Tanja Vahvelainen: Ajatuksia hoivasta ja Suomen tilanteesta

Jokainen eettisesti ja moraalisesti toimiva haluaa tehdä työnsä hyvin. Alalta pois vaihtaneita on muutamasta eri syystä; lama 90-luvulla ja ainainen kiire. Hoitajia sanotaan olevan muissa töissä tällä hetkellä jopa 72.000. Kun olosuhteet muutettaisiin inhimillisiksi ja palkka asetettaisiin kohdilleen, kyllä hoivatyöhön tulijoita olisi. Moni opiskeli hoitajaksi halutessaan hoitaa ja auttaa ihmisiä.

Hoitajamitoituksesta puhutaan, ettei se yksin ratkaise työn jälkeä. Tuo on totta, mutta hoitajamitoitus on raami, jonka jälkeen mukana seuraavat muut asiat. Kun hoitajia on tarpeeksi, kiire ei ole liian kova ja alalle on tulijoita, jolloin voidaan palkata ne kulloiseenkin työhön soveltuvimmat.

On hyvä, että lähihoitajakoulutukseen saadaan pääsykokeet takaisin. Ikävän usein vuosien aikana on kuullut lausahduksen, ”jos et muualle pääse, mene lukemaan lähihoitajaksi.”

Onhan alalla kuin alalla hyvä olla sille soveltuvat henkilöt.

Ihmisten kanssa työskentely on antoisaa. Kun on aikaa, eikä kiireessä tarvitse tehdä ja raskasta asiakasta voi hoitaa kahden hoitajan avustamana, on työkin aivan erilaista kuin nykypäivänä.

Usein hoito-ja palvelusuunnitelma tehdään, kun asiakas tulee palveluasuntoon tai ympärivuorokautisen hoivan yksikköön. Tätä ei omahoitaja kuitenkaan juurikaan ehdi arjen kiireiden keskellä päivittämään tai vaikka ehtisi, ei asiakkaan kunnon lasku ja sen papereihin merkitseminen tarkoita hoitohenkilökunnan lisäystä yksiköissä, vaikka se kuinka olisi tarpeen.

Näin työstä tulee liian raskasta. Hoitajat kuormittavat omat tuki- ja liikuntaelimensä ja joutuvat sekä selkä että muiden vaivojen vuoksi sairauslomille. Työ on psyykkisestikin raskasta. Näet, kuinka asiakkaan kunto laskee, haluaisit viettää hänen kanssaan enemmän aikaa, mutta viereisen huoneen asukas odottaa jo suihkuun pääsyä.

Muistetaanhan, ettemme syyllistä hoitajia. Heistä suurin osa tekee parhaansa. Yhteiskunta on rahan väärin kohdentamisessaan ja kilpailutuksissaan unohtanut inhimillisyyden.

Meidän on aika muistaa, mikä onkaan se tärkein asia. Inhimillisyys. Vaikka rahan sanotaan pyörittävän maailmaa, mitä meille jää, jos unohdamme heikoimmassa asemassa olevat ja annamme vanhustemme kuolla huonoon hoitoon, syrjäytyneiden nuorten sortua huumekokeiluihin, erityislasten kärsiä huonoista oppimistuloksista liian suurissa luokissa, eläkeläisten kituuttaa liian pienillä eläkkeillä ja työttömien syrjäytyä lopullisesti.
Meille jää huonosti voiva kansa ja huonosti pärjäävä maa, joka on kaukana hyvinvointivaltiosta.  

Minä ajan tavallisten suomalaisten asiaa ja haluan kääntää tämän uppoavan laivan eli Suomen suunnan nyt, kohta se on liian myöhäistä.

Allokoidaan rahamme oikein, koska sitä ei liikoja ole.

Tanja Vahvelainen

23 thoughts on “Tanja Vahvelainen: Ajatuksia hoivasta ja Suomen tilanteesta

 • 6.3.2019 at 08:19
  Permalink

  Kotihoidossa on kaikkein suurimmat ongelmat, siellä ei ihmisarvosta ole jäljellä mitään. Laitoksisssa vanhus on ainakin turvassa ja apu on lähellä. Kotihoito on vaikeasti valvottavissa, toisin kuin laitokset. Yhdellä kotihoitajalla saattaapi olla lähes 20 asiakasta päivässä, siinä ei yhdelle hoidettavalle jää aikaa muuhun kuin sanoa terve ja hei.

  Reply
   • 6.3.2019 at 19:44
    Permalink

    Rabbi riemuitsee:

    ”Vanhukset mädäntykööt, nirri pois, niin riittää paremmin rahaa korkovelkamme korkokuluihin.”

    Reply
    • 7.3.2019 at 06:21
     Permalink

     Käyttäkää kääntäjää jos ei lontoo suju. Tuosta selviää se, miksi globalismissa gentiilit kärsivät yhä enemmän:

     ”It appears that wealthy Jews were responsible for the Russian Revolution and since they we’re in control of the government in the beginning they were the ones who ordered the extermination of the Christians and other gentiles. They obviously believed in the Jewish Talmudic writings because the Talmud states that the world wide Gentile population should be kept to a minimum, because the gentiles are deplorable heathens, sub-human, animals not worthy of life. The Talmud also States that it is justifiable to lie, cheat and steal in order to eliminate Gentiles. This is only a portion of the atrocities the Talmud states maybe perpetrated against Christians and all other gentiles. According to the talmud the final goal is world domination and the enslavement of all gentiles, because Jews are superior to every other human being on the planet. I find it ironic that Jews are constantly reminding the people of the world about the 6 million Jews exterminated by the Germans, yet they never speak of the 60 million Russian Christians and other Gentiles that were exterminated by the Stalinist Jews. That’s probably because the Jews own the media and everyone who brings up atrocities committed by Jews is demonized as anti-Semitic. If Gentiles don’t wake up they will be in very serious trouble very soon because people like George Soros and his ilk are still pursuing the matter. Please research the writings of the Talmud for yourself. It’s truly unbelievable that it’s actually a religious document. http://www.talmudunmasked.com This is a good start.”

     Reply
 • 6.3.2019 at 09:45
  Permalink

  Sama henkilöstön resurssipula ja kerrassaan mielipuolinen kiire vaivaa jokaista alaa Suomessa. Toki se näkyy räikeimmin hoiva-alalla koska hoidettavat ihmispolot ovat se hoiva-alan materiaali joista revitään voitto ja huonoa hoitoa saaneet ja omaiset pitävät ääntä.
  Tähän yhteyteen sopii muistuttaa että 90-luvun pankkikriisissä kaadettiin tahallisesti 43 000 yritystä Mauno Koiviston käskyllä jotta Suomi saatiin EMU-kuntoon. Koivisto toimi nokkamiehenä kun Suomi annettiin kansainvälisen globalisti-eliitin ryöstettäväksi. Meillä ei ole itsenäistä valtiota, päätökset tulevat Brysselistä jota puolestaan komentaa Deep State Yhdysvalloista. Tätä on vaikea käsittää ellei tutustu Q-Anoneiden tekemiin todisteisiin, koska vale jossa elämme on niin suuri että ihmiset kokevat tuskaa totuuden edessä. On helpompi painaa päänsä rotankoloon ja kuvitella maailman olevan kuten valtamedia valehtelee.
  Suomella ei ole edes omaa kansallista valuuttaa jolla olisi säilytetetty edes hiutale omaa talouspolitiikaa. Suomen Eu jäsenyyteen vieneet ovat maanpettureita siitä ei pääse mihinkään.
  Lopuksi: Pauli Vahtera laski että maahanmuuton hinta on 3,2 miljardia euroa vuodessa. Siispä jokaikinen kulttuurimarxisti on syyllinen kantaväestön inhimmilliseen kärsimykseen ja taloudelliseen tuhoon.
  Onneksi on perussuomalaiset!

  Reply
  • 6.3.2019 at 19:29
   Permalink

   Tosiaan tuo laskelma löytyy iltalehdestä! Tajuaako kukaan millaisesta summasta on kyse? Se on isompi kuin koko Suomen puolustusvoimien menot vuodessa ja esim koko Suomen metsäteollisuus maksaa vuodessa veroja n. 4mrd. Perusuomalaisia lukuunottamatta kaikki muut puolueet ovat olleet valtamedian myötävaikutuksella luomassa tätä kuluerää ja se on pysyvä jokavuotinen kulu ja kasvaa koko ajan. On aika käsittämätöntä että tällainen menoerä salataan veronmaksajilta täysin! Perussuomalaisille on naurettu aiemmin kun he ovat tehneet välikysymyksiä ja kyselleet ainoana puolueena kulujen perään eivätkä he ole saaneet tukea yhdeltäkään muulta puolueelta.

   Meillä on todella ala-arvoinen valtion johto. Se hurskastelee Euroopan rajavalvonnan huonoudella, mutta miten on oman itärajan kanssa? Jos Venäjä päättää sotkea Suomen asiat ja laittaa tänne vaikka 100000 ”pakolaista” niin sehän onnistuu. Länsiraja ei pidä sitäkään vertaa ja kulut senkun kasvaa.

   Reply
 • 6.3.2019 at 10:13
  Permalink

  Ennen muinoin oli tapana sanoa, että hoitajan ammatti oli kutsumustyö niin kuin ”kansankynttiläksikin” ryhtyminen eli opettajaksi.
  Nyt molempien ammattiryhmien työ on muuttunut päivästä yöksi syistä, joita en tässä sen enempää erottele, sillä molempien instituutioiden niin sairaaloiden / vanhusten ”hoito”paikkojen kuin koulujenkin meno ja meininki on jokaisen vähänkin asioita seuraavien tiedossa niin median kuin omaistenkin kokemusten pohjalta selvillä.

  On käsittämättömän surkeaa suomalaisen yhteiskunnan raa’istumisen määrä ja vällinpitämättömyyden nousu yhdessä kylmän voitontavoittelun kanssa tavalla, joka jää valtaosaltaa kauaksi taakse niistä eettisistä vaatimuksista, joita vaaditaan tuotantoeläinten kohtelussa tai jopa turkistuotannossa minkkijen ja kettujen suhteen.
  Tätä maata johtavat poliitikot eivät ole enempää eikä vähempää kuin kylmiä sadistisia psykopaatteja aina kaupunki- ja kuntatasolle asti. Kaiken tämän edellisen kaltaisen on mahdollistanut ja jopa vaatinutkin, mikäpä muukaan kuin sieluton ja kasvoton EU, joka käyttää diktatoorista valtaa jumalanaan ainoastaan raha ja sokea voiton tavoittelu tavalla, joka kylmyydessään vetää vertoja palkkamurhaajalle tilityksenä tehdystä työstä.

  Reply
  • 6.3.2019 at 11:47
   Permalink

   Jukka Hankamäki:

   ”Muistin tueksi: Mitä jos SDP:stä tulee pääministeripuolue?

   Mitä jos SDP:stä tulee pääministeripuolue? Sitä minä pelkään. Nimittäin silloin Suomen polkemista velkasuohon ei estä mikään. Maahanmuuton tulvaportit avattaisiin todennäköisesti apposen auki.

   Antti Rinne on ilmoittanut haluavansa hallitukseen mieluiten Vasemmistoliiton ja Vihreät. Kanta ei yllätä, sillä demarit asettivat myös viimeksi hallituksessa ollessaan ehdoksi sen, että ainakin Vasemmistoliitto on mukana.

   Sellainen hallitus merkitsisi Suomen upottamista.

   Jos SDP:stä tulee pääministeripuolue, kuten viimeisimmät gallup-tutkimukset ennustavat, on todennäköistä, että maahamme nousee sellainen hallitus, joka koostuu demareista, Vasemmistoliitosta, RKP:stä ja Vihreistä.

   Kepu jää todennäköisesti putoavana puolueena sivuun, ja Kokoomuksesta voi tulla korkeintaan vihervasemmiston apupuolue.

   Kyseisenlainen hallitus laittaisi tämän maan asiat kaikilta osin sekaisin. EU-tukiaisia jatkettaisiin samaan tapaan kuin Jutta Urpilainen teki jo myöntäessään takauksia Kreikalle.

   Ilmastohysterialla kiristettäisiin ja kuristettaisiin Suomen talous ja teollisuus, vaikka Suomi on vähentänyt kasvihuonepäästöjään viimeksi kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana kaksinkertaisesti sen, minkä muut EU-maat samassa ajassa keskimäärin…”

   Koko artikkeli: http://jukkahankamaki.blogspot.com/2019/03/muistin-tueksi-mita-jos-sdpsta-tulee.html

   Reply
  • 6.3.2019 at 15:34
   Permalink

   Globalistien miehittämän Suomen ja sen alkuperäiskansan etnisellä hävittämisellä ei ole hintalappua.

   ”EU:n ulkopuolelta tulevat afgaanit, irakilaiset, somalit ja syyrialaiset eivät juurikaan työllisty tai jos työllistyvät, niin julkisen sektorin useimmiten suomalaisille tarpeettomiin töihin tai pienipalkkaisiin töihin yksityissektorille.”

   https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2018/12/02/suomen-kansan-vaihtovuodet/

   Reply
 • 6.3.2019 at 18:31
  Permalink

  Ei Suomessa murehdita kuin pakoloisten asemasta.

  Ei pidä sitten ihmetellä, kun rahat totaalisesti loppuu ja maskotit mellakoi kaduilla.

  Reply
 • 6.3.2019 at 19:23
  Permalink

  Mitä on olla ”kansalainen”, olla hallinnoitu, eli hallituksen alaisuudessa? Englannin kielinen selvitys asiasta:

  ”“To be GOVERNED is to be watched, inspected, spied upon, directed, law-driven, numbered, regulated, enrolled, indoctrinated, preached at, controlled, checked, estimated, valued, censured, commanded, by creatures who have neither the right nor the wisdom nor the virtue to do so. To be GOVERNED is to be at every operation, at every transaction noted, registered, counted, taxed, stamped, measured, numbered, assessed, licensed, authorized, admonished, prevented, forbidden, reformed, corrected, punished. It is, under pretext of public utility, and in the name of the general interest, to be place under contribution, drilled, fleeced, exploited, monopolized, extorted from, squeezed, hoaxed, robbed; then, at the slightest resistance, the first word of complaint, to be repressed, fined, vilified, harassed, hunted down, abused, clubbed, disarmed, bound, choked, imprisoned, judged, condemned, shot, deported, sacrificed, sold, betrayed; and to crown all, mocked, ridiculed, derided, outraged, dishonored. That is government; that is its justice; that is its morality.”
  ― Pierre-Joseph Proudhon

  Reply
 • 7.3.2019 at 03:59
  Permalink

  Suoraan globalistien Suomeen aikaansaamaan välinpitämättömyyteen (”cremation of care”) ja heitteillejättöön liittyen, tässä Hillary Rodham Clintonista ja Humasta videon nähneen todistajalausunto.

  ÄLÄ lue jos olet herkkä tai sydänvikainen!!!

  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .OMALLA VASTUULLASI!
  .
  .
  .
  .
  .

  ”Tämä hirveä video on Hillarysta, Humasta (Hillaryn muslimi-avustajatar) ja pienestä tytöstä. He terrorisoivat tätä lasta. He leikkasivat paloja lapsen kasvoista ja laittoivat omille kasvoilleen kiduttaakseen lasta lisää. He tietoisesti aiheuttivat lapsen vereen hermohuumetta, jotta, laskettuaan lapsesta verta saatanallisessa rituaalissa, joisivat tätä ilokseen. Tätä videota nähtyään, monet aikuiset miehet joutuivat jättämään huoneen, ja menemään oksentamaan, ja sitten psykiatrille! Tekijät on hirtettävä! On kyse erittäin psyykkisesti tautisista hirviöistä, demoneista, jotka tekevät tällaista!”

  Reply
 • 10.3.2019 at 12:56
  Permalink

  Tanjakin lupaa olla kansan asialla. Ihan hyvä sinänsä.

  Ja toiset persut puhuvat ihan muuta. Pian punnitaan persujen veri eduskunnassa.
  Nimittäin tiedustelulakipakettien yhteydessä!

  Edustaja Ronkainen (ps.) on pari päivää sitten todennut eduskunnassa mm.:
  ”Olisin ollut valmis antamaan tiedustelulle vielä esitettyäkin laajemmat valtuudet…” ja
  ”Uhkakuvat kansalaisten tarkkailusta tai massavalvonnasta on turhaa pelottelua!”
  ”Kansalaiset vastustavat kaikkea uutta…”

  Kuulkaas nyt arvon persut:
  Tämä ei kylläkään ole mitään uutta. Onko historia unohtunut? Ihan kuulostaa tutulta tavaralta itärajan takaisesta Neuvostoliitosta tai DDR:n stasimeiningiltä. Oletteko todellakin niin naiiveja, että kuvittelette poliisin vain jahtaavan oikeita rikollisia poliisilakipaketin jälkeen? Varsinkin, jos poliisille annetaan oikeus esim. kiinniottoihin ilman rikosepäilyä?- Kuulostaa minun mielestäni mielivallalta.

  Nyt te olette viemässä Suomen kansalta kansainvälisesti varsin vahvoja perustuslaillisia oikeuksia, jotka pitkälti ovat suojelleet meitä ja taanneet vapaan maan yrittää ja olla mitä mieltä tahansa.

  Pj Halla-ahokin on vielä hallituksen kaatumisen jälkeenkin valmis tiedustelulakien läpiviemiseen. Ja kiireesti! Vaikka maassa ei ole edes hallitusta. Kiire on Jussilla, mutta mihin? Miksi kansan ei haluta tästäkään äänestävän tai sanovan mielipidettään esim. tulevissa eduskuntavaaleissa?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.