Reijo Tossavainen: Eduskuntavaalien todennäköinen maaliintulojärjestys on sdp, kok, ps, kesk. ja vihr.

Puolueiden kannatuslukemat ovat poikkeuksellisen voimakkaassa muutoksessa. Erityisen merkittäviä ovat useamman kuukauden kehityssuunnat.

Demareiden kannatus on vakiintunut hieman päälle 20 prosentin. On todennäköistä, että vaaleissa se on samaa suuruusluokkaa tai hieman alempi.

Kokoomus on syöksykiereessä. Siihen vaikuttavat lähinnä Oulun tapahtumat, sote ja eläkeläisten huono kohtelu, sillä nyt vaalien alla ihmiset ovat alkaneet pohtia puolueen arvopohjaa ja verrata sitä arjen todellisuuteen. Todennäköisesti kokoomuksen vaalikannatus on viimeisen Ylen gallupin suuruinen eli noin 16 %.

Keskusta on ollut myös syöksykierteessä. Pohjia ei ole vielä nähty. Kannatus vaaleissa lienee 13-14 % välillä eli kansanedustajien määrä lähes puolittuu.  Syyt samat kuin kokoomuksella plus pääministeripuolueen asema.

Perussuomalaisten kannatus on viime marraskuusta noussut jopa hämmästyttävän paljon. Silloin se oli 8-9 % ja nyt se on jo 13-14 %. Kasvua on prosenttiyksiköissä noin viisi ja prosenteissa yli 50! Ei ole näköpiirissä asioita, jotka estäisivät suunnan jatkumisen. Vaalitulos nousee 15-17 % välille.

Vihreiden gallupkannatus on jämähtänyt 13-14 prosentin välille. Perinteisesti vaalimenestys on ollut galluppeja heikompi.

Persuja kohtaan on tuulettimesta lentänyt niin paljon peetä, että olen ilahtunut nykytilanteesta ja erityisesti tulevasta. On nimittäin hyvin todennäköistä, että vaalituloksessa perussuomalaiset ohittaa kepun ja vihreät. On mahdollista sekin, että jopa kokoomus jää selän taakse.

On hyvin todennäköistä, että tulevan hallituksen muodostavat vasemmistopuolueet eli kokoomus, vihreät ja demarit. Se on ihanteellinen koostumus perussuomalaisten oppositiopolitiikan kannalta. Olennaista on myös se, että perussuomalaiset on suurin oppositiopuolue, joten sen rooli hallituksen vastavoimana on keskeinen eduskunnassa, mediassa ja ihmisten mielissä.

Tästä kaikesta seuraa superjytky vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Kannatus nousee oli 20 prosentin. Silloin perussuomalaiset ovat myös hallituksessa ja heiluttavat tahtipuikkoa. Hyvä niin!

PS. Äänestä Suomi takaisin.

………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

28 thoughts on “Reijo Tossavainen: Eduskuntavaalien todennäköinen maaliintulojärjestys on sdp, kok, ps, kesk. ja vihr.

 • 7.3.2019 at 11:33
  Permalink

  Toivottavasti äänestäjät älyävät Suomen olevan kuilun reunalla. Jokainen ääni perussuomalaisille vie kohti turvaa ja mielekästä elämää. Muut puolueet vievät Suomen kansan kuolemaan ja tuonelaan.

  Reply
 • 7.3.2019 at 11:44
  Permalink

  Näin saatanan tyhmä kansa on kohtalonsa ansainnut.

  Reply
 • 7.3.2019 at 11:53
  Permalink

  Uskokaa tai älkää mutta Persut on vähintään toiseksi suurin puolue huhtikuussa

  Reply
 • 7.3.2019 at 12:18
  Permalink

  Hmmm… Enää ei ole väliä sillä kuinka ”pahis” eli oppositiopuolue persut todella pärjäävät vaaleissa, sillä palauttakaapa mieleenne isoveljen Ruotsin valtiolliset vaalit ja Ruotsidemokraattien hyvä vaalitulos, vaikka sitä vastaan harjoitettiin banaani -valtiomaista vaalivilppiä kaikin mahdollisin keinoin vaalitaistelun aikana ja jopa äänestyspaikoilla äänestyspäivänä.

  Wanha pieru ja despootti vellihousu Stefan Löfven (S) huudatti itsensä pääministeriksi käytännöllisesti katsoen ruumislaudalta valtiossa, jota voi kutsua demokratuuriksi, jossa ”väärin äänestetty” vaalitulos ei merkitse yhtään mitään vaan se merkitsee kylmästi vaalituloksen kaatamista nurin matalamielisellä vallankaappauksella kun ensin on väännetty kuukausikaupalla ”vähistä ainesta” koaliitiota kaikin mahdollisin keinoin tavoitteena vain paitsioida Ruotsidemokraatit pois ja samalla heidän runsas kannattajakuntansa, joissa sivumennen sanottuna oli ja on laumoittaen entisiä demareita, jotka ovat kyllästyneet heidät hylänneeseen sosialistipuolueeseen, joka nuolee rotumuukalaisten persettä kuin hirvi nuolukiveä tapin nokassa.

  Reply
 • 7.3.2019 at 12:40
  Permalink

  Brysselin gangsterit harjoittavat jopa rahanpesua edistääkseen Kalergi-suunnitelmansa mukaista valkoista kansanmurhaa:

  ”EU anklagas för penningtvätt i samband med massinvasionen”,
  https://www.nordfront.se/eu-anklagas-for-penningtvatt-i-samband-med-massinvasionen.smr

  ”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ”New Norm””,
  https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

  ”Suomen tuhoamisohjelma”,
  http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

  Valitettavasti Pauli Vahteran ansiokas selvitys todennäköisesti päätyy vain melko harvojen suomalaisten luettavaksi ja vielä harvemmat muistavat sen vaaliuurnilla.
  Pauli Vahtera teki sen minkä tietyt Brysselin korruptoimat maanpetturit kieltäytyivät tekemästä tai ainakaan julkaisemasta:

  ”Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – 1/3 Taustaa”,
  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/?fbclid=IwAR0p-tI1Yxytn5dx8EBUoeW1XTieSxpq07DDv8Av3dGrXcRDEm4AvPiqk5M

  Reply
 • 7.3.2019 at 13:54
  Permalink

  ”13 a §
  Laiton naamioituminen

  Joka yleisellä paikalla järjestettävän yleisen kokouksen tai yleisötilaisuuden yhteydessä taikka muussa yleisön kokoontumisessa yleisellä paikalla esiintyy tunnistamattomaksi naamioituneena ilmeisenä tarkoituksenaan ryhtyä käyttämään henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai vahingoittamaan omaisuutta, on tuomittava laittomasta naamioitumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi.”

  Streamed live on Mar 6, 2019
  ”Wastis Lahden torilla. Myös trollit ja poliisi paikalla”

  https://youtu.be/dwqVppVGyeg?t=2652

  Reply
 • 7.3.2019 at 14:19
  Permalink

  Kyllä PS on ennen kokoomusta, eli kilpailemme sijoista yksi ja kaksi

  Reply
  • 7.3.2019 at 17:36
   Permalink

   Goldman Sachs ja kumppanit päättävät, sillä kansa on naiivia ja tyhmää, ei ota selvää, eikä osaa vaatia läpinäkyvää äänestys-järjestelmää.

   Jos edes lyijykyiniä ei saatu pois äänestyskopeista vuosikymmeneen, nauravat kusettajat samppanjalaseineen. Eliitillä ei näytä olevan mitään pelkoa että enemmän piilossa olevat vaalikikat, kuten sossurahoista riippuvaisten äänestäjien massamaahanmuutto, gallupien ja massamedian käyttö äänestäjien muokkaamiseen, nekään saisivat ketään vaatimaan muutosta?

   Reply
 • 7.3.2019 at 18:36
  Permalink

  Pelkään pahoin, että jollakin tavalla tämäkin vesitetään. Demokratia on kuitenkin manipuloitu sellaiseksi, että suurimmallakin puolueella on korkeintaan vähän yli 20%:n kannatus, eli 1/5 äänistä. Pitäisi olla yli 50%, jotta voisi puhua enemmistön äänellä ja toteuttaa maanlaajuisia uudistuksia.

  Minusta tuntuu, että demokratiaan uskoviksi aivopestyjä on taas vedetty kuin pässiä narusta nämä neljä vuotta odottamaan uusia vaaleja. Kansallismielisten mielenosoitukset ovat tänä aikana kutistuneet muutaman ihmisen seurustelutilaisuuksiksi ja muukin aktiviteetti keskinäiseksi haukkumiseksi tai valjastettu vaalityöhön. Tai sitten mukavuudenhaluiset ja naiivit ihmiset on saatu nämä neljä ratkaisevaa vuotta odottamaan suon kuivumista USA:ssa tai Vatikaanissa. Tänä aikana maahan on kuskattu satoja tuhansia kehitysmaalaisia, jotka tulevat lisääntymään niin korkeamman hedelmällisyysprosenttinsa kuin heimonyhdistämismenettelynkin seurauksena. Ja rajathan ovat edelleenkin auki. Samalla vanhusten hoidosta, työttömyysturvasta ja muusta sosiaalitoimesta on karsittu miljardeja näiden elättämiseen samalla, kun kansallisomaisuus on myyty ylikansallisille yrityksille ja Suomi sidottu hämäräperäisiin sotilaallisiin kuvioihin.

  Maamme epävakauttamisen elementit on ankkuroitu jo syvälle peruskallioomme, ja tietysti olisi hienoa, jos Persut voisivat pelastaa maamme tulevalta katastrofilta. Valitettavasti tämä tuntuu epärealistiselta.

  Reply
  • 7.3.2019 at 19:21
   Permalink

   Tämähän se on demokratian kirous kun asiat lähtevät menemään pieleen niin niitä on lähes mahdotonta oikaista. Mikä olisi parempi vaihtoehto? Sisällisotaakin on vaikea kuvitella kun ei nyt äkkiä keksi ketkä sotisivat ketäkin vastaan. Eiköhän se ole kuitenkin pienimmän pahan tie ryhmittyä joukolla sellaisen tahon taakse joka saa enemmistöllä muutoksia aikaan. Jos äänisaalis jää 20% pintaan niin sitten muutokset ovat pienempiä ja tapahtuvat hitaammin. Tosin kepu ja kokoomus kyllä näytti saavan maan sekaisin noillakin prosenteilla.

   Reply
 • 7.3.2019 at 22:40
  Permalink

  Kannatus junnasi niin pitkään alle 10%, että kyllä siinä alkoi usko loppua. Vaan nythän nousua on ollut tasaiseshkosti kuukaudesta toiseen ja todellakaan mitään esteitä en näe jatkonousullekaan.

  Reply
 • 8.3.2019 at 01:49
  Permalink

  Valitettavasti 2023 tulee olemaan liian myöhäistä.

  Jos tämän maan heikoin ja mielenvikaisin aines muodostaa hallituksen (demari-kommunistit, viher-kommunistit, ruotsalais-kommunustit ja täyskommunistiliitto apunaan globalisti-kokoomus-kommunistit) on täydellinen tuho varma 4 vuodessa.

  Siinä ajassa Orpon–Kataisen-Anderssonin-Haaviston linjan mukaisesti maahan tuotetaan miljoona terroristia ja lapsenraiskaajaa vuodessa.

  Joten seuraavan hallituksen korvaa todennäköisesti kalifaatin imaamit.

  Reply
  • 8.3.2019 at 09:20
   Permalink

   Tämä on kestämätön tilanne pelkkien numeroidenkin valossa. Me tarjotaan 3,2mrd ilmaisia lounaita joka vuosi ulkomaan ihmisille ja tuo luku kasvaa joka vuosi. On käsittämätöntä, että meillä on noin laskutaidoton yritysjohtaja pääministerinä ja on käsittämätöntä miten yritykset ja yrittäjät eivät reagoi mtenkään tällaiseen verovarojen yltiöpäiseen tuhlaamiseen. Ne kuitenkin maksavat 80% Suomen veroista joten luulisi kiinnostavan.

   Reply
 • 8.3.2019 at 21:17
  Permalink

  Kylläpä oli lapsellinen kirjoitus tai vuodatus.

  Jos kirjoittajan puolue menee oppositioon odottamaan parempia aikoja, se saa jäädä sinne maailman tappiin asti. Siinä ajassa ehtii edustajien hiukset harmaantua ja hampaat irtoilla.

  Syttyykö eduskuntatalo tuleen ja petturit juoksevat palavina soihtuina ulos paniikissa?
  Osaako joku tehdä tuosta tietokone animaation?

  Tai tästä pelistä eduskuntaversion jossa listitään kansanedustajia kuin kärpäsiä.

  Vaalit 2019 :

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.