YLE:n kannatusmittaus julki, SDP suurin, PS nousussa – Kuinka suurella alueella gallupeissa liikutaan?

Eduskuntavaalit lähestyvät ja vaalikoneiden lisäksi yhä tiheämmin julkaistaan myöskin gallup-kannatusmittauksia. Viimeisimpien mittausten mukaan SDP jatkaa kannatuksensa vankistamista ja sen lisäksi ainoastaan Perussuomalaiset näyttäisivät lisäävän merkittävästi kannatustaan mittauksesta toiseen. Kuitenkin, jopa muutaman päivän sisällä julkaistujen gallup-mittaustenkin sisällä on merkittäviä eroja.

YLE:n verovaroin maksettu kannatusmittaus julkaistiin tänään ja luvut osoittivat seuraavaa.

 • SDP 21,3%.
 • Kokoomus 16,2%.
 • Keskusta 14,1%.
 • Vihreät 13,7%.
 • Perussuomalaiset 13,3%
 • Vasemmistoliitto 8,9%

Kuinka suurilla alueilla gallupeissa oikein liikutaan?

Hiljattain, 4.3 julkaistu Alma-median gallup-mittaus osoitti tietyiltä osin ”hivenen eri suuntaisia lukemia”, vaikka mittausten välillä on vain muutama päivä. Tietyiltä osin, kuten SDP:n 21,3%. kannatuksesta kyselyt olivat samaa mieltä, mutta Kokoomus sai Alma-median teettämässä kyselyssä lähes 2%. paremman tuloksen (18,1%.) ja esimerkiksi Perussuomalaiset yli 2%. huonomman tuloksen (11,2%.).

YLE:n teettämän tutkimuksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2%. suuntaansa ja Alma-median vastaavasti 2,5%. suuntaansa. Sekä kyselyiden erot, että molempien kyselytutkimusten virhemarginaalit huomioon ottaen herää kysymys, kuinka suurta painoarvoa kyselyille voi antaa ja kuinka paljon niihin todella voi luottaa?

Kahden viimeisimmän kyselyn perusteella vaikkapa Perussuomalaisten kannatus liikkuu jossakin 8,7 ja 15,3%. ja Kokoomuksen 14,2 ja 20,6% välimaastossa. Sinisen tulevaisuuden kohdalla tilanne on sikäli selkeä, että puolue mahtuu virhemarginaaliin molemmissa kyselyissä.

YLE:n tutkimuksen toteutti Eero Lehden Taloustutkimus ja Alma-median kyselyn taas Tietoykkönen.

Lähde: YLE, ESS

 

 

 

 

22 thoughts on “YLE:n kannatusmittaus julki, SDP suurin, PS nousussa – Kuinka suurella alueella gallupeissa liikutaan?

 • 7.3.2019 at 10:06
  Permalink

  Kannatusmittaukset ovat vain ja ainoastaan ääriliberaalien kulttuurimarxilaispuolueiden: kokoomuksen, keskustan, demareiden, rkp:n, vihreiden ja vasemmiston isolla rahalla tilaamaa hömppää jolla pyritään manipuloimaan äänestäjien mieliä pysymään ikiaikaisessa kuplassa.

  Reply
  • 7.3.2019 at 10:56
   Permalink

   100% asiaa! Näiden täysin tyhjänpäiväisten propagandatilastojen pyöritteleminen on nyt syytä unohtaa ja on aloitettava PUOLUEETTOMIEN VAALITARKKAILIJOIDEN järjestäminen suomeen. Niitä tarvitaan vähän helvetin paljon ja niiden on oltava EU-mafian ulkopuolisista maista -täysillä oikeuksilla. Erityisesti ulkosuomalaisten uusi, erittäin epämääräinen kirjeäänestys on otettava erityistarkkailuun. Ilmassa on, aivan niinkuin on ollut viimeiset 25 vuotta, suuren kusetuksen tunnusmerkit.

   -Vastassa on sellaiset (((tyypit))) etteivät ne jätä yhtään tilaisuutta vaalivilppiin käyttämättä jos sen mahdollisuuden niille antaa. Suomen lopullinen alasajo on tarkoitus viedä seuraavalla vaalikaudella loppuun ja mikään keino tuon tavoitteen saavuttamiseksi ei ole poissuljettu. On viimeinen hetki herätä todellisuuteen ja lopettaa uskominen tähän umpikorruptoituneeseen järjestelmään.

   Reply
 • 7.3.2019 at 10:53
  Permalink

  Gallup tulokseen vaikuttaa tietenkin se, miten vastaajat valitaan. Sen gallupin tekijä voi itse valita.
  Vahinko, että vaaleissa vaikuttaa ilmastonmuutos. Hitler sanoi aikoinaan, jos valhe on suuri ja yksinkertainen ja sitä toistetaan jatkuvasti, jokainen saadaan siihen uskomaan.

  Ilmastonmuutos on toteuttaa Hitlerin alkuarvot. Se on jopa mammuttimainen valhe. Sen idea on hyvin yksinkertainen, puutarhutin kasvihuonehan lämpenee auringosta, kun siinä on lasikatto. Maapallolla on hiilidioksidikatto ja siksi lämpenee. Itse saat päätellä onko valhetta jaettu tarmokkaasti.

  Ilmeinen päätelmä on, että pääministeriksi on galluppien mukaan tulemassa typerys. Hänen mielestään veroja voi korottaa nostamalla lihan syönnin verotusta, jottei ilmasto lämpenisi. Jos ei ole ihan näin typerä, jättää vastaamatta kysymykseen. Joten voidaan olla saamassa edellistäkin huonompi valtion johto.

  Reply
  • 7.3.2019 at 13:34
   Permalink

   Onhan se sentään positiivista vaihtelua, että ilkeän ja valehtelevan typeryksen tilalle saadaan pelkkä typerys.

   Reply
  • 7.3.2019 at 19:55
   Permalink

   ”Hiilidioksidikatto”???

   Hetkinen, ilmakehässä on jokunen tuhannesosa hiilidioksidia…

   Väite hiilidioksidin vaikutuksesta vastaa seuraavaa esimerkkiä:

   ”Nyt sinun on vaan tajuttava, että tässä seinässä, joka muuten koostuu kananhäkkiverkosta, on 10×1 mm2 eli 10 neliömillimetriä eristettä joka neliömetriä kohden.

   Meidän omat tiedemiehemme ovat todenneet, että kun talon sisällä tuotettu lämpö, lämpöpatterista ja ihmisistä, kohtaa nämä hiukkaset, heijastuu lämpö takaisin sisätiloihin, ja näin talo pysyy lämpimänä. Tämä on uusinta tekniikkaa, ja maksaa vain 300 Euroa per neilömetri. Nimi alle, ja me rakennamme tämän uuden super-eristäjän tiedemiestemme antamien tietojen mukaisesti, niin perheesi pysyy lämpimänä!
   -No, mutta miksi teillä on poliisi tässä mukana? No jos ei usko, niin poliisi vie putkaan miettimään kannattaako jatkossa ajatella väärin! Me rakennamme joka tapauksessa teille tämän eristyksen, koska insinööriministerit Katainen ja Connar ovat demokraattisesti päättäneet, ja rahat tilitetään joko tililtänne, tai jos ei ole, otamme autonne pantiksi. Onko selvä?

   Reply
 • 7.3.2019 at 11:10
  Permalink

  Voisi vielä lisätä. Jos gallupin tekijä ei ole täysin rehellinen, vastauksista voi valita osan, jota ei hyväksytä ”epäselvinä” vastauksina. Hylättyjen määräähän ei ilmoiteta. Puolueet voi sijoittaa vastauskaavakkeeseen sopivasti.
  Paras tapa mitata puolueitten kannatusta olisi kansangallup.fi sivuston tapainen kysely. Kansangallup on harvojen tiedossa, maaliskuun gallupissa on tällä hetkellä vähän yli 200 valikoitunutta vastaajaa. Tässäkin gallupissa on vikansa, valintajärjestys on valittu äänimäärän mukaan, kun se pitäisi jokaisen kohdalla valita sattuman varaisesti.

  Reply
 • 7.3.2019 at 11:19
  Permalink

  Saatanan pöljät! Jos äänestätte väärin, niin olette tuhonne ansainneet. Ei voi kun valittaa.

  Reply
 • 7.3.2019 at 12:04
  Permalink

  ”Galluppien” teko ja julkistus on nykyaikana enimmäkseen vaalipropakandaa etenkin ne, jotka ovat tehdyt vähän ennen vaalipäivää tai sen aamuna. Ennen wanhaan gallupeja julkistettiin paljon vähemmän puolueiden kannatuksista koskien jopa vaalien allakin tehtyjä. Eikä näin pyritty niin räikeästi kuin nykyisin vaikuttamaan tulevien vaalien tulokseen, vaan kunnioitettiin perisuomalaisen kulttuurin mukaisesti ihmisten ”yksityisyyttä” eli äänestyskäyttäytymistä ja vapautta tehdä puoluevalinta aivan itsenäisesti sosiaalipoliittisen asemansa mukaiusesti, joka oli silloin melkeinpä yksinomaisena perusteena valita se puolue tai yksittäinen ehdokas jota äänesti eduskuntaan kansanedustajaksi.

  Nyt tyyli ja aika on täysin toinen. Gallupit ovat pääsääntöisesti enemmän tai vähemmän ”järjestettyjä” ja propakandistisia, joilla pyritään vahvistamaan ja edistämään valtapoliitisia päämääriä, jotka vielä asemoituvat täysin samaan muottiin valtamedian poliittisten päämäärien kanssa, jotka noudattelevat täysin EU:n keskushallinnollista elitistä politiikkaa ja federalistien sekä globalistien agendaa, jotka eivät minkäänlaisin tavoin kohtaa posittivisella tavalla yksittäisten jäsenvaltioiden tavallisten kansalaisten etuja vaan täysin päinvastoin se on erittäin vahingollista ja turmiollista niiden yhteiskuntien kannalta, jossa he elävät.

  Suomi ja me suomalaiset olemme korviamme myöten kusessa jo nyt ja sitten vasta me olemmekin sitä jos ja kun suomalaisten avointa kansanmurhaa ajavat puolueet voittavat huhtikuun eduskuntavaalit. Se merkitsee yksioikoisesti sitä, että saamme siitä lähtien pitää kaulastamme kiini ja olla onnellisia siitä joka ainoasta päivästä kun se on hartioissa kiinni.

  Reply
 • 7.3.2019 at 13:19
  Permalink

  Globalisaation vastuuvetovuoro on ujutettu kulissien takana SDP:lle. Sen huomaa siitä, että valtamedia tukee puoluetta ja tietenkin globalisteille tärkeistä vaaliteemoista.
  Tällä näennäisvallanvaihdos-taktiikalla on Suomessa menty jo iät ja ajat. Ei edes PS saanut itseään sen vaikutuspiiristä ulos. Puolueen repeytyminen oli kuitenkin terve merkki siitä, että jonkinlaista vaihtoehtoisuutta edes yritetään hakea.

  Reply
  • 7.3.2019 at 20:03
   Permalink

   Kaikki tällä hetkellä eduskunnassa juonittelevat puolueet pelaavat yhteen maaliin. Korruptio on maksimaalista eikä tämän järjestelmän voimassa ollessa ole mahdollisuutta suunnan muutokseen -se nyt vaan on karu totuus joka kansallismielisten on itselleen tunnustettava. Meitä on viimeiset vuodet petetty niin massiivisesti ettei itsepetokseen pidä sortua. Tosiasiat on pystyttävä tunnustamaan tai kusetus jatkuu edelleen -hamaan loppuun saakka.

   Poliitikkojen kohdalla neuvo on yksinkertainen -vain teot ja tekemättä jättämiset merkitsevät. Millään muulla ei ole mitään merkitystä -näin toimii ”edustuksellinen demokratia” (sic!).

   Reply
 • 7.3.2019 at 13:33
  Permalink

  Valhe – emävalhe – tilasto – kalluppi, vaalihuijauksen ”laillistava” toimenpide ennen näennäisdemokratian hupinäytelmää. Milloinkaan ei valehdella enmmän kuin sodan aikana, ennen vaaleja ja kalastuksen jälkeen. Kalassa ei olla käyty, joten ollaan joko sodassa tai vaalit tulossa.

  Sössiläpä järjesti pellehyppyjen SM-kisat eduskuntatalon pölväistössä ja kohta kehuu, kuinka ilmasto(-huijaus) on Keskustalle tärkeää. Suomalaiset pakotetaan ostamaan sähköautoja, joiden ”hiilijalanjälki” suomalaisten autojenkäyttöhistorialla on noin 5x tavallisen polttomoottoriauton hiilijalanjälkeen verrattuna.

  Pelkkää tekopyhää perseilyä koko touhu!

  Reply
 • 7.3.2019 at 13:47
  Permalink

  Täytyy vissiin perustaa galluppi yritys ja maksua vastaan saa juuri sellaisen tuloksen ku kukin haluaa.

  Reply
 • 7.3.2019 at 17:32
  Permalink

  DDR-Merkelin aisaparina Saksaa ja muuta Eurooppaa tuhoon ajava maanpetturi W.Schäuble:

  ”Rajojen sulkeminen massamaahanmuutolta ei ole vaihtoehto 2000-luvulla, sanoo Saksan parlamentin (liittopäivien) puhemies Wolfgang Schäuble, kehottaen Brysseliä nopeuttamaan EU:n armeijan kehittämistä kansallismielisyyden nujertamiseksi…”
  https://www.kansalainen.fi/saksan-parlamentin-puhemies-kansallismielisilta-tilan-vieva-yhteinen-eu-armeija-saatava-aikaan-nopeasti/

  Reply
  • 7.3.2019 at 20:06
   Permalink

   ”nopeuttamaan EU-armeijan kehittämistä kansallismielisyyden nujertamiseksi”

   ”Rasistijahti”, verinen sellainen on siis ollut koko ajan EU:n armeijan luomisen päätarkoitus?! Pitääkö tuota Wolfgang-judea nyt moittia koska haluaa nopeuttaa kansalaisten lahtaamista varten suunnitellun hybridi-ase -armeijan toteuttamista, vai pitäisikö keskittyä niihin tahoihin, jotka meitä tässä massamurhaa valmistelevassa teurastamossa nimeltä EUCCP pitää vangittuna, vailla keinoja päästä ulos ennenkuin verinen todellisuus bolshevistuu kohtaloksemme???

   Reply
  • 8.3.2019 at 07:54
   Permalink

   Kansallismielisyyden poiskitksemiseksi niitö tiedustelulakeja ja vakoilukeskuksia väsätään. Persut obat osa maanpetturikoneistoa

   Reply
 • 7.3.2019 at 18:13
  Permalink

  Veikkaan, että gallupien hajonta on siksi suurta, että vaalien manipuloimiseen jäisi mahdollisimman suuri liikkumavara. Eliitti varautuu tietysti tekemään Löfvenit Ruotsin malliin pitämällä SDP:n kannatusprosenttia suurena, mikäli Persut saavat sabotoinnista huolimatta jytkyn. SDP:n, Kokoomuksen ja Vihreiden kannatusprosentteja maalaillaan korkeiksi, jotta tarvittaessa voidaan koota paskanvärinen hallitus ja jättää Persut oppositioon, mikäli vaalien lopputulos jää Persuilla uskottavasti näitä huonommaksi.

  Reply
 • 7.3.2019 at 22:45
  Permalink

  Yhden kannatusmittauksen tuloksissa sitä virhettä voi ollakin, mutta kun vertaa kaksia peräkkäisiä mittauksia parilta eri mittaajalta, niin jos nousua näkyy molemissa, niin kyllä se silloin on todellista. Esimerkiksi PS nousee nyt kaikilla mittareilla.
  Kun Siniset loikkaisivat, siinä tuli tavallaan uusien korjauskertoimien tarve myös PS-puolueen mittauksiin, mutta niitä korjauskertoimiahan ei saa kohdilleen ilman vaaleja. Vaan tuohon noususuhdanteeseen ei korjauskertoimia tarvita.

  Reply
 • 7.3.2019 at 23:53
  Permalink

  Taas on vaalivilppiä ilmassa, eihän kansa voi olla niin tyhmää, että äänestää mulkvisteja päättämään, eihän?

  Kyllä suurin osa porukasta taitaa olla tolloja.

  Reply
 • 10.3.2019 at 12:20
  Permalink

  Vihervasemmiston median tekemien galluppien tarkoitus on ohjata kansa äänestämään vihervasemmistoa. Mikä sitten olisi perussuomalaisten todellinen kannatus, jos tutkimuksen tekisi puolueeton laitos? Monet hyväksyvät perussuomalaisten arvot, mutta nukkuvat vaaleissa tai äänestävät valtapuolueita, joiden vaaliohjelmat ovat huonoja vitsejä.

  Reply
 • 12.3.2019 at 16:15
  Permalink

  Miksi suomalaiset ovat alkaneet äänestää kommaripuolueita näin vahvasti? Jos SDP, vihreät ja vasemmisto pääsee hallitukseen ni ei hyvää päivää

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.