Nauloja sähköautoilun arkkuun – ”Vaikka kaikki Euroopan autot sähköistyisivät, päästöt putoaisivat vain 0,4%”

Euroopan autoteollisuuden etuja valvovan järjestön (CLEPA) toimitusjohtaja Roberto Vavassori on synnyttänyt laineita ulostulollaan sähköautojen erinomaisuudesta. Hänen mukaansa sähköautoihin suunnatut odotukset päästöjen vähentämisessä ovat vahvasti yläkanttiin.

Tällä hetkellä Euroopan teitä kuluttaa noin 800 000 sähköautoa ja vaikka määrä on rajussa nousussa, ainakaan Vavassorin näkemyksen mukaan suuria muutoksia päästöihin ei siis kannata odottaa henkeään pidätellen. Vavassorin mukaan, vaikka kaikki Euroopan 300 000 000 autoa kulkisivat tulevaisuudessa sähköllä, sen vaikutukset erityisesti hiilidioksidipäästöihin olisi mitätön, 0,4%.

Vavassori nosti myöskin esiin sen tosiasian, että Kiina, Yhdysvallat ja Intia tuottavat 66% maailman hiilidioksidipäästöistä. Suomen osuus kaikista maailman päästöistä on noin 0,14%.

Lähde: autoexpress

Aiheeseen liittyvää:

 

31 thoughts on “Nauloja sähköautoilun arkkuun – ”Vaikka kaikki Euroopan autot sähköistyisivät, päästöt putoaisivat vain 0,4%”

 • 15.5.2019 at 11:55
  Permalink

  Jos kyse olisi päästöistä, Suomessa biopolttoaineiden verotusta laskettaisi niin että se olisi mittarilla edullisempaa kuin fossiiliset. Mutta kun ei ole kyse päästöistä vaan liikenteen seurannasta, liikennedatasta josta halutaan luoda business. Autovalmistajat ovat jo heränneet asiaan ja osa maksaa jo autoilijalle palkkiota, kuten moottoritiemaksuina ja polttoainetarjouksina hänen luovuttaessaan reaaliaikadataa autoillessaan valmistajan hyödynnettäväksi ja ajoneuvoverkkoon jaettavaksi, esim keliolosuhteita ja hirvivaara-alueita ym. jotka auto tunnistaa automaattisesti ja toimittaa eteenpäin luvan saatuaan.

  Bernerin pelkona on ettei lähipiiri pääse tuota dataa (verovaroja) hyödyntämään itselleen autovalmistajien viedessä homman järkevämmällä bisnesrakenteella. Olisi jokatapauksessa ollut typeryyden huippu rakentaa Suomeen suomalaisten veroilla dataverkko ja jokaiseen autoon rinnakkaisjärjestelmä (Ollilan musta laatikko), jonka yhteensopivuus muissa maissa tai autovalmistajien omiin järjestelmiin olis tietysti torpattu tai raskaasti lisenssimaksatettu, eli kustannettu veroissa kuitenkin hamaan tappiin. Edullisempaa autoilijalle ja veronmaksajalle on käyttää ihan valmistajien omia järjestelmiä. Nykymaailmassa YLE kaltainen bisnes ei toimi kuin pakottamalla, kuten me Suomalaiset sen hyvin tiedämme.

  Reply
  • 15.5.2019 at 13:32
   Permalink

   Juuri näin. Autoista saadaan paljon ”big dataa”, joka on nykymaailmassa rahanarvoista tavaraa. Auto kerää kaikenlaista dataa, etenkin satelliiteista saatavan paikkatiedon, laittaa ne muistiin ja lähettää eteenpäin prosessoitavaksi. Erityisen mielenkiintoista on sitten se, mitä verkosta tulee autoon päin takaisin.
   Tietyssä mielessä tästä voi olla hyötyäkin, koska itseohjaavat tai puoliautomatisoidut autot tarvitsevat kaiken tiedon, mitä tieverkosta ja liikenteen käyttäytymisestä vain voi saada. Myös jakamistalouden muodot voivat kehittyä eteenpäin eli autoja ei tarvitse enää omistaa. Toisaalta tämä vie teknologiaa sellaiseen suuntaan, jota pidetään orwellimaisena ja ahdistavana.

   Reply
  • 15.5.2019 at 13:33
   Permalink

   Tuosta pitää antaa peukku, kunhan löydän peukkunappulan.

   Reply
   • 15.5.2019 at 16:27
    Permalink

    Peukkua myös. Joku selvästi tietää asioista enemmän, kuin mitä meille suostutaan kertomaan.

    Reply
  • 15.5.2019 at 13:40
   Permalink

   Eiköhän me saada Googlen digitaalinen liikenneseuranta niin hoituu tienkäyttöbisnesten lisäksi myös globaalin isoveljen reaaliaikainen massavalvonta ajoneuvoissakin.

   Reply
 • 15.5.2019 at 12:25
  Permalink

  Sähköautot unholaan. Nyt saa venäjältä öljyä ja halvalla. Suomessa on Kilpilahdessa Nesteen jalostamo, joka on kehitetty juurikin venäläisen kakkaöljyn jalostamiseen. Nyt vaan kallioluolat ja säiliöt täyteen halpaa venäläistä crudeoilia.

  Reply
 • 15.5.2019 at 13:00
  Permalink

  alkais ne idiootitki jo heräilemään… ajat perkele sähkökiesillä ja luulet pelastavas maailman.
  sen sähkön tekeminenhän ei saastutakkaan yhtään, plus ongelmajätettä tulee mukavasti niistä akuista.

  Reply
  • 16.5.2019 at 10:06
   Permalink

   Noh. Ei meistä kaikki luule pelastavansa maailmaa, itsellä lataushybridi tuli siitä syystä että hinnat olivat 4v vanhalle autolle tippuneet kolmannekseen uudesta, takuuta on 4v jäljellä, päivittäisiä ajoja kaupungissa n. 20km joten täydellä latauksella pääsee kesäkeleillä koko viikon töihin (edellisellä bensa-autolla meni 30-40e tankkiin viikossa). Lisäksi tykkään hiljaisuudesta ja voimasta joka on käytössä heti lähdöstä ja kun on e-rev järjestelmä niin 500km pääsee latauksella ja tankillisella menemään tarvittaessa. Toki kun on insinööri niin kaikki sähkö- ja mekaaniset vimpaimet kiinnostaa 😀 Mutta samaa mieltä olen että tuo ilmastoahdistus ja vouhotus on samanlailla lähtenyt käsistä kuin metoo- ja feminismivouhotuskin.

   Reply
 • 15.5.2019 at 13:24
  Permalink

  Konttilaivat aiheuttavat paljon päästöjä mutta niiden uusimista ei voi varustamomiljardööreiltä vaatia uusliberalismissa koska bisnes kärsii.

  Reply
  • 15.5.2019 at 15:02
   Permalink

   Ensinnäkin: konehuoneessa tapahtuu satamasta lähtiessä ja sinne tullessa, että pääkoneet vaihdetaan dieselöljylle ja sitten vasta matkan ja ajan päästä vaihdetaan raskaalle polttoöljylle.

   Jotkut ovat valittaneet, että satamassa ei saa henkeä kulkemaan laivojen päästöistä johtuen – kukkua – suurin ’päästäjä’ on auto – siellä satamassakin. Tuhannet ja miljoonat kontit puretaan ja lastataan AUTOISTA/AUTOIHIN .. sen, että ovat välivarastossa satamassa – se on logistiseti vain HETKI.

   Kuka sitten ’saastuttaa’ em. logistisessa ketjussa – se on se täkäläinen kauppias, kun myy muutaman ’kiinalalaisen’ euron tuotteen kymmenillä euroilla – sen rahan joutuu ostaja tuottamaan jostain toisesta saastuttavammasta lähteestä.

   Korjataan Itämeri ja siihen riittää maataloustuen poisto maatalouden ylituotannolta ja jätetään metsät lannoittamatta.

   Reply
   • 15.5.2019 at 20:46
    Permalink

    Eikö tuo moottoripolttoöljy ole vain punaiseksi värjättyä dieseliä. Ainakin työkoneissa käytettävä löpö on tuollaista.

    Reply
     • 16.5.2019 at 12:58
      Permalink

      Piti olla ”15” isointa, ja todiste oli linkissä, se on tutkittu juttu, ei mikään satu.
      Ilmeisesti teikäläinen väittää sitä mitä valtamediat ulostaa, että Suomi on isoimpia saastuttajia maapallolla ja sen takia pitää rajulla kädellä alkaa kitkemään polttomoorikulkuneuvoja pois, laivaliikenteeseen taas ei puututa mitenkään, ja se on oikein?
      Luuletko että nuo helvetin saastelaivat kulkee jollain ilmalla merillä, näköjään.

     • 16.5.2019 at 15:01
      Permalink

      Nyt sotketaan rikkipäästöt ja niitähän ei auto liialti kuluta eli tuota?

      🙂

      Entäs jos verrataan ydinjätepäästöjä merenkulun päästöihin ja sitä kautta talousveden lämmittämiseen sähköllä?

 • 15.5.2019 at 13:37
  Permalink

  Se 0.4% kertoo sen, että NYT autoilun merkitys päästöihin on olematon.

  Mutta mikä siinä SÄHKÖMOOTTORISSA mättää – yksinkertainen ja helppohoitoinen kapistus verrattuna polttomoottoriin?

  Se toimii SÄHKÖLLÄ ja SÄHKÖÄ sitten saadaan akuista (yhtenä monista) tai polttokennosta (=vety, turvallinen ja halpa).

  Tuulivoima ja aurinkoenergia ovat erinomaisen sopivaa vedyn tuottamiseen – jopa kotioloissa.

  https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/mersulta-lapimurto-polttokennoteknologiassa-70-prosenttia-pienemmat-paastot-4-4-kilogrammaa-vetya-kuljettaa-400-kilometria-6764005

  Reply
 • 15.5.2019 at 14:16
  Permalink

  Vittu yhtä saatanan idioottien vouhotusta koko päästöjen vähentäminen!

  Reply
 • 15.5.2019 at 15:36
  Permalink

  Ja kuinka paljon tuo rummunpärinä on maksanut?

  Reply
 • 15.5.2019 at 19:05
  Permalink

  Pääasia on, että on pöhinää, jolla kansaa kiihotetaan.
  Sillä voi fiksu bisnesmies tienata ja poliitikko edistää uraansa.

  Reply
 • 16.5.2019 at 08:16
  Permalink

  Yle, sekä muu vastuullinen media on suorastaan kiimassa kertoessaan kuinka Suomi pelastaa koko maapallon ilmaston parempaan kuntoon, lopettamalla lihan syönnin, myös sauanan lämmitys tuhoaa maapalloa, siis toppi sille, lentäminen on sekin kivaa, mutta Haavisto suuttuu siitä..voi..voi.

  Reply
 • 16.5.2019 at 14:09
  Permalink

  ”Kaikista päästöistä” Todellisuudessa ihmisen vaikutus on paljon väitettyä pienempi. Vulkaanista toimintaa tuskin on otettu huomioon missään. Pelkästään Etna tuuppaa hiilidioksidia ilmaan 15 kilotonnia päivässä ja vulkaaninen toiminta lisääntyy koko ajan.

  Kasvihuonekaasuista metaani on 100 kertaa haitallisempaa,kuin hiilidioksidi.Metaania nousee mm. merien pohjasta,maan kuoren lämpenemisen (lähde NASA) seurauksena yhä lisääntyvissä määrin..

  Reply
 • 16.5.2019 at 16:49
  Permalink

  ”George” Ei voi muuta kun naurattaa viihreän piipertäjän persekipuilu, millä sinäkään eläisit jos ydinvoimasta luovuttaisiin.
  Luulet että Suomi tulisi tuuli/vesivoimaloilla toimeen, ei, vaikka iskisit vesivoimaloita joka jokeen/koskeen tässä maassa sillä ei kateta edes 1% sähköntarpeesta ja vaikka kaikki metsät kaadettaisiin ja tilalle laitettaisiin tuulivoimaloita ei päästäsi edes yhteenlaskettuna 2% katteeseen sähköntarpeesta.
  Piiperö ei uskaltanut edes lukea tutkimusta laivojen saastuttamisesta, vaan alkoi suoraan aukomaan tyhmää päätään.

  Reply
 • 16.5.2019 at 18:05
  Permalink

  Kymmenet tuhannet amerikkalaiset tiedemiehet vastustavat suurta ilmastohuijausta:

  !31,487 American scientists have signed this petition,
  including 9,029 with PhDs”,
  http://www.petitionproject.org

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.