Venäläisten toimesta estetty yli 1000 laitonta rajanylitystä viime vuonna – ”Itärajan rauhallisuus venäläisten varassa”

Venäjän rajaviranomaiset ovat kertoneet estäneensä yli 1000 laitonta ranaylitystä vuoden 2018 aikana. Asiasta kertoi Lännen media. Suomeen Venäjän kautta pyrkivien maahantulijoiden määrä on Suomen rajavartiolaitoksen mukaan ennennäkemätön.

Lännen media kertoo rajavartiolaitoksen arvioineen itärajan nykyisen rauhallisuuden olevan nykyisin merkittävästi venäläisen rajaturvallisuuden varassa.

Rajavartiolaitoksen päällikön sijainen, kenraalimajuri Pasi Kostamovaara kertoo viimevuotisen Venäjältä Suomeen pyrkivien määrän olleen noin viisinkertainen aiempiin vuosiin verrattuna. Hänen mukaansa paine jatkuu yhä, mutta selvästi rauhoittuneena.

Yhdeksi selitykseksi on tarjottu viime vuonna Venäjällä pidettyjä potkupallon maailmanmestaruuskisoja, joidenka ”innoittamana” moni Suomeen pyrkivä näki tilaisuutensa tulleen.

Lähde: The world news

4 thoughts on “Venäläisten toimesta estetty yli 1000 laitonta rajanylitystä viime vuonna – ”Itärajan rauhallisuus venäläisten varassa”

 • 20.3.2019 at 11:03
  Permalink

  Onneksi meillä on hyvä itä naapuri, joka huolehtii rajaturvallisuudesta. Toisin on Ruotsistaniassa jossa valtio sotii omaa kansaansa vastaan kaikin hybridisodan keinoin. Suomi seuraa kovasti Ruotsin mallia, koska Suomi on Deep Staten omistama homovaltio Ruotsin tavoin.

  Reply
  • 20.3.2019 at 11:57
   Permalink

   Itsensä tuhonnut ruåtsi vie suomen mukanaan helvettiin.

   Reply
 • 20.3.2019 at 17:52
  Permalink

  Potkupallopakolaiset olisivat siis aiheuttaneet viidenmiljardin säästöt mm vanhustenhoidosta. Kiitos Puuttini.

  Reply
 • 20.3.2019 at 18:23
  Permalink

  Kyllä kannattaa Suomen valtamedian ja poliittisen sekä ”puuteripää” kenraalien haukkua Venäjää jatkuvasti ja intoilla maholla Natollaan.

  Ei Venäjän tarvise ampua laukaustakaan, sillä siihen riittää se, että vain lakkaa vartioimasta Suomen valtiorajaa ”paremmalta puoleltaan” ja Suomi ”*romahtaa kuin mätä rakennus”.

  *Adolf Hitler Neuvostoliitosta ennen Barbarossan käynnistymistä kesällä 1941.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.