Oleskelulupa Startup-kaistaa pitkin? Yli puolet hakemuksista myönteisiä

Kaarnaveneitä ja erityisasiantuntijoita! Mitä kaikkea Suomeen saapuvilla siirtolaisilla onkaan tarjottavanaan. Startup-yrittäjyys on ollut työluvan hakuperuste keväästä saakka ja erityisasiantuntija pääsee töihin noin kolmessa viikossa.

Maahanmuuttovirasto osallistuu kasvuyritys- ja teknologiatapahtuma Slushiin Helsingissä 4- 5.12 kertoakseen mm. Startup-firman oleskelulupamahdollisuuksista. Kuinka monia siirtolaisia tapahtumassa sitten on kuuntelemassa, on kysymysmerkki mutta kaista on valmis ja jo käytössäkin.

– Kasvuyrittäjän oleskelulupa on varsin uusi väylä muuttaa Suomeen heille, jotka haluavat perustaa tänne startup-yrityksen, Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja Anna Hyppönen kertoo.

Startup-yrittäjän luvan hakeminen alkaa Business Finlandista, joka arvioi yrittäjän liiketoimintasuunnitelman. Tämän jälkeen Maahanmuuttovirasto tekee päätöksen oleskeluluvasta. Tämän vuoden aikana on migrille tullut vireille miltei 40 hakemusta ja lupiakin on huhtikuusta lähtien myönnetty 21. Eniten hakijoita on Venäjältä ja Intiasta.

– Tarvitsemme Suomeen tulevaisuudessa enemmän ulkomaisia osaajia. Säähämme emme voi vaikuttaa, mutta voimme muutoin lisätä houkuttelevuutta erityisasiantuntijoille. Maahantulon lupien saaminen nopeasti ja sujuvasti itselle ja perheelle on tärkeä osa tätä kokonaisuutta, sisäministeri Kai Mykkänen toistaa tuttua sloganiaan asian tiimoilta.

Mykkäsen puheet ”ulkomaisten osaajien tarvitsemisesta” asettuvat outoon valoon tarkasteltaessa tuoreinta työllisyyskatsausta, jonka tietojen mukaan Työ-­ ja elinkeinotoimistoissa oli lokakuun lopussa yhteensä 230 100 työtöntä työnhakijaa.

Osaajille ohituskaista jonon ohi

Vaikka kukaan ei tykkää jonossa kiilailevasta, asiantuntijat voivat nykyisin hakea erityisasiantuntijan oleskelulupaa. Tällaisen moniosaajan luvan käsittely on tällä hetkellä yksi työperusteisten hakemusten tehokkaimmista ja päätöksen saa keskimäärin noin kolmessa viikossa, muun jonon ohi.

Suomeen on muuttanut viime vuosina kasvava määrä ulkomaalaisia osaajia. Erityisasiantuntijan oleskelulupaa hakevilla on yleensä korkeakoulututkinto ja edellytyksenä yli 3000 euron bruttopalkka. Monet asiantuntijoista työskentelevät esimerkiksi it-alalla. Tänä vuonna ensimmäistä erityisasiantuntijan lupaa on hakenut jo yli 1 300 henkilöä. Hakemuksien määrä on kasvanut edeltävistä vuosista.

Lähde: Migri, TEM

Aiheeseen liittyvää:

 

13 thoughts on “Oleskelulupa Startup-kaistaa pitkin? Yli puolet hakemuksista myönteisiä

 • 4.12.2018 at 10:32
  Permalink

  Itse en enää hae minkäänlaista työtä koska ikärasmin takia työhönpääsy on lähes mahdotonta. Vielä pari vuotta sitten oli vielä intoa, muuta sen tappoi äkkiä turhien työpaikkahakemusten lähettely. No työkyvyttömyyseläke siintää jo käden ulottuvilla, mutta se on sellainen mylly johon en toivoisi edes pahimman vihamiehen joutuvan. Ihmisarvo poljetaan melko lyttyyn kelan,Te-toimiston ja loputtomien turhien kuntotusten myötä.Jos sinulla ei ole ollut mielenterveysongelmia, niitä kyllä tulee kun sen myllyn läpi menee. Päästään terveelle ihmiselle suorastaan painostetaan ottamaan mielialalääkitys, uhkaamalla että kun kerran näitä on suositeltu on ne kelan takia otettava. Muuten voidaan tulkita etten ole yhteistyökykyinen.Itse kulumavaivat ja niistä johtuvat jatkuvat kivut jää tutkimatta, eli tulee tunne että olet vain päästäsi sairas.

  Reply
  • 4.12.2018 at 10:51
   Permalink

   Kun pääset eläkkeelle, sitten ainakin vähenevät kuntoutukset ja terveyden hoito. Menee Ruotsin mallin mukaan. Terveydenhoito loppuu kun työkin loppuu, paitsi jos pussissa on rahaa. Sain kivuliaan sisäisen peräpukaman. Terveyskeskukseen aika 2 viikon päästä, Mehilaiseen 2 tunnin päästä. Lääkärin tutkimus ja verikokeet ja kassalle 450 € sujuivat hienosti.

   Sen jälkeen kun mielialalääkitys (SSRI lääkkeet) otettiin käyttöön, alkoivat myös kouluampumiset ja muut mielteettömät väkivallan teot. Mahtoikohan Turunkin terroristi sada mielialalääkitystä? Se voikin olla syy tapahtumaan uskonnon sijasta.

   Reply
    • 14.12.2018 at 09:24
     Permalink

     Me naiset haluamme islamia ja shariaa. Se tuo meidän luonnollisen aseman miehen omaisuutena voimaan. Siksi kaikki päättäjä-naiset ovat hullaantuneina muslimeihin, ja haluavat näille lisää ja lisää poliittista valtaa, koskemattomuutta jos tekevät rikoksia, lisää mahdollisuuksia kajota tyttölapsiimme jne. Koska me naiset luonnostaan halutaan alistua. Kuten tiedät, naiset ovat koiran tasolla, ja koirat ovat nimenomaan laumaeläimiä joilla pitää olla lauman johtaja jotta koirat viihtyvät.

     Islamissa tunnistetaan se tosiasia että naiset ovat koiran tasolla, ja naiset saavat koiran kohtelun konkreettisesti islamissa. Naiset rakastavat tätä. Urakehitys-unelma naisille, äänestysoikeus ja tasa-arvo, tällainen olikin vain sionisti-mafiamedian aivopesua naisiin, joka on ristiriidassa naisen todellisen luonteen ja älyllisen kapasiteetin kanssa.

     Tämä näkyy naisten äänestämiskäyttäytymisessä. Vaikka kuinka paljon on raiskauksia ja muuta silmitöntä väkivaltaa naisia ja lapsia kohtaan islamin maahantuomana, jatkamme naisina valtavan maahanmuuttoaallon edistämistä äänestämällä niitä puolueita, jotka ovat vannoutuneet jatkamaan raiskauksien ja muun maahanmuuton tuoman väkivallan lisäämistä maassamme.

     Kysy vaikka Li Anderssonilta. Hän allekirjoittaa jokaisen ylle kirjoittamani lauseen, omalla esimerkilläänkin, eli hän voi tilaisuuden tullen jopa tappaa ihmisiä jotka vastustavat islamisaatiota.

     Reply
 • 4.12.2018 at 10:50
  Permalink

  Näin se on. 45- vuotiaana tuli yt- neuvotteluissa monoa.
  Ei saatana varastotyöhön enää kelpaa, on raskasta nostella20- 30kg tuotteita ja työntää pumppukärryjä kuulema.
  Vittu kun penkistä nousee reilu 100 kuin tyhjää vaan ja cooperissa menee liki 3000. On se liian raskasta.

  Reply
  • 4.12.2018 at 10:56
   Permalink

   Ikäsyrjinnän taustalla on mahdollisesti, iän karttuessa työskentelyä haittaavat sairauspoissaolot lisääntyvät. Ne luultavasti rasittavat työn antajaa, joten nuoria suositaan, vaikka vanhempi olisi tuottavampi työntekijä. Sairauskuluja ei saisi panna työnantajan maksettaviksi, kun sairaus ei johdu teetetystä työstä.

   Reply
   • 4.12.2018 at 11:39
    Permalink

    Höpö höpö. Toi ikäsyrjintä on typerien päähän luotu illuusio siitä, että päälle neljäkybänen ois jo kalkkis ja raihnanen.

    Samaa olen itse kokenut 40 täytettyäni laskentaekonomina vaikka penkistä nousee kans satanen kevyesti, huippu veriarvot, juoksu kulkee ja huumorintajustani pidetään niin pörssifirmat etenkin nyrpistelee nenäänsä. Huonokuntosia ja stressaantuneita ihmisiähän siellä paljon on. Tarkastelevat maailmaa omasta vinkkelistään.

    Reply
    • 4.12.2018 at 12:17
     Permalink

     Kyseessä ei ole ikäsyrjintä vaan kantasuomalais syrjintä, koska väestön vaihto.

     Reply
    • 14.12.2018 at 09:28
     Permalink

     Unohdit laittaa kattava selvitys terveydestäsi CV:n mukaan?

     Reply
 • 4.12.2018 at 11:33
  Permalink

  95% tänne tulijoista on tulossa syömään valmiiksi katettuun pöytään.

  Vain Itä-Aasiasta tulee joitain oikeita osaajia pikkasen.

  Reply
 • 4.12.2018 at 12:15
  Permalink

  ”– Kasvuyrittäjän oleskelulupa on varsin uusi väylä muuttaa Suomeen heille, jotka haluavat perustaa tänne startup-yrityksen”
  Lisää kebab vartaan pyörittelijöitä ja pitzan paistajia. Oleskelu lupa heltiää kun kurkun auki viiltämisen erityisasiantuntija hakee erityisasiantuntijan virkaa arabiankielen tulkkina.
  Kelan etuuksien esittely kohdemaissa kohdemaan kielellä on se houkutus, jolla globalistit näitä Suomeen haalivat. Mykkänen latelee poliittista jargonia opetettuna papukaijana kuin puhelinmyyjä myyntimantraansa.
  Oksettaa ja kuvottaa päättäjien saatanan palvonta.

  Reply
 • 4.12.2018 at 19:07
  Permalink

  ”Ulkomaalaisia osaajia”!?!?!?!?
  Älkääpä unohtako Korkeasaarta. Siellä on nimittäin ”kykeneviä” rakennushenkilöitä, jotka osaavat kiivetä kuin apinat. ”Leikkivät” kyllä enimmäkseen ”itsellään”, mutta siksipä ”sulautuvat” hyvin joukkoon ja kerran vuodessa agressiotkin ovat huipussaan niin, että sukset ovat ristissä sillä sekunnilla.

  Reply
 • 16.12.2018 at 12:07
  Permalink

  Lammaspaimenia emme tarvitse, osaajia vaativiin töihin löytyy omasta takaa..

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.