Jari Taponen otti Jessikka Aron siipiensä suojaan – ”Halutessasi kirjaamme tästä rikosilmoituksen”

Jessikka Aro nauttii virkavallan erityistä suojelua. Hiljattain twitterissä käydyssä keskustelussa ylikomisario Jari Taponen otti Aron siipiensä suojaan.

Keskustelu koski huumausaineita ja niistä annettavia rangaistuksia. Eräs keskusteluun osallistunut puolusti satunnaista viihdekäyttöä, mutta huomautti huumeista tulevan ongelma, jos käytöstä tulee ”pakottavaa”, nostaen nimenomaan mm. YLE:llä toimittajana työskentelevän Aron esimerkiksi jälkimmäisestä.

Keskustelu herätti twitter-käyttäjissä sekä kummastusta että huvitusta. Eräs kommentoija totesikin epäuskoisesti, että ”tämän keskustelun on oltava parodiaa…”.

Ylikomisario Taponen huomautti, että keskustelijan kuvailu ”saattaa täyttää rikoksen tunnusmerkit” ja kysyi erikseen Arolta, tahtoisiko tämä, että Taponen kirjaisi asiasta rikosilmoituksen. Tämä toki sopi Arolle, kellepä näin sujuva palvelu ei kelpaisi?

Lähde: Twitter

26 thoughts on “Jari Taponen otti Jessikka Aron siipiensä suojaan – ”Halutessasi kirjaamme tästä rikosilmoituksen”

 • 13.5.2019 at 08:47
  Permalink

  Onkohan YLE joku huijari firma ?

  Ylen sivujen mukaan:
  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  Itse ymmärrän tuon niin että jos toimittajalle on tullut jättimäisiä kärsimyksiä esim. MV takia, niin hän olisi sitten ”jäävi” uutisoimaan MV:stä

  Jessi on kertonut suurista kärsimyksistään jotka hänelle on tullut MV takia, silti Jessi on uutisoinut YLEllä MV:Stä 14.09.2016. Vaikkakin Jessi taisi tuolloin olla Freelancer, mutta Ylen ohjeet koskee heitäkin.

  Onkohan YLE huijari firma ? Antaa sivuillaan kuvan että se noudattaisi jääviysohjeitaan, vaikka todellisuudessa ei näytä noudattavan. Mielestäni olisi hyvä jos se palauttaisi verorahat takaisin kansalaisille, 500 miljoonaa vuodessa.

  14.09.2016
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”

  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.

  http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet

  Johdanto

  Ylen ohjelmatoiminnan ja sisältöjen eettiset ohjeet sitovat yhdessä Journalistin ohjeiden kanssa kaikkia, jotka tekevät ohjelmia ja sisältöjä Ylessä ja Ylelle.

  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

  Kun käytämme kansalaisoikeuksiamme, kuten sananvapautta ja osallistumisvapautta esim. sosiaalisessa mediassa, otamme huomioon toimintamme vaikutukset emmekä vaaranna omaa luotettavuuttamme emmekä yhtiön mainetta luotettavana, puolueettomana ja riippumattomana tiedotusvälineenä. Noudatamme myös erityistä harkintaa toiminnassamme sosiaalisessa mediassa varsinkin kommentoidessamme yleläisinä työnantajaan tai työyhteisöön liittyviä kysymyksiä.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/11/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet-2012-2017

  Ylen sivuilta:
  Näin Yle toimii
  Ylen toimintaperiaatteet
  Näin toimimme – Ylen eettinen ohje
  Hyväksytty hallituksessa 17.12.2015.
  Tämä
  eettinen ohje koskee kaikkia Ylen työntekijöitä työtehtävästä tai
  työsuhteen muodosta riippumatta. Ohje koskee myös freelancereita ja
  yhteistyökumppaneita.

  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/21/ylen-toimintaperiaatteet

  Reply
  • 14.5.2019 at 09:57
   Permalink

   Valtio pyörittää yleä, luuleko tosissaan että ko kansalaisaloite etenee mihinkään muuhun kun silppuriin, ei ole ensimmäinen ko aloite asiasta.
   On ollut paljon patrempia mutta sepä ei auta kun edustajapaviaanit ei omaa oksaansa sahaa alta.

   Reply
 • 13.5.2019 at 08:54
  Permalink

  Ylen ohjeiden mukaan Ylen toiminta perustuu luotettavuuteen.

  Ote oikeuden pöytäkirjasta: ”Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
  käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä.”

  – Eli vaikka Jessin mukaan kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli, niin YLELLÄ on kerrottu trolleista.

  – Jessi haki ja sai 10 000 euron avustuksen tietokirjan tekemiseen trolleista. Vaikka Jessin mukaan kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli,

  KÄRÄJÄOIKEUDEN RATKAISU (LIITE)
  Tuomion perustelut
  Henkilötodistelu Jessikka Aro:
  s.35
  Aron mukaan trollit kirjoittivat internetissä useisiin eri kanaviin. Nämä
  kanavat ja alustat saattoivat olla mielipidepalstoja, blogi-pöhjia, Facebook,
  Twitterja sitten oli paljon bottitrolleja. Trollit kirjoittivat myös Youtubeen ja
  Instagramiin sekä loivat valeuutissivustoja. Anonyymit trollit olivat
  kirjoittaneet myös Ylen uutissivustoille. Bäckman oli itse useasti kirjoittanut,
  että hän oli Suomen ainoa Venäjä-trolli, joten riippui tilanteesta, oliko
  trolli-sana loukkaava. Kukaan oikea henkilö ei voinut olla trolli ja siksi oli niin
  käsittämätöntä väittää, että Aro leimaisi tavallisia ihmisiä (rolleiksi. Vuoden


  WIKIPEDIA:
  Tietokirjoiksi kutsutaan kirjoja, joissa esitettyjen asioiden katsotaan perustuvan tutkittuun tietoon, verrattuna esimerkiksi fiktioon.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietokirjallisuus

  Ylen ohjeiden mukaan Ylen toiminta perustuu luotettavuuteen.

  Ylen toiminta perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/20/ylen-ohjelmatoiminnan-ja-sisaltojen-eettiset-ohjeet

  BONUS:
  Unohtikohan Jessi kertoa 30 000 rahankeräyksestä kun haki valtionavustusta ?

  HE:
  Hallituksen esityksessä valtionavuksi on myös kerrottu että ”Valtionavustus on tarpeellinen, jos kyseistä toimintaa tai hanketta ei voitaisi toteuttaa lainkaan ilman valtionavustuksen myöntämistä.”

  Perustana valtionavustuksen myöntämisen tarpeellisuutta koskevalle arvioinnille on valtionavustuksen hakijan oma rahoitusasema. Valtionavustus ei ole tarpeellinen, mikäli valtionavustuksen hakija pystyisi rahoittamaan hankkeen tai toiminnan hakemuksessa esitetyssä laajuudessa omalla rahoituksella tai oman pääoman ehtoiseen rahoitukseen ehdoiltaan rinnastuvalla muulla rahoituksella.

  http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2001/20010063

  Reply
 • 13.5.2019 at 09:01
  Permalink

  (ex) Presidenttipyrkyri Ilja Janitskinin pidätettiin tekaistulla ”rikos ihmisyyttä vastaan” etsintäkuulutuksella Andorrassa.

  Poliisilla on mopo karannut aikoja sitten. Keksi omasta päästään etsintäkuulutuksenkin.

  Reply
  • 21.5.2019 at 19:42
   Permalink

   Se että tästä Iljaan kohdistuneesta rikollisesta menettelystä ei ketään ole edes syyteharkinnassa, todistaa miten nykyvaltaapitävät kuuluvat mafiarinkiin jonka primääri tehtävä on ylläpitää ja kasvattaa omaa valtaa muiden kustannuksella, säälittä. Tähän viittaa myös Rinteen johdolla uutta hallitusta kasaavan vassarijengin esittämät toiveet tehdä heidän päätöksentekonsa kritisoimisen rangaistavaksi. Poliittinen oppositio määritellään rikolliseksi a priori? EUCCP?

   Reply
 • 13.5.2019 at 10:21
  Permalink

  Prosessioikeuden professori Mikko Vuorenpää twiittasi:
  Kuuluuko poliisin julkisesti alkaa kyselemään, haluaako asianomistaja tehdä rikosilmoituksen vai pitäisikö tämä selvittää yksityisesti? Ja jos hiukan pipetoidaan rikosilmoitus ei asianomistajarikoksessa edes riitä esitutkinnan aloittamiseksi, vaan edellytyksenä on syyttämispyyntö.

  Kun professori-tasolta tulee kritiikkiä luulisi sillä olevan vaikutusta, mutta olen oppinut että viranomainen suojelee aina viranomaista. Etenkin jos sattuu olemaan munantervaaja looshien veljes.

  Reply
 • 13.5.2019 at 11:11
  Permalink

  Se vaan, että Jessikka Arohan on itse kuvaillut julkisuudessa käyttönsä olleen pakonomaista. Hän on käyttänyt kansanomaista ilmaisua asiasta: ”Jäin koukkuun”. Hänen käyttämisensä esimerkkinä on siis aivan itsestään selvästi asian kuvailemista yksittäisten julkisuudessa olleiden esimerkkien kautta, ei kenenkään kunnian loukkaamista tai yksityisyyden loukkaamista, Taponen yllyttää tekemään perättömän rikosilmoituksen ja syyllistyy mahdollisesti virkavirheeseen.

  Reply
 • 13.5.2019 at 11:16
  Permalink

  Tuosta Jessikkkkkan ihmeelisestä pelastumissta täältä trollitehtaan syövereistä kerrotaan jo maailmalla yhtä totena kuin toisen maailmansodan kaasukammioista selvinneistä juutalaisista. Oli pikkuisen hauskaa luettavaa sen selviytymistarina ja se miten sen koko elämä oli tohuttu, sen piti ilmiantaa läheisiään ja paeta maasta koska koko sen elämä oli tuhottu. Vetää todellakin totuudessa vertaistaan leirien selviytyjille. Mutta on todella kaukana Pohjois-Koreasta loikanneiden kertomuksista.

  Ainoastaan pakkotyö ja ainainen nälkä puuttuivat Jessikkkkkan kertomuksesta kun nitä verrataan leirielämään -40 luvun euroopassa.

  Reply
  • 21.5.2019 at 19:50
   Permalink

   Yhä useampi kyselee Jessikan ryssäfobiasta, kun moni ilmeisesti Jessikkan tutkan ulottumattomissa toimivista suomalaisista nykypoliitikoista on tutkitusti saanut rahoitusta Venäjän valtion omistamalta Gazprom-yhtiöltä, vain yksi esimerkki mainitakseni.

   Muutenkin on selvää että ns. ”vihapuhejahtia” harjoittavat ovat juuri niitä rationaaliseen ajatteluun ja dialogiin kykenemättömiä vihapuhujia. Videohaastattelussa Tanja Vahvelainen kertoo omista kokemuksistaan maalittamisen ja vihapuheen kohteena ”suvakkien” toimesta:

   Reply
   • 22.5.2019 at 12:38
    Permalink

    Myllärin kanavan tilaus loppui siihen kun sanoi että suomalaisten pitäisi ottaa islamistikurdeja kavereikseen, seniili ukko, mutta sitä en ihmettele kun ruotsissa asuu, joten imekööt muslimeitaan jos sitä haluaa.

    Reply
 • 13.5.2019 at 12:56
  Permalink

  Valtion painostuksesta johtuen poliisilla on kova tarve tehtailla viharikossyytteitä. Nyt jo soitellaan ihmisten kotiin, että voisimmeko syyttää puolestanne!

  Luonnollisestikin tällaisessa tapauksessa poliisin ja syyttäjän palveluun kuuluu suojelu perätöntä ilmiantoa vastaan. Jos syytetty tekee ilmoituksen perättömästä ilmiannosta, joutuu hän itse vakaviin vaikeuksiin poliisin toimesta.

  Reply
 • 13.5.2019 at 14:49
  Permalink

  Miksi kukaan, tietääkö edes Petra, koska on nuori, samoihin aikoihin kuin aro sai janitskin ja Ahteen poika tuomiot huumeista? Ties vaikka samassa porukassa tuo Helsingin juhliva nuoriso ja nyt Ilja kosti nostamalla mvlehteen vain Aron?
  Vai onko niin, että muiden tuomiot on kärsitty ja ne pitää unohtaa, kuten esim. Hakkaraisen, niikon, Lokan ym. Tuomiot

  Reply
 • 13.5.2019 at 15:08
  Permalink

  Yllyttikö Taponen Jessikkaa tekemään perättömän ilmiannon?

  Reply
 • 14.5.2019 at 09:41
  Permalink

  Tuosta jutusta näkee oikein hyvin missä mallissa tämä maa oikein makaa. Poliisi on täysin korruptoitunut eikä ole muuta kuin vallassa olevan roisto ja roskajoukon yksitysarmeija joka pitää oppositon kurissa kaikin keinoin. Ne poliisit jotka rohkenevat olla eri mieltä, tai jopa mennä omin päin tutkimaan eliitin, tai eliitin hännystelijöiden, touhuja erotetaan välittömästi ja paiskataan syyte vielä päälle. Kaiken huipuksi sellaisia jotka avoimesti yllyttävät jopa murhiin kiskotaan likaviemäreistä muka hallitusneuvotteluihin. Niiden rikokset eivät olekaan enää rikoksia, ne rikokset kun eivät kohdistu eliittiin tai eliitin hännystelijöihin, joten rikosta ei ole tapahtunutkaan. Nykyinen eliitti tekee vakavan virheen jättäessään ison osan alamaisista vaille lain suojaa. Sellaisella syrjinnällä tulee olemaan erittän vakavat seuraukset, etekin kun jälleen on käynyt erittäin selväksi, ettei äänestelemällä voi vaikuttaa yhtään mihinkään, vaan vaalien häviäjät vedetään hallitukseen kun voittajat työnnetään oppositioon saatesanoilla, että ”tottahan te olette hallituksen puolella kun käsitellään esim. soteuudistusta” Voiko enää irvokkaamaksi mennä?

  Reply
 • 14.5.2019 at 10:02
  Permalink

  Mielestäni Jessin touhut vaikuttaa varsin härskiltä

  Ylen Ylen Ajankohtaistoiminnan päällikkö Riikka Uosukainen 1.7.2013:

  Ylen journalismin riippumattomuuteen on voitava luottaa.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000635586.html

  Jessi oli nostanut jutun Iljaa vastaan jo kesällä 2016.

  Jessi vaati 13.06.2018 yhteensä 140 000 euron korvauksia.

  Lopulta käräjäoikeus tuomitsi kesällä 2018 esim. Iljan 33 000 euron kärsimyskorvauksiin Iljalle.

  Ilja määrättiin vangittavaksi 6.10.2016 poissaolevana.

  14.09.2016 Jessikka uutisoi MV lehdestä.

  14.09.2016
  Jessikka Aro ja Ruben Stiller opettavat koululaisille ”kriittistä medialukutaitoa”

  Jessikka Aro saa maksimaalista näkyvyyttä Ylen kaikilla kanavilla. Tiistaina 13.9.2016 Aro kävi puhumassa ”Venäjän ohjaamista trolleista” YleUutisluokan LIVE ohjelmassa, joka on suunnattu koululaisille ja opettajille. Ruben Stiller puhui Aron kanssa hyökäten MV-lehteä vastaan. Jutun pointti oli, että Suomi on kärkimaa sananvapaudessa koko maailmassa, mutta valemedia uhkaa sananvapautta.

  http://mvlehti.net/2016/09/14/jessikka-aro-ja-ruben-stiller-opettavat-koululaisille-kriittista-medialukutaitoa/

  Reply
  • 14.5.2019 at 10:06
   Permalink

   Korjaus:
   Lopulta käräjäoikeus tuomitsi kesällä 2018 esim. Iljan 33 000 euron kärsimyskorvauksiin Jessille

   Tuomio s. 172
   Ilja Juhana Janitskin velvoitetaan korvaamaan:
   – asianomistaja Jessikka Henni Maria Arolle loukkauksen aiheuttaman
   kärsimyksen perusteella 35.000 euroa korkolain 4 §:n 1 momentin mukaisine
   viivästyskorkoineen

   Reply
 • 14.5.2019 at 14:43
  Permalink

  YLEN ex-toimitusjohtaja todisti oikeudessa, mutta hänen puheensa on sensuroitu tuomioistuinmen päätöksestä s.55.

  Todistaja Atte Sakari Jääskeläinen on kertonut käräjäoikeudessa, että ***

  ***

  56 (178)

  ***
  ***
  ***


  Aro oli oikeudenkäynnin ydin, ja tiettävästi verovaroin ylläpidettävä Yle oli maksanut ylioppilaspohjalta toimittajana toimivan Aron massiiviset asianajajapalkkiot ennen palkkioiden siirtämistä tuomittujen vastuulle.

  https://mvlehti.net/2019/03/07/ylen-nato-mannekiini-jessikka-aro-jai-ilman-ihmisoikeuspalkintoa-solvasi-trumpia/

  Reply
  • 15.5.2019 at 09:34
   Permalink

   Se ei ollutkaan YLEN toimitusjohtaja joka todisti oikeudessa, vaan Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitusten vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen

   Reply
   • 15.5.2019 at 09:36
    Permalink

    Atte Jääskeläinen näyttää jo lähteneen pois YLEltä

    Reply
 • 15.5.2019 at 00:08
  Permalink

  Montakohan terrorisia ja pedofiilia saa jatkaa täysin vailla huolen häivää Taposen persejahdin johdosta? Taposella näyttää riittävän tärkeämpää tekemistä. Toivottavasti jollain riittää aikaa huolehtia raiskatun lapsen tarpeista, sillä Taposta ei moiset joutavuudet kiinnosta lainkaan. Ehdotan Taposta vuoden poliisiksi, kaikkien terroristien ystäväksi (kunhan on muslmi). Tulispa se sharia ja veisi pään.

  Reply
 • 16.5.2019 at 09:02
  Permalink

  Onkohan Taponen niitä virkamiehiä, jotka ovat olleet Harvardin infosotaopissa?
  Tuolla selittyisivät nuo ”tekee oppi hyvää terroristillekin” + muut vastaavat lausunnot. Noita infosotahenkilöitä kovasti salaillaan; selvää on että siellä on ollut YLE:n ja sanomalehtien toimittajia, mutta poliisilaitoksen nyt ainakin tulisi pysyä puolueettomana.

  Reply
 • 1.6.2019 at 10:35
  Permalink

  Ei taida saada pimperoa vaikka julkisesti asettuukin suojelijaksi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.