Suomi jälleen mukana sotaharjoituksessa Ruotsissa – Rinta rinnan NATO-maiden kanssa

Suomi osallistuu maaliskuussa Ruotsissa kahteen sotaharjoitukseen, joissa tämänhetkisten tietojen mukaan mukana on pitkään ja laajalti puhutun suomalais-ruotsalaisen puolustusyhteistyön lisäksi NATO-maista Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Norja.

Ilmavoimien osalta treenaaminen tapahtuu FVÖ19-harjoituksen muodossa, 8-12 hornetin vahvuisella osastolla. Samaiseen harjoitukseen osallistuu myöskin maavoimien joukkoja kolmen kuljetushelikopterin ja 30 miehen vahvuisen osaston kanssa. Yhteensä FVÖ19-harjoitukseen osallistuu noin 210 suomalaista sotilasta. Koko harjoituksen vahvuus osallistuvien joukkojen ja maiden osalta on noin 2100 miestä.

Samaan aikaan pohjois-Ruotsissa järjestetään suurempi, Northern Wind 2019-harjoitus, johon osallistuvat aiemmin mainittujen NATO-maiden lisäksi Suomi ja isäntämaa Ruotsi. Suomen maavoimista harjoitukseen osallistuu 1500 sotilasta ja noin 500 ajoneuvoa, koko harjoituksen vahvuuden ollessa noin 10 000 miestä.

Lähde: Puolustusvoimat

 

5 thoughts on “Suomi jälleen mukana sotaharjoituksessa Ruotsissa – Rinta rinnan NATO-maiden kanssa

 • 24.2.2019 at 14:11
  Permalink

  Yksikään naton jäsenmaa ei ole heittänyt jihadisti laumoja ulos maastaan. Nato ei näin ollen ole lainkaan kyvykäs huolehtimaan viattomien kansalaisten turvallisuudesta. Vittuako Suomi tekee yhteistyötä puolustuksellisesti impotentin sotilasta larppaavan naton kanssa?
  Vai onko naton todellinen tarkoitus kansanmurhata monikulttuurisuutta vastustavat kanta eurooppalaiset? Sitäkö harjoitellasn taas?
  Se ainakin selittäisi Suomen ja Ruotsin nukkehallitusten innon liittyä nuotiolaulajien homokerhoon natoon.

  Reply
  • 24.2.2019 at 17:49
   Permalink

   Rajavartioistonkin pitäisi kuulemma saada lisää rahaa. Kun vain tietäsi mihin? Luulisi, ettei peukalonivelten pyörittely hirveitä summia vaadi.
   NATO oli vapaan maailman puolustusarmeija vielä joskus 30-40 vuotta sitten. 1990-luvulla alkoivat järjestön hämäräbisnekst mm. Jugoslavian hajoamissotiin puuttuminen ja siihen liitetty mediakontrolli. Kehitys huipentui Muammar Gaddafin kukistamiseen tunnetuin seurauksin v. 2011.

   Reply
   • 25.2.2019 at 13:02
    Permalink

    Samaa mieltä. Ihan kauhea historia tolla hyökkäysliitolla. Hyökkäys Libyaan oli ihmisoikeuksien vastaista kaikella tavalla – ja aukais lopullisesti ainakin minun silmäni.

    Reply
 • 24.2.2019 at 17:58
  Permalink

  Ruotsissa suomalaiset sotilaat oppivat sen, että suurin kriisi on se kun ei ole appelsiineja. Tämä onkin se kaikkein tärkein aspekti, joka valmistelee suomalaisia sotilaita erään ”kaukomaan” eli Suomen sotilaalliseen puollustukseen. Nyt sotilaamme – ne jotka jaksavat kunnon puolesta ja ne joiden päänuppi on riittävän selvä – sen minkä oman isänmaan puolustaminen vaatii niin maaston kuin luonnon olosuhteiden osalta menestyksekkääseen puolustus sotaan. Vai onko niin, että tuo kaikki edellinen käsittää vain maahantunkeutujien kapsäkkien kantamisen täysihoitolaitoksiin nöyränä poikana ja tyttönä kunniaa heille tehden, sillä ovathan kyseessä kovapintaiset sotilaat tosi taisteluissa kyntensä näyttäneet murhamiehet, jotka ovat kiduttaneet uhrinsa hengiltä julmasti islamin opin mukaisesti aivan kuten jokaisen (Huom! JOKAISEN!!!) kunnon muslimin täytyy tehdäkin.

  Omat vikansa omannut ent. presidentti Mauno Koivisto (1923-2017) aikanaan jo eläkkeellä ollessaan ja sotilaana jatkosodassa v. 1941-44 taistellut kaukopartiomiehenä Lauri Törnin joukoissa kipakasti arvosteli tätä Suomen ulkopoliittisen johdon ja kenraalien suurta intoa huseerata sotilaallisesti Suomen rajojen ulkopuolella
  Hän sai silloisilta ja nykyisiltäkin pässinnpäiltä kylmän ja asiattoman vastauksen: Pidä turpasi kiinni, et tiedä enää mitään tämän päivän asioista!!!

  Eli tuossa vastaus suomennettuna vain hieman töyketttä lisätäkseni. Joka tapauksessa tuo hyvin osoittaa ”kuolevasti” kuinka Suomessa suhtaudutaan vanhoihin ihmisiin ja sellaisiin, jotka ovat nähneet maailmaa vähän pidemmälti kuin nuoret kaikki tietävät räkänokat ja finni naamat, jotka ovat täynnä itseeään eli TYHMYYTTÄ!!!
  Joka tulee maksamaan vielä PERKELEESTI!!!

  Reply
 • 25.2.2019 at 12:59
  Permalink

  Viisaita sanoja tällä kommenttipalstalla erityiseti Röhkäleeltä, nimim. Minä vain sekä Juhalta. Suomen tuhoamisen viimeisimpiä vaiheita on menossa: puolustusvoimat. Se halutaan vieraan vallan komentoon. Harjoitellaan jo kevään sotaharjoituksissa, jolloin Suomen maanperällä Naton sotaharjoituksia johtaa Yhdysvallat!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.