Oulun lapsiraiskausjutuista ensimmäinen tuomio

Oulussa tapahtuneista, koko maata järkyttäneistä lapsiin kohdistuneista raiskaustapauksista on tänään annettu ensimmäinen tuomio. 

44-vuotias Muso Asoev tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeustuomioon.

Teot, joista Asoev tuomittiin, tapahtuivat viime kesä-syyskuun välisenä aikana ja uhriksi oli valikoitunut 10 vuotias tyttö, joka käräjäoikeuden mukaan poti erityistä luottamusta. Käräjäoikeus näki tämän raskauttavana tekijänä.

Oulussa tuli viime vuoden lopulla ja osin tämänkin vuoden puolella ilmi tusinatolkulla lapsiin kohdistuneita ahdistelu-, ja raiskaustapauksia, joista epäiltyinä on sekä yksittäin että ryhmissä vierasmaalaisia maahantulijoita.

Lähde: YLE

 

12 thoughts on “Oulun lapsiraiskausjutuista ensimmäinen tuomio

 • 20.3.2019 at 13:40
  Permalink

  Hyvä että tuomittiin ,mutta aivan liian lievän sai .Mini pitäisi olla aina vähintään 7 vuotta kun kysymyksessä on lapsi ,eikä mahdollisuutta aikasempaan vapauttamiseen saa olla.

  Reply
 • 20.3.2019 at 13:42
  Permalink

  Kysymys Nergiltä: miksi tämä päästettiin suorittamaan agendaansa vaikka tiesit asiasta jo etukäteen???

  Reply
 • 20.3.2019 at 13:54
  Permalink

  Oli itse vaihtoehtona, mutta rättipää valitsi väärin

  Reply
 • 20.3.2019 at 13:56
  Permalink

  miituu, kyllä nyt harmittaa

  Reply
 • 20.3.2019 at 14:06
  Permalink

  Liian helpolla pääsi. Oikea tuomio olisi kiinnittää jalkapuuhun torille ihmisten syljettäväksi ja lyötäväksi ja sitten ripustaa kaulastaan roikkumaan kunnes henki lähtee.
  Henkirikoksista tulisi samaten seurata välitön kuoleman rangaistus.

  Reply
 • 20.3.2019 at 16:12
  Permalink

  3v8kk kuinkahan paljon se hyvittää tytön tuskaa. Tarviikohan tyypin istua puoltakaan tuosta jonka jälkeen on valmiina entistä kovempiin seikkailuihin. Kuinkahan rikkinäinen tytön koko loppuelämä tulee olemaan. Media varmaan tuo taas näkyviin raiskaajan uskonnollisen yhteisön mahdollisesti kokeman ahdistelun ja pelon, mutta tyttöjen kokemuksista ja tulevaisuudesta ei puhuta mitään. He eivät ole ansainnet yhtään ruutuaikaa vaikka muuten kyllä vaahdotaan tasa-arvosta. Ehkäpä joku raiskatun videohaastattelu vaihtoehtomediassa voisi valottaa hieman kolikon toistakin puolta. Sillä voisi myös toimia varoittavana esimerkkinä ja ehkäistä muita tekemästä samoja virheitä. Tässä voisi olla vaihtoehtomedialla iskun paikka!

  Reply
 • 20.3.2019 at 16:19
  Permalink

  Voi herranen aika näitä naurettavia ”tuomioita” tässä maassa, 10v lapsen viattomuus loppuelämäksi tuhottu ja kehdataan antaa tämmösiä ”voi voi sua raukkaa päänsilitys tuomioita” kertakaikkiaan kuvottavaa

  Reply
 • 20.3.2019 at 17:47
  Permalink

  Eivät sentään karkottaneet. Sosiaalinen kehitys olisi vaarantunut tarpeettomasti.

  Reply
 • 20.3.2019 at 18:44
  Permalink

  Suvakkien ilme ei värähdäkään raiskatun lapsen puolesta ja hänen kokemansa kovan kohtalon takia. EI! Heidän lämpimät ja osaaottavat ajatuksensa on muslimi lapsenraiskaajan tykönä kostunein ”silmin”.

  Reply
 • 20.3.2019 at 19:39
  Permalink

  Oulun Puskaradiossa tiedetään, että 44-vuotias Muso Asoev olisi mahdollisesti työskennellyt päiväkodissa Oulun Tuirassa. Tämä selittäisi tapaukseen liittyvän salailun, josta MTV3 uutisoi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.