Viisi menestyksekkäintä VR-startup yritystä Suomessa

Virtuaalinen todellisuus on tullut viime vuosien aikana entistä suositummaksi. Kun virtuaalinen todellisuus sai alkunsa, monet eivät uskoneet sen saavan ilmaa siipiensä alle kovin pian. Syynä tähän oli se, että virtuaaliseen todellisuuteen tarvittavat lasit ja muut ohjelmistot olivat todella kalliita, eikä kaikilla ole varaa investoida satoja euroja VR -laseihin.

Viimeisen parin vuoden aikana virtuaalisesta todellisuudesta on kuitenkin tullut yhä suositumpi tapa pelata pelejä ja käyttää erilaisia sovelluksia. Olemme jopa kuulleet miehestä, joka kokeili olla viikon virtuaalisessa todellisuudessa: hän liikkui, söi, nukkui ja pelasi virtuaalilasit päässään 168 tuntia.

Suomessakin virtuaalisesta todellisuudesta on tullut todella suuri juttu. Koska Suomi on tunnettu mahtavasta teknologiastaan, ei ole mikään ihme, että virtuaalisen todellisuuden startup yritykset ovat saaneet vauhtia kotimaassammekin.

Mitä VR mahdollistaa nykyään?

Tänä päivänä virtuaalinen todellisuus mahdollistaa monia asioita aina opiskelusta viihteeseen ja pelaamiseen. Virtuaalinen todellisuus auttaa esimerkiksi lentäjien koulutuksessa ja asevoimien treenauksessa ja suunnittelussa. Sen lisäksi, että virtuaalinen todellisuus voi olla erittäin hyödyllinen, se voi myös viihdyttää ja tarjota upeita mahdollisuuksia pelaamiseen.

Oculus Rift on esimerkiksi kehittänyt VR lasit, joiden avulla voit pelata monia erilaisia pelejä aina tanssipeleistä musiikkipeleihin, yksinpeleihin ja moninpeleihin. Lisäksi voit katsoa lasien avulla jopa Netflixiä sekä ottaa osaa liikuntatunteihin ja käyttää hyväksesi erilaisia sovelluksia. Virtuaalinen todellisuus on siis todellakin nykypäivää ja se näyttää olevan tullu jäädäkseen.

1. Helsinki Games Factory

Helsinki Games Factory sisältää pelifirmoja sekä näytöstilan kotimaisille peleille. Tämän firman tarkoituksena on luoda turvallinen verkosto kotimaisille pelintekijöille. Yrityksillä on paremmat puitteet menestyä ja kasvaa.

Tämä yritys on kasvanut kaikessa hiljaisuudessa Helsingissä ja se auttaa yrityksiä järjestämään esimerkiksi pelitapahtumia ja e-gaming sessioita.

2. 3D Studio Blomberg

Tällä yrityksellä on innovatiivisia näkemyksiä AR sekä VR alasta. Se tuottaa uskomattomia 3D kokemuksia ja luo eri yrityksille ratkaisuja avaimet-käteen periaatteella. 3D Studio Blomberg työskentelee isojen yritysten kanssa, ja esimerkiksi Unibet ja muut kasinoalan yritykset ovat oivia asiakkaita tälle yritykselle.

3. 3D Talo

Tämä startup yritys toimittaa asiakkailleen laserkeilausta, fotogrammetriaa ja 360-kuvausta. 3D Talo tarjoaa myös räätälöityjä VR ratkaisuja ja suunnittelee jokaisen yrityksen tarpeisiin sopivat ohjelmistot ja ratkaisut.

4. 3rd Eye Solutions

3rd Eye Solutions pyrkii tarjoamaan asiakkailleen parhaimman teknologian virtuaalisen todellisuuden alalla. Heidän työkalunsa ja pelinsä ovat markkinoiden parhaita ja jokainen asiakas on takuulla tyytyväinen saamaansa palveluun. Tämä yritys on moneen muuhun verrattuna melko pieni, mutta sitäkin tehokkaampi.

5. Arilyn

Arilyn on kotimainen startup yritys, joka tarjoaa asiakkailleen AR -laiturin. Se sisältää parhaat mahdolliset työkalut tarinankerrontaan. Arilyn on parhaiden VR yritysten joukossa.

Yhteenveto

Virtuaalinen todellisuus on erinomainen tapa pelata pelejä, katsella elokuvia, ottaa osaa liikuntatunteihin tai jopa opiskella ja suunnitella treenisessioita. VR lasit ovat tulleen edullisemmiksi viime vuosien aikana ja yhä useammilla ihmisillä on varaa ostaa ne omaan kotiinsa joko opiskelua, töiden tekoa tai viihdekäyttöä varten.

Suomi on hyvin tunnettu teknologiastaan ja monet yritykset ovat napanneet kiinni VR:n upeista mahdollisuuksista. Yhä useammat yritykset ovat alkaneet tarjota asiakkailleen AR ja VR ratkaisuja sekä muita tähän teknologiaan liittyviä suunnitelmia.

Kotimaiset startup yritykset ovat menestyneet tällä alalla oikein hyvin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ne tarjoavat erinomaisia palveluita tehokkaasti ja ammattitaitoisesti. Esimerkiksi 3D Talo ja Arilyn ovat todella korkealaatuisia VR:n liittyviä startup yrityksiä, jotka ovat kotoisin Suomesta.

3 thoughts on “Viisi menestyksekkäintä VR-startup yritystä Suomessa

 • 20.3.2019 at 11:10
  Permalink

  Hyvä.
  Itse jos perustaisin yrityksen niin se olisi maailman pankki rahan luonti oikeudella. Sitten pakko velkaannuttaisin kaikki ne valtiot lobatulla lainsäädännöllä ja ryöstäisin uusien lainojen vakuutena niiden varallisuuden. Sisar yritykseni luokittelisi valtioiden luotto luokituksia. Luottoluokituksesta uutisoitaisiin näyttävästi pelotellen että luottokelpoisuus on ehkä mennyttä ja kaikki romahtaa. Kuitenkin valtio saisi luokituksen päätyttyä lainan otto kelpoisen luokituksen ja siitä uutisoitaisiin taivaan lahjana ja velan otto jatkuisi entiseen malliin. jne.
  Kuulostaako tutulta?

  Reply
 • 20.3.2019 at 12:29
  Permalink

  pernerin loislonkerot on kuitenkin laitettu kaikkialle

  Reply
 • 20.3.2019 at 18:25
  Permalink

  Menee yli hilseen. Ei muuta kuin pokasaha käteen ja kirves heilumaan 2-metrisessä lumessa kahlaten mottimetsässä. Se on oikeaa työtä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.