Poliisi lopetti törkeästä eläinsuojelurikoksesta epäillyn koirasusikasvattajan eläimet

Kanta-Hämeessä asuvaa koirasusien kasvattajaa epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Kokonaisuuden pääepäilty on edelleen tutkintavankeudessa. Esitutkinta on edennyt, mutta selvitettäviä asioita on vielä paljon. Vuoden alusta saakka käynnissä olleessa tutkinnassa on selvinnyt, että epäilty on kasvattanut tilallaan koiria ja pitänyt koirahoitolatoimintaa.

Poliisi teki 9.1.2019 kotietsinnän rikoksesta epäillyn omistamalle tilalle, ja tuolloin tilalta löytyi 64 koiraeläintä ja niiden lisäksi paljon muita eläimiä. Eläinten olosuhteet ja hoito eivät täyttäneet eläinsuojelulain ja -asetuksen mukaisia vaatimuksia. Poliisi on käynyt tapauksen syyttäjän Heidi Nummelan kanssa keskustelua esitutkinnassa selvinneistä asioista.

Syyttäjä tulee vaatimaan asiassa rikoslain 17 luvun pykälän 23 mukaista eläintenpitokieltoa, mikä tarkoittaa epäillyn omistamien ja pitämien eläinten tuomitsemista valtiolle menetetyksi.

– Läänineläinlääkäri kävi tilalla viime perjantaina ja totesi, että kohteessa oli jäljellä 36 koiraeläintä. Siten noin 30 eläintä on siirtynyt uusiin koteihin. Tilalla hoidossa olleet eläimet on saatujen ja käytössä olleiden tietojen perusteella palautettu omistajilleen, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi takavarikoi 25.1.2019 tilalla jäljellä olleet eläimet menettämisseuraamuksen turvaamiseksi. Eläinsuojelulain pykälän 47 mukaan takavarikoitu eläin voidaan heti lopettaa, myydä tai muutoin luovuttaa, jos sen arvo on vähäinen tai jos sen hoidon järjestäminen ei ole mahdollista tai tarkoituksenmukaista.

Poliisi on arvioinut, että eläimet, joiden taustasta, luonteesta ja terveydentilasta ei ole varmuutta, eivät ole sellaisia, joita viranomainen voisi luovuttaa eteenpäin. Koirasudet saattavat olla luonteensa puolesta haastavia eläimiä – väärissä olosuhteissa ja tottumattomissa käsissä jopa vaarallisia.

– Poliisi ei voi ottaa sitä riskiä, että jäljellä olevat eläimet sijoitettaisiin nopeasti uusiin koteihin, joissa ne mahdollisesti tulisivat aiheuttamaan vaaratilanteita.

Lähes kolme tusinaa eläintä sai tappotuomion

Helsingin poliisilaitoksen apulaispäällikkö Heikki Kopperoisen määräyksellä maanantaina 28.1.2019 tilalta lopetettiin yli 30 koiraeläintä.

– Mitään muuta vaihtoehtoa ei ollut. Tämä on kaiken kaikkiaan erittäin surullinen tapaus. Poliisin tehtävä on kuitenkin poliisilain mukaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, Kopperoinen toteaa.

Läänineläinlääkärin toimesta pyritään löytämään uudet kodit tilalla vielä olleille kaneille sekä kahdelle koiralle.

Tutkinnassa on selvinnyt, että koirasusikasvattajan tilalla on elänyt myös pääepäillyn 3-vuotias lapsi. Helsingin poliisilaitoksen Rikostutkintayksikön päällikkö, rikosylitarkastaja Jonna Turunen kertoo, että tutkinnassa tullaan selvittämään myös lapsen olosuhteita.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Poliisi lopetti törkeästä eläinsuojelurikoksesta epäillyn koirasusikasvattajan eläimet

 • 28.1.2019 at 21:50
  Permalink

  Sääli ja vitun tyhmää. kunnollisen hoidon jälkeen koirasudet olisivat olleet ärhäköitä rajavartioita länsirajalle.
  Ai niin. Sipilä, orpo ja Mykkänen haluavat pitää rajat auki pedariraiskareille koska macron, merkel ja soros käskivät. Deep State valvoo taustalla että niin tapahtuu, muutoin se julkistaa kuvat Suomen poliittisen eliitin ihmis syönti rituaaleista Bohemian Grove juhlilla Epstain-islandilla?

  Mikään muu kuin kiristys ja lahjonta ei tätä poliitikkojen seinähulluutta selitä.

  Reply
 • 29.1.2019 at 17:23
  Permalink

  Milloinkahan poliisi siirtyy suomalaisen vanhustenhoidon ollessa kyseessä samalaisiin toimenpiteisiin. Luulenpa, etteivät nämäkään eläimet olleet juuri sen huonommassa hoidossa kuin ulosteittensa keskellä makaavat vanhukset ilman vettä ja ruokaa, lääkkeistä nyt puhumattakaan.

  En syytä tässä hoitohenkilökuntaa ja heidän omistaumistaan ja ammattitaitoaan, vaan saalistus kapitalismin päästämistä Suomen poliitikkojen siunauksella hoitotyöhön, johon sellainen ”yrityskulttuuri” sopii yhtä hyvin Haloselle minihame.

  Seuraava globalistien hyökkäys on Sote tai sen ”johdannaiset”, jossa kaikenmaailman ”ampiais -fimat”, jotka ”kotouttavat” miljardivoittonsa veroparatiisi saarille, joista tuotoista osan nappaavat suomalaiset poliitikot eli ”bobrikovit”, koska he ojensivat suomaiset terveydenhuotopalvelut hopeatarjottimella ulkomaalaisille riisto -firmoille.
  Tämä merkitsee amerikkalaista järjestelmää, jossa työsuhteeseen kuuluvana etuna tarjotaan terveydenhoitopalvelut tai sitten jos varaa siihen on. On otettava vakuutus, joka kattaa kulut sairaanhoitodosta, lääkekustannukset yms.

  Köyhät – kuten ameerikoissa – käyttävät hyväntekevyysjärjestöjen karvalakki -palveluja, jossa annetaan vain välttämättömin perushoito peruslääkkeillä erikoissairaanhoidon lääkkeiden ollessa tavoittelemattomissa, koska järjestöllä ei ole varaa hankkia niitä.

  Mutta ottaen huomioon kansanmurha hallituksen ja eduskunnan, ei suomalaiset saa edes amerikkalaista köyhäinapua, koska se on ”rasismia” ja haittamaahanmuuttajat valtaavat nuokin saadakseen pillerihumalan aivan kuin leipäjonoissa mihinkään kyltymättämät ”raketti-insinjöörit” tulevat vain suurimmaksi ilokseen vittuilemaan ja tönimään wanhoja – mutta sinänsä käyttökelpoisia – valkoisia huoria, työttömiä ja yksinhuoltaja äitejä lastenrattaineen, joilla pakarat vetelevät viimeisiään, mutta sekää ei ”voimavaroja” haittaa kuten ei Suomen ”pakolaishallitustakaan”, puhumattakaan polposta, joka kuuntelee sitä, että kuuluko suomalaisten vessoista ”vihalorinaa” ja vedetäänkö toiletti ”vihavetämällä”. Se, mitä sänkykamarissa tapahtuu ei voi polpoa vähempää kiinnostaa, koska se tietää sen jo wanhastaan, ettei siellä tapahdu mitään.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.