reply
 • 3.6.2019 at 12:34
  Permalink

  Eipä tietenkään saavuteta, koska se Saharan eteläpuolinen Afrikka asutetaan pikkuhiljaa lintukotoihin ja sen saavutukset laskevat kaikkialla keskiarvoa.

  Reply
 • 3.6.2019 at 21:39
  Permalink

  Kaksi ”kiireellisintä” asiaa on tasa-arvo ja hiilitön maailma eli nk. ilmastonmuutos. Kumpikin ovat maailman mittakaavassa yhtä turhia ja yhdentekeviä kuin piispan pallit ja nunnan nännit.

  Mutta siksipä niistä niin kohkataankin, sillä maailman todellisiin ja jopa maa kohtaisiinkin ongelmiin puuttuminen vaatii raskasta työtä perse ruvella ja rakot käsissä ja illalla selkääkin kolottaa.

  Erilaiset yden asian yksisilmäiset järjestöt, joita rahoittavat yksittäiset valtiot ja YK, pireskelevät sohviltaan mitä milloinkin ”hälyttävää”, jotka ovat tavallisten kansalaisten, joiden on tehtävä todellista työtä ja noustava joka pirkuleen maanantai aamu lumisateeseen ja pakkaseen ja kesällä lumisateeseen ja pakkaseen. Ovat nämä pullasorsa etujärjestöjen tuotokset yhtä tyhjän kanssa, joilla ei ole mitään merkitystä, vaan sen sijaan ne imuroivat kuin tornado kaikki käytettävissä olevat taloudelliset panostukset taivaan tuuliin niin, että oikeat todelliset epäkohdat ja asiat jäävät soittelemaan lehdelle paljaalle kalliolle.

  Ne, jotka itkevät työkseen nk. tasa-arvoa naisten osalta eivät elätä itseään oikealla työllä ja menemällä yhteiskunnassa eteenpäin ammattitaitonsa ja sellaisella koulutuksella, jota ei voi yksikään karvaperse ohittaa Herran Vuonna 2019.
  Tämä sama koskee täysin muun rotuisten kohdalla nillitys siitä, kuinka valkoiset ovat kaiken edessä. Eivät ole, jos vaivaat päätäsi ja harjoittelet alaasi samalla intensiivisyydellä kuten teki eräs Pele Brasiliasta olemalla sellainen virtuoosi jalkapallossa ettei ainoatakaan sellaista ole vielä syntynyt olivatpa kyseessä mitkä ”korukorvat” hyvänsä.

  Valkoiselle ei mikään putoa taivallta valmiina sen enempää kuin muillekaan. Eräille muille on kyllä valtameret väistyneet ja mannat sataneet taivaalta.
  Voi raukkoja!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.