Ilmailua rajoitetaan Helsingissä – Syynä Euroopan neuvoston kokous

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä tilapäisellä lentokieltoalueella Euroopan neuvoston kokouksen takia. Rajoitukset alkavat torstaina 16.5.2019 kello 8 ja päättyvät perjantaina 17.5.2019 kello 21. Kieltoalue ulottuu 500 metrin etäisyydelle Finlandia-talosta ja korkeussuunnassa 250 metriin maanpinnasta.

Kieltoalue on perustettu Euroopan neuvoston kokouksen turvallisuusjärjestelyjen takia. Lisäksi poliisilla on kyseisellä alueella omaa lentotoimintaa miehittämättömillä ilma-aluksilla.

– Poliisi ei myönnä alueelle poikkeuslupia. Alueella ei siis sallita viranomaistoiminnan lisäksi muuta ilmailua. Sekä lentotyötä tekevien että lennokkiharrastajien tulee pysyä poissa kielletystä ilmatilasta, sanoo tapahtuman aikana lentotoiminnasta vastaava ylikomisario Sami Hätönen.

– Poliisilla on tarvittaessa keinot puuttua luvattomaan lentotoimintaan. Poliisi valvoo kieltoaluetta tarkasti ja puuttuu kaikkiin rikkomuksiin matalalla kynnyksellä.

Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella. Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla eivätkä lentoja, jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

– Tilapäisten lentokieltoalueiden lisäksi ilmatilaa rajoitetaan myös pysyvillä rajoituksilla. Esimerkiksi Helsingissä on useita pysyviä lentokieltoalueita. Ennen miehittämättömän ilma-aluksen tai lennokin lennättämistä tulee aina varmistua ilmatilan käytettävyydestä, Hätönen muistuttaa.

Helsingissä pysyviä lentokieltoalueita, ”no-drone-zoneja” on mm. Kruunuhaassa, Munkkiniemessä ja Meilahden alueella.

Lue lisää aiheesta ja tarkempia tietoja rajoituksista sivulta droneinfo.fi.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Ilmailua rajoitetaan Helsingissä – Syynä Euroopan neuvoston kokous

 • 15.5.2019 at 12:19
  Permalink

  Mitä tai ketä ne Euroopan neuvoston kokoustajat pelkäävät?
  Ei kai Eldoradon Suomen kansalle luoneen EU:n kokoustajien tarvitse pelätä kansan vihaa? Maailman onnellisimman kansan, joista ainoastaan miljoona elää köyhyydessä ja toinen miljoona popsii masennus- ja psyykenlääkkeitä.
  Vittuako poliisikin suojelee rikollisia? Ai niin poliisi on poliittinen paskapallero jota sontakuoriainen George Soros pyörittelee mielensä mukaan.

  Reply
 • 15.5.2019 at 17:43
  Permalink

  Ählämikö sieltä taivaalta tippuu niskaan? Vai ilmastonmuutoksen aiheuttamia jättiläisrakeita?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.