Krimin Venäjään liittämisen vuosipäivä huomenna – Lue Suomen virallinen lausunto

Huomenna, 18.3.2019 tulee täyteen viisi vuotta siitä, kun Venäjä liitti Krimin niemimaan itseensä. Maailma kohahti ja jotkut pelkäsivät jopa suursotaa, kun Venäjän karhu länttäsi käpälänsä niin konkreettisesti Euroopan maaperälle. Suursotaa ei tullut mutta diplomaattista nokittelua on nähty aina näihin päiviin saakka.

Ulkoministeriö julkaisi virallisen lausuntonsa asiasta tänään

Ulkoministeriön virallinen lausunto kokonaisuudessaan:

”Krimin laittomasta liittämisestä Venäjään tulee maanantaina 18.3. kuluneeksi viisi vuotta. Suomi tuomitsee Venäjän toimet kansainvälisen oikeuden ja YK:n peruskirjan vastaisina. Suomi antaa vahvan tuen Ukrainan itsenäisyydelle, itsemääräämisoikeudelle ja alueelliselle koskemattomuudelle, eikä tunnusta Krimiä osaksi Venäjää. Suomi toimeenpanee EU-linjan mukaista laittoman liittämisen tunnustamattomuuspolitiikkaa ja tukee tilanteen vuoksi Venäjään kohdistettuja rajoittavia toimenpiteitä.

Kertshinsalmen ylittävän sillan rakentaminen rikkoo Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja rajoittaa vapaata merenkulkua salmen kautta. Suomi kehottaa Asovanmeren ja Kertshinsalmen ongelmien rauhanomaiseen ratkaisuun ja välttämään tilannetta uudelleen kärjistäviä toimenpiteitä. Venäjän vangitsemien 24 ukrainalaisen merimiehen välitön vapauttaminen on tärkeää. Krimin lisääntyvä sotilaallinen varustaminen kiristää Mustanmeren alueen jo ennestään jännittynyttä turvallisuustilannetta.

Suomi on huolestunut Krimin huononevasta ihmisoikeustilanteesta ja Venäjän vangitsemien lähes 70 ukrainalaisen siviilin kohtalosta. Kansainvälisille järjestöille tulee sallia esteetön pääsy Krimille. Pidämme tärkeänä, että Venäjä vapauttaa perusteettomasti vangitut ukrainalaiset, tutkii ihmisoikeusloukkaukset ja saattaa syylliset oikeuden eteen.”

Lähde: Ulkoministeriö

6 thoughts on “Krimin Venäjään liittämisen vuosipäivä huomenna – Lue Suomen virallinen lausunto

 • 17.3.2019 at 19:18
  Permalink

  Mitä tarkoittaa Krimin ihmisoikeustilanne? Kukoistava infra vs. Ukrainan korruptio?

  Tekopyhyyttä tekopyhyyden perään? Onko Suomi tuominnut yhtäkään ”liittolaisten” laitonta sotaa viimeisen 20 vuoden aikana?

  ”Venäjään kohdistetut rajoittavat toimenpiteet” eli toisin sanoen petrodollarin tekohengitys kun Venäjän talous ja kauppa kotietsinnän tuhota.

  Valheiden aika vähenee päivä päivältä. Tulevaisuuden historiassa tällekin aikakaudelle nauretaan paskaisesti, että miten nuo idiootit uskoivat kaikki valheet ”rauhasta, demokratiasta ja oikeusvaltioista”, vaikka kaikki todisteet päinvastaisesta oli kaikkien nähtävillä.

  Reply
 • 17.3.2019 at 19:40
  Permalink

  Ihan ansiokkaasti on jälleen kerran suomennettu U.S. Department of Staten laatima lausunto. Veronmaksajana tietenkin voi kysyä, että kuinka monta virkamiestyövuotta tuohonkin on tuhrattu.

  Reply
 • 17.3.2019 at 20:23
  Permalink

  Tämä on (((isäntien))) mieleistä tekstiä -perusvarmaa suorittamista millä varmistetaan hyvävelijärjestelmän avulla saavutetut etuisuudet pitkälle tulevaisuuteen.

  Reply
 • 17.3.2019 at 21:26
  Permalink

  Kuka kertoisi, mikä tilanne Krimillä nyt vallitsee. Tärkeää olisi tietää, mikä osa krimiläisistä voi nyt hyvin ja mikä osa huonosti ja mikä oli tilanne 6 vuotta sitten.

  Reply
 • 17.3.2019 at 22:01
  Permalink

  Jännä kun on ulkoministeriö, mutta ei ole ulkoministeriä. On vain toimitusministeriö.
  Siispä mihin vittuun hallitusta ministereineen tarvitaan enää koskaan, kun ministeriöt toimivat ilman ministereitäkin? Todellista valtaa Suomessa pitää vaaleilla valitsematon virkamies plutoona, jolle käskyt tulevat BIS-pankkiireilta ja Deep Statelta.

  Reply
  • 18.3.2019 at 01:46
   Permalink

   Suomen Kansallissosialistit (SKS) on ainoa mikä potkii paskat helvettiin.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.