Porin Energialta ”karkasi” 48 000 litraa polttoöljyä viemärin kautta vesistöön – Tänään syyteharkintaan

Poliisi on saanut valmiiksi Harjavallassa 20.12.2017 tapahtuneen öljypäästön esitutkinnan ja asia siirtyy nyt, lähes puolitoista vuotta myöhemmin Länsi-Suomen syyttäjävirastolle syyteharkintaan.

Porin Energia Oy:n Harjavallan lämpölaitokselle toimitettiin kevyttä polttoöljyä säiliöautolla 20.12.2017. Polttoöljykuorman purun yhteydessä tehtyjen virheiden ja lämpölaitoksen keskeneräisten saneeraustöiden vuoksi Porin Energia Oy:n arvion mukaan noin 48 000 litraa kevyttä polttoöljyä pääsi Harjavallan kaupungin hulevesiviemäriverkkoon ja suurin osa öljystä viemäriverkostoa pitkin edelleen noin kilometrin päähän Kokemäenjokeen.

Päästön johdosta on jouduttu suorittamaan laajamittaisia rantojen puhdistustöitä ja jokiveden käytölle eri tarkoituksiin on aiheutunut rajoituksia.

Asiassa on rikoksesta epäiltynä kuultu viittä henkilöä ja asianomistajia ovat Harjavallan kaupunki, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä rantakiinteistöjen omistajat. Virkavallan mukaan Porin Energia Oy on ottanut vastuun tapahtuneesta ja tehnyt yhteistyötä viranomaisten kanssa lisävahinkojen minimoimiseksi sekä jo syntyneiden vahinkojen korjaamiseksi sekä ennallistamiseksi.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Porin Energialta ”karkasi” 48 000 litraa polttoöljyä viemärin kautta vesistöön – Tänään syyteharkintaan

 • 20.3.2019 at 18:38
  Permalink

  Pientähän tuo on verrattuna Turun Jukan PCB tynnyreiden upotuksiin.
  Toinen juttu on artikkelissa mainittu purun virheellisyys ja saneerausten kesken eräisyys. Lyön vetoa että taas on ollut saatanallinen kiire ja urakoitsijan aliurakoitsijan aliurakoitsijoita kun sai halvalla. Oikea tieto ei ole kulkenut tai ei ole ymmärretty itäblokin posmotuksen, käsien heiluttelun ja isäntäyrityksen rallienglannin puhujien kesken. Lastin purkajat ovat tehneet kaiken samalla rutiinilla kuten aina ennenkin kun on käsketty ja saatanan äkkiä, jotta laitos saadaan jauhamaan voittoa osakkeen omistajille.

  Reply
 • 20.3.2019 at 18:47
  Permalink

  Sehän vasta ”Ympäristörikos” olisi ollut, jos 48 000 litraa polttoöljyä olisi hyötykäytetty.

  Tiedän aivan tasan tarkkaan miltä Porin Energiasta tuntuu, sillä minultakin ”karkailee” tuontuostakin!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.