Tanja Vahvelainen: Tyhjästä on paha nyhjästä – Kuntalaisiin on panostettava

Valtion kuntaosuuksien supistuttua kunnat joutuvat valitettavasti valitsemaan palvelujen tuottajia myös pitkälti hintoihin pohjautuen. En sano, etteikö tässä tulisi huomioida muitakin tekijöitä ja kriteerejä, ehdottomasti tulisi, mutta kaupungit ovat hyvin velkaisia, valtion tapaan; tyhjästä on paha nyhjästä ja tällöin hintakilpailu voittaa useimmiten.

On hyvä muistaa, ketkä olivat aikoinaan päättämässä näiden valtionosuuksien leikkaamisesta, mm. SDP. Toki tuolloinkin todennäköisesti ymmärrettiin, että se vaikuttaisi terveydenhuollon palveluihin kuntatasolla.

Moni on tiennyt jo pitkään, ettei vanhustenhoito, niin palvelutaloissa kuin kotihoidossa ole riittävää. Hoitajat tekevät parhaansa, moni heistä joutuukin vaihtamaan alaa, ei siksi, että haluaisi, vaan siksi että he kokevat, etteivät kykene näillä resursseilla työskentelemään eettisesti oikein. Lisäksi työ on äärimmäisen raskasta ja kiireessä sen tekeminen ei mieltä ylennä kellään.

Ongelmina on paitsi hoitajamitoitus ja palveluiden valvonta rahan puute. Olemmeko kohta pakotettuja vaihtamaan työntekijät ulkomaiseen halpatyövoimaan? Kuka haluaisi, että hänen sairasta vanhempaansa hoitaa kieltä kunnolla puhumaton, tyystin eri kulttuurista ja tavoista tuleva henkilö? Itse toivoisin, että muistisairaita hoitavat henkilöt, jotka ymmärtävät näiden vanhusten historian ja tavat, ja puhuvat ehdottomasti samaa kieltä hoidettavan kanssa. Ja mikäli palkkaamme halpatyövoimaa, josta työantajat eli yksityisyritykset hyötyvät, jää meille viime kädessä kuitenkin maksajan rooli, kun joudumme avittamaan näitä pienipalkkaisia mm. asumistuilla.

Rahalla saa, eli seuraavan hallituksen tulisi nostaa valtionosuuksia kunnille, jotta nämä voisivat puolestaan palkata työehtosopimusten mukaisilla palkoilla lisää työntekijöitä, näin hoivan laatu saataisiin nousuun ja verotulotkin kasvaisivat. Kuntien ei toki kannata itse aina kaikkia palveluita järjestää, mutta ilmi tulleet tapaukset osoittavat sen, että kuntien tulee valvoa tarkemmin sopimusosapuolten toimintaa.

Jokainen tietää, että yksityisten yritysten tarkoitus on tuottaa voittoa. Ei ajatella valtion, kuntalaisten tai kansalaisten etuja.

Näiden hoivakonsernien johtopaikoilla istuu tällä hetkellä entisiä poliitikkoja, SDP:stä, Kokoomuksesta ja Vasemmistosta. Nyt nämä puolueet, ollen itse aikoinaan mukana päättämässä asioista, kilvan vuorottelevat kuinka järkyttävä hoivapalveluiden tilanne on ja kuinka hoitajamitoitusta tulisi ehdottomasti nostaa.

Toivon, että äänestäjät muistavat ketkä ovat suomalaisten puolella ja ketkä ovat toimineet palvelujamme heikentävästi vuosien saatossa. Meidän on aika priorisoida ja laittaa rahamme omiin vanhuksiimme, perheisiimme ja nuoriimme.

Nuoristammekin pääkaupunkiseudulla on jo joka kymmenes mielenterveysongelmien vuoksi erikoissairaanhoidon piirissä, tämäkin on todella hälyttävää.

Eläkeläisten pärjäämisestä puhumattakaan. Meiltä viedään, viedään, viedään, viedään…. kuinka kauan annamme tämän jatkua?

Suunnan on muututtava.

Tanja Vahvelainen
kaupunginvaltuutettu, Ps
sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
lapsi- ja nuorisovaltuutettu
eduskuntavaaliehdokas

46 thoughts on “Tanja Vahvelainen: Tyhjästä on paha nyhjästä – Kuntalaisiin on panostettava

 • 26.2.2019 at 13:51
  Permalink

  Sen sijaan ”tyhjästä voidaan nyhjäistä” koko maailman rotu-hamppareiden elättäminen.

  Reply
 • 26.2.2019 at 15:19
  Permalink

  Hoivabisneksessä mukana olevien puolueiden ja henkilöiden ilkeät kuviot pidettävä esillä, äänestäjä tuppaa unohtelemaan niiden nimet jotka ovat olleet ensimmäisenä saattamassa eläkeläisiä sekä hoivaa tarvitsevia ahdinkoon.
  Muistuttaa voi maahanmuuton kustannuksista, joita yritetään pitää salassa, ainakin kuluja yritetään vähätellä. Vankiloiden ja oikeuslaitosten ylikuormitus näillä asioilla ei esim.Yleä eikä muita valtamedian julkaisuja tunnu kiinnostavan.

  Reply
  • 26.2.2019 at 18:48
   Permalink

   Haaste: Oleta nykyisten ja parin kolmen viime vuosikymmenen päättäjistön olevan rikollisia, ja yritä sitten keksiä paremmat keinot ajaa omaa rikollista agendaa, kuin se reaalipolitiikka jota maamme päättäjät ovat johdonmukaisesti ajaneet ja työntäneet veronmaksajien kurkusta alas.

   Miten käy, keksitkö yhtään parempaa keinoa tehdä silmittömiä rötöksiä muiden rahoilla, ja toteuttaa parempia keinoja järjestää että rikokset jäävät rankaisematta, kuin mitä Suomessa on viime aikoina toteutettu?

   Reply
   • 27.2.2019 at 18:00
    Permalink

    Miksi miehet ovat yhä onnellisempia, ja naiset suruisempia? Tärkeä kysymys, sillä et voi olla tyytyväisempi kuin partnerisi. Mikä naisia vaivaa, videolla eräs näkökanta tähän:

    Reply
   • 28.2.2019 at 02:43
    Permalink

    SOTE-uudistus on globalismia, ja globalistit eivät koskaan toimi kuntalaisten hyväksi, vaan rikkaiden ja roistojen hyväksi. Tähän liittyen tärkeää uutista USA:sta. Demarit saivat poliittista valtaa, nyt he ovat pakottamassa, kiitos äänestäjien sinisilmäisyyden, että rajat auki -tilanne jatkuisi USA:ssa. Tämä tarkoittaa lisää M13-jengiläisiä murhaamaan lapsia, lisää heroiinia ja muita hirveitä huumeita joita levitetään kouluissa ja muualla, huumeiden ostamiseen tarvittavan rahan hankkimista rikollisin keinoin, jne jne.

    https://www.infowars.com/dem-controlled-house-passes-repeal-of-president-trumps-national-emergency-declaration/

    Reply
 • 26.2.2019 at 16:12
  Permalink

  Kätevää ja halpaa, vartijalta ei vaadita hoitoalankoulutusta joten häneltä ei odoteta vastuullisuutta ja vastuuta ammatilliseen hoitotyöhön. Tulemme lukemaan sankaritarinoita kuten lapsen päästäjänä toiminut vartija oli ajoissa paikalla.

  ”Koska toimintamme on ympärivuorokautista, pääsemme paikalle nopeasti.”

  https://ls24.fi/raumalainen/securitas-muutti-uusiin-ja-valjempiin-tiloihin

  Reply
  • 27.2.2019 at 07:24
   Permalink

   USA:ssa on potilaiden massatuotanto jo kovassa vauhdissa. Huumeita myydään melkoisen avoimesti kouluissa kautta maan. Tehdään mukamas huumeratsioita kouluihin, mutta huumekoirat eivät käy luokkahuoneissa, jonne lapset ottavat huumeensa mukaan, jotta ne eivät löytyisi heidän kaapistaan tai vessasta. Muka-tutkitaan ja muka-ratkaistaan ongelmia, pääasia että yksityistetty sairaanhoito saa lisää verovaroja yhtiöille tuottavaa bisnestä! Taportti yhdestä koulusta, olkaa hyvä:

   https://youtu.be/las4_mZoMcs

   Reply
 • 26.2.2019 at 16:42
  Permalink

  ”Raamatusta löytyy useita esimerkkejä henkilöistä, jotka luulivat tai väittivät olevansa kristittyjä, mutta joiden tunnustukset olivat vääriä. Johanneksen luvussa 15 Jeesus kuvailee heitä oksiksi, jotka eivät kuulu häneen, oikeaan viinipuuhun, ja jotka sen tähden eivät tuota oikeaa hedelmää. Me tiedämme heidän olevan vääristelijöitä, koska ”tunnemme heidät heidän hedelmistään” (Matt. 7:16, 20). Oikeat opetuslapset tuottavat pysyviä Pyhän Hengen hedelmiä (Gal. 5:22). 2. Piet. 2:22 jumalattomat kuvataan oksennukselleen palaavina koirina ja rapakoissa rypevinä pestyinä sikoina. Hedelmätön oksa, koira ja sika kuvaavat kaikkia niitä, jotka sanovat olevansa kristittyjä, mutta joilla ei ole muuta kuin heidän oma vanhurskautensa Jumalan pelastavan vanhurskauden sijaan. Ei ole uskottavaa, että parannuksen tehneet ja uudestisyntyneet haluaisivat ehdoin tahdoin vääristellä Jumalan Sanaa, lisäämällä tai poistamalla siitä. Jumalan Sanan muuttaminen todistaa puuttuvasta uskosta.”

  https://www.gotquestions.org/Suomi/nimen-poistaminen-elaman-kirjasta.html

  Reply
  • 26.2.2019 at 18:54
   Permalink

   Juutalaiset keksivät kristinuskon ja raamatun. Siksi se on täynnä silmitöntä halveksuntaa, pahaa toivomista ja vihaa gentiilejä kohtaan, kuten itse tuossa siteerasit. Raamattu on täynnä sitä viestiä, että vain olemalla juutalaisten rapakossa uiva nolla, voit ”pelastua”.

   Vertaa myös aivopesua:

   Raamattu: Käännä toinenkin poski (ole puolustuskyvytön rääpäle, jolta voidaan viedä kaikki)

   Talmud: Tapa parhaatkin gentiilit, mitä heillä on kuuluu juutalaisille, sillä vain juutalainen voi olla ihminen, ei-juutalainen on goy, suomennettuna karjaa tai elukka.

   Raamattu: Jeesus on uhrilammas ja veriuhri.

   Talmud: Jeesus on paskiainen joka ui ulosteripulissa helvetissä.

   Reply
   • 26.2.2019 at 23:28
    Permalink

    On mahdollista, että kabbalistiset juutalaiset edesauttoivat sionistisen kristillisyyden kehittymistä ja sen istuttamista erityisesti USA:han. Isoissa perinteisissä kirkkokunnissa eli roomalais- ja kreikkalaiskatolisissa kirkoissa suosittiin pitkään nk. korvausteologiaa, jossa kristikunta korvasi juutalaiset ”valittuna kansana” eli juutalaiset ovat suhteessa kristinuskoon samanlaisia käännytettäviä pakanoita kuin muutkin.
    Nykyinen USA:ssa mahdottomaksi mennyt juutalaisten palvonta on uudemman ajan keksintöä ja ominaista protestanttisille kirkkokunnille ja lahkoille. ”Syylliseksi” mainitaan usein C.I. Scofieldin referenssiraamattu, jonka tulkinnat luovat perustaa sionismille.

    Kirkkohistoria ei siis tue teoriaa siitä, että juutalaiset olisivat keksineet Uuden Testamentin tehdäkseen kristityistä alistuvia nössöjä. Teoriassa on kyllä tiettyä ideaa, kun UT:n rinnalle asetetaan Talmud.

    Reply
 • 26.2.2019 at 16:56
  Permalink

  Jatkuu niin kauan kuin ihmiset antavat jatkua.

  Kyllä kuntien talouden ja samalla kunnallisen itsehallinnon alasajon takana on NWO. Ihmiset halutaan ajaa pariin kolmeen kasvukeskukseen. Kaupungeissa ihmisiä on helpompi valvoa ja heidän kulutustaan säädellä kuin maaseudulla. Kun maaseutu autioituu voidaan pohjavedet, mineraalit ja muut luonnonvarat myydä ylikansallisille yrityksille.

  Vanhukset ovat yksi este NWO:n tiellä, koska he muistavat vielä millaista ennen oli, kun jouduttiin pärjäämään ilman nettiä ja Netfixiä ja vesikin oli kannettava kaivosta. Koska vanhusten kansanmurhaa ei voida tehdä noin vain kärräämällä heitä keskitysleirihin, naamioidaan se näiksi täyden palvelun hoivapalveluyrityksiksi. Samalla tietysti voidaan rahastaa hyväuskoisilla omaisilla, jotka luulevat, että ukki ja mummi ovat nyt hyvissä käsissä.

  Muutoinkin minusta tuntuu, ettei ongelman ratkaisu ole niin yksinkertainen kuin valtion kuntarahoituksen lisääminen. On selvää, että valtio velkaantuu miljardivauhtia samalla, kun juuri sosiaalipuolelta leikataan. Talouden vinoutuman takana olevat syyt pitäisi korjata, jotta hyvinvointivaltio voitaisiin palauttaa.

  Reply
 • 26.2.2019 at 21:55
  Permalink

  Panostakaa nyt siihen että saadaan hyväveli järjestelmä purettua/tuhottua. Muuten mikään ei muutu. Pieni piiri pyörii ja mässäily ja sikailu meidän verovaroilla kiihtyy.

  Eikö kukaan vaadi että Kittilän kultakaivos kansallistetaan ja miljardit otetaan Suomelle?
  Nyt kultakaivos ja sen tuotto on käytännössä lahjoitettu ulkomaille.

  Laittakaa stoppi tälle hirveälle poliisivaltio suuntaukselle!

  Reply
  • 26.2.2019 at 23:03
   Permalink

   Suomalaisten enemmistö on kuin horroksessa uinuva lammaslauma, jota lampaanasuiset sudet eli meidän vailla omaatuntoa olevat, Brysseliä kumartavat psykopaatti-poliitikkomme taluttavat teuraalle.

   Reply
  • 26.2.2019 at 23:08
   Permalink

   Toisen maailmansodan aikana saksalaiset vaativat Ranskassa kaikkia vapaamuurareita rangaistuksen uhalla ilmoittautumaan. He teloittivat senjälkeen n. 200 pahimmaksi katsomaansa satanistia.
   Vastaava toimenpide Suomessa varmastikin vähentäisi kummasti korruptiota.

   Reply
 • 27.2.2019 at 14:19
  Permalink

  Kuntien velkavankeutta lieventää, jos sälyttäisimme vähemmän velvoitteita kunnille.
  Yletön ja ikuinen palvelujen tuottaminen ja lisääminen nille, jotka eivät yhteiskuntaa palvele on ongelman ydin.

  Voisivatko marxistit hieman höllentää kuristusotettaan palvelujen kustantajien kurkusta eli työläisestä? Vai onko tämä poliitikolle mahdotonta – ajatella työssä käyvää?

  Reply
  • 28.2.2019 at 11:49
   Permalink

   Ei ole duunarin osa kehuttava, ei. Punamarxistit verottavat häneltä rahaa ääliömäisiin projekteihinsa, uusmarxistit kieltävät sananvapauden. Pääomamarxistit eli kaikenlaiset nallewahlroosit repivät tuottoja selkänahasta ja laittavat ne globalistista politiikkaa edistäviin säätiöihin ja ajatuspajoihin. Duunarin tai pakkoyrittäjän hyväksikäyttö on kaikkien lempipuuhaa.

   Reply
 • 28.2.2019 at 02:11
  Permalink

  Veikkauksen on maksettava enemmän ja suurempia voittoja suomalaisille jotka pelaavat veikkauksen pelejä.

  Kaiken maailman hämäriin syövereihin uppoaa Veikkauksen rahoja, mutta pelaajat jotka rahoittavat koko toiminnan jäävät usein ilman mitään voittoa vaikka ansaitsivat voiton.

  Enemmän voittoluokkia ja pienimmät voitot suuremmiksi.

  Veikkauksen kirstu on täynnä rahaa, eikä se lopu kun annetaan reilummin takaisin niille jotka antavat Veikkaukselle.

  Veikkaus selvästi ei halua että suomalaiset vaurastuvat voitoilla. Koskan muuten voitonjakopolitiikka olisi erilaista. Kyllä ne loton 4, 5 ja 6 oikein pitää olla huomattavasti isommat voitot kuin nyt.

  Ja vakioveikkaajia pidetään suorastaan pilkkana. Vaikka olisi kaikki oikein voi pelaaja käytännössä jäädä ilman voittoa!

  Reply
 • 28.2.2019 at 02:17
  Permalink

  Pari vitsiä joissa on kosketuspinta todellisuuteen.

  Mitä Suomen Pankin pääjohtaja tekee työkseen?

  Pyörittää peukaloita ja kaivaa nenää.

  Mitä Veikkauksen pääjohtaja tekee työkseen?

  Täyttää lottokuponkeja.

  Reply
 • 28.2.2019 at 02:26
  Permalink

  Mikä on Suomen suurin variksenpelätin?

  Pasilan tv-torni.

  Reply
 • 28.2.2019 at 10:36
  Permalink

  Tuoreen informaation mukaan on kaikki asunto-osakkeet rekisteröitvätä SÄHKÖISESTI tätä tarkoitusta erikseen perustettuun rekisteritietokantaan. Tämän vuoden puolella ei enää saa olla uusia paperisia asunto-osakekirjoja. Vuoteen 2022 mennessä kaikki asunto-osakkeet on oltava siirrettynä sähköiseen järjestelmään, ja paperi-osakkeet mitätöityjä. Mitätöidyn paperiversion voi saada ”muistoksi maksua vastaan”.

  Tämä on raju temppu rikollismafian toimesta. Avaa rajut mahdollisuudet laajentaa exponentiaalisesti sitä rikollista omaisuuden ryöstämistä, jota jo perintäyhtiöt, pankit ja oikeislaitoksen instanssit harjoittavat jo tänään. Viranomaiset voivat jatkossa salamurhata asunnon omistajan, ja salaa kirjata haluamansa henkilön tai tahon uudeksi omistajaksi. Heidän tarvitsee enää tehdä rekisterimuutokset etänä.

  Pitääkö paikkansa?

  Reply
  • 28.2.2019 at 19:50
   Permalink

   Milloin Suomesta tuli tällainen supikoiran persereikä.

   Reply
 • 28.2.2019 at 19:01
  Permalink

  ”The 48-page report, “Mass Rape in Darfur: Sudanese Army Attacks Against Civilians in Tabit,” documents Sudanese army attacks in which at least 221 women and girls were raped in Tabit over 36 hours beginning on October 30, 2014. The mass rapes would amount to crimes against humanity if found to be part of a widespread or systematic attack on the civilian population.”

  ”Maustetytöt – Tein kai lottorivini väärin”

  Reply
  • 28.2.2019 at 20:48
   Permalink

   ”Suomessa kehitetään jo älytekniikkaa, jolla lääketarkoitukseen käytettävää kannabista kasvatetaan Euroopassa.”

   https://yle.fi/uutiset/3-10664045

   Reply
 • 28.2.2019 at 21:30
  Permalink

  Poliisilaitos = vapaamuurarilaitos

  Vapaamuurarilaitos = poliisilaitos

  Pyramiidin huipulla rikollisen eliitin järjestäytynyt rikollisuus sulautuu yhteen poliisilaitoksen kanssa. Molemmat ovat läsnä ja sulassa sovussa, yhteisymmärryksessä hallitsevat yhteiskuntaa kuin rottalaboratoriota. Poliitikot, media, viranomaiset, pankkijärjestelmä kaikki ovat mukana tässä vehkeilyssä yhteiskuntaa vastaan.

  Ellei tätä järjestelmää saada muutettua, toisin sanoen ei saada muutettua koska ei löydy kuin vellihousuja ehdokkaiksi, ainoaksi vaihtoehdoksi jää sen tuhoaminen.

  Miksi kukaan ei perussuomalaisista ota esille tätä asiaa?

  Reply
 • 28.2.2019 at 21:47
  Permalink

  Massojen ohjelmointi istuu niin syvällä, että harva edes tajuaa mistä on kyse.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.