Reijo Tossavainen: Globalistit vs. kansallismieliset korvaa vasemmisto vs. oikeisto jaottelua

Viime aikoina on kohistu perussuomalaisten sijoittumisesta poliittisella kartalla. Osin syystäkin, sillä perinteinen jaottelu pelkästään vasemmistoon tai oikeistoon ei enää vastaa tämän hetken arjen todellisuutta.

Ihmiset/valtiot voidaan jakaa karkeasti kahdella tavalla.

Jaottelun pohjana voivat olla näkemykset siitä, kuinka yhteiskunnan materiaaliset asiat pitää järjestää. Aiemmin toisena ääripäänä oli kommunistinen talousajattelu, mutta se on kuollut ja kuopattu kelvottomana. Toisessa ääripäässä on ollut raaka kapitalismi. Sekin on harvinaistunut.

Valtavirtana on nyt yksityiseen yrittämiseen ja sosiaaliseen vastuullisuuteen perustuva yhteiskunta. Kuinka se sitten käytännössä toteutuu, niin siitä on erilaisia versioita. Valtavirran suunta on kuitenkin selkeä. Jyrkän vastakkainasettelun aika on ohi.

Tässä jaottelussa perussuomalaiset asettuvat äärilaitojen puoliväliin. Puolue korostaa suomalaista yrittämistä ja suomalaista työtä. Myös äänestäjät ovat sen havainneet, sillä tuoreen gallupin mukaan PS on maan suurin puolue työväestön ja yrittäjien keskuudessa.

Nykymaailmassa toiset kannattavat globaalia ajattelua, jossa kansallisen päätöksenteon ja kansallisen kulttuurin rinnalle tai yläpuolelle on nostettu rajat ylittävä hallintorakenne ja monikulttuurisuus.

Perussuomalaiset ja kansallismieliset muuallakin kannattavat myös kansainvälistä yhteistyötä. Mutta niin, että ylin päätösvalta säilyy kansallisella tasolla ja että merkittävä osa päätösvallasta on sitäkin alempana.

Samalla ymmärretään, että toisistaan hyvin paljon poikkeavat kulttuurit ovat vaikeasti yhteensovitettavia. Monikulttuurisessa yhteiskunnassa käytännön arki on ristiriitoja täynnä.

………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

11 thoughts on “Reijo Tossavainen: Globalistit vs. kansallismieliset korvaa vasemmisto vs. oikeisto jaottelua

 • 11.5.2019 at 14:09
  Permalink

  Väliinputoajina olemme sitten me hyvinvointiyhteiskunnan ja julkisen sektorin kannattajat, joiden mukaan nämä molemmat on tarkoitettu oman kansan jatkuvuuden turvaamiseksi. Tuntuu siltä, että olemme siirtymässä kohti kaksipuoluejärjestelmää. Herää kysymys, mitä tällä ajetaan, onko maailma ja elämä näin mustavalkoista ja onko kummallakaan kahdesta vaihtoehdosta ratkaisemaan kaikkia kysymyksiä. Mielestäni ei ole ja kahdesta ideologisesta vastapoolista on lyhyt matka yhteen NWO-agendaan.

  Reply
  • 12.5.2019 at 10:31
   Permalink

   Hyvinvointiyhteiskunnan ja julkisen sektorin kansan jatkuvuuden turvaamiseksi mahdollistaa vain toinen vaihtoehdoista eli kansallismielisyys.

   Globalismi vie tuhkatkin pesästä ja tarjoaa tilalle väestön vaihdon eli kehitysmaalaiset, joka takaa ikuisen kurjuuden.

   Kansallismielisuuden kautta saamme pidettyä langat omissa käsissä ja täten olemme oman onnemme seppiä.

   Reply
 • 11.5.2019 at 14:21
  Permalink

  Ainoa jakolinja on Hitler vs Israel

  Reply
 • 11.5.2019 at 17:21
  Permalink

  Globalisaatio on kommunismia. Globalisteilla on tismalleen samanlaiset keinot tuhota yhteiskuntia kuin oli kommunismia luodessa ja tismalleen sama satanistinen pankkiirilauma on hulluuden takana kuin aina ennenkin.
  Sitä en lakkaa ihmettelemästä miten nämä mielisairaat kakistokraatit saavat tavalliset kansalaiset fanittamaan itsetuhoista ja sairasta ideologiaansa.
  Ovatko muka valtamedian joukkopsykologiset keinot todella niin tehokkaita?
  Vai onko kateus ohittanut kiiman ja halutaan tuhota kostoksi koko maa ja kansa vain koska itsellä ei ole sitä mitä jollakin toisella on?

  Reply
 • 11.5.2019 at 18:02
  Permalink

  Muodostettava hallitus ei ole mikään ”kansanrintamahalliuts”, vaan yksiselitteisen kansanmurhahallitus!!!

  Eli olemme aika kusessa!!!

  Reply
 • 11.5.2019 at 18:27
  Permalink

  Kommunismi kaatui koska ei toiminut, pieni eliitti rikastui ja lopuille jäi vain tuulenhuuhtoma perse.
  Kapitalismi tuottaa saman tuloksen.
  Jokaisesta ideologiasta löytyy jotain hyvää, myös kansallissosialismista.
  Nämä hyvät puolet pitäisi ottaa ja synnyttää uusi yhteiskuntamalli jossa yrittäminen kannattaa ja myös työnteolla elää hyvin. Muiden riistäminen pitää tehdä mahdottomaksi, kansallisvaltioiden pitää hallita tiettyjä toimialoja eikä päästää keinottelijoita ryöstämään kansalaisia.
  Nykyinen globalististen pankkien koronkiskonta pitää lopettaa ja rahanluonti palauttaa valtioille.

  Reply
  • 11.5.2019 at 19:22
   Permalink

   Ei kommunismi kaatunut. Se ajettiin hallitusti alas. Luotiin uusi kommunismi. Länsimaiden liberalismi on aina ollut vain marxismin ja kommunismin fasadi. Mädätys eteni ja muuria ei enää tarvittu. Meistä tuli niin kuin he

   Reply
 • 11.5.2019 at 19:00
  Permalink

  Jolla on rahaa, se määrää. Globalismi on oikeastaa pahempi kuin kommunismi. Kommunismihan oli ideologia, jonka vallanpitäjät ottivat valtavälineeksi. Se olisi voinut ideologiana toimiakin. Globalismi on myös ideologia, joka oli kommunismiakin helpompi ottaa vallan välineeksi. Tai oikeastaa siitä syystä vallanhaluiset kehittivät globalismiaatteen.

  Reply
 • 12.5.2019 at 15:54
  Permalink

  Naurattaa koko tämä typerä ihmiskunta!
  Älyllistä elämää mukamas.
  Apina 2.0, ei sen kummempi ole inehmo! Syö paskantaa, nukkuu ja nussii.
  Samaan saatanan eläinkuntaan kuulumme kuin muutkun eliöt, olemme vain HAITALLISIN kaikista ja joudamme kuolla sukupuuttoon.
  Sen jälkeen tämä planeetta voi olla ihan kliffa mesta.

  Reply
 • 13.5.2019 at 23:26
  Permalink

  Globalismi on vain sosialismin peitenimi. Ihmisoikeudet vaativat kuitenkin politiikkaa, jossa sananvapaus ja uskonnonvapaus taataan ja kansalaisia ei kytätä, eikä ole olemassa vääriä mielipiteitä.

  Reply
 • 14.5.2019 at 07:15
  Permalink

  Demokratia ja sen vastustajat:

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.