Aktiivimallista viitisenkymmentä kantelua – Ei aiheuta toimenpiteitä

Työttömien ihmisten aktiivisuutta edellyttävä aktiivimalli on voimaantulonsa jälkeen poikinut läjäpäin kanteluita niin oikeuskanslerinvirastolle kuin eduskunnan oikeusasiamiehelle. Aktiivimalli edellyttää työttömältä joko työllistymistä tai työllisyyspalveluihin osallistumista.

Aktiivimalli on herättänyt voimakasta arvostelua ja laajaa mielipahaa. Käytännössä aktiivisuusehtojen täyttämättä jääminen johtaa työttömän tukien leikkaamiseen, mutta toisaalta jo yhdenkin tunnin kuukausittainen työnteko lasketaan aktiivisuuden osoittamiseksi ja työ- ja elinkeinoministeriö saa yhden ”työllisen” lisää tilastoihinsa.

Kummallekaan edellämainitulle tehdyistä noin viidestäkymmenestä kantelusta ei ole johtanut, eikä johda toimenpiteisiin. Kanteluissa on vaadittu mm. aktiivimalli-lain toteuttamisen lopettamista ja kerrottu siitä, etteivät työttömänä olleet olleet vielä helmikuuhunkaan mennessä ohjeita siitä, miten täyttää aktiivimallin edellyttämä aktiivisuustaso.

Aktiivimalli on jo ehtinyt purra huomattavan monen kansalaisen kukkaroa ja esimerkiksi heinäkuun ja syyskuun välillä aktiivimallin vaatimuksien täyttämättä jättäminen leikkasi tukia 158 000 kansalaiselta. Toistaiseksi esimerkiksi omaehtoista opiskelua ei hyväksytä aktiivimallin vaatimukset täyttäväksi toiminnaksi.

Lähde: YLE

13 thoughts on “Aktiivimallista viitisenkymmentä kantelua – Ei aiheuta toimenpiteitä

 • 2.12.2018 at 09:34
  Permalink

  Ja nämä entiset kansanedustajat repivät satoja tuhansia ilman mitään velvotteita!
  Vittu mitä paskaa!
  Nyt sentään vähän jotain rotia tulee siihen sikailuun!

  Reply
  • 2.12.2018 at 11:51
   Permalink

   Porvarihallituksen aloittaessa 2015 Suomessa oli työttömiä noin 300 000. Tämän kuun alussa Petteri Orpo kertoi Suomen työttömyyden olevan 270 000 henkeä. Stubbidolaisella porvarimatikalla, jossa 10% ja 90% muuttavat aina tarvittaessa paikkaansa, kuten hallintarekisteriasiassa esim. 300 000 – 270 000 = 120 000. Sipilän ja Orpon porvarihallitus taikonut 90 000 työläistä tyhjästä (vai kokoomustaa magiaako?), kun todellinen työttömien määrä vähentynyt Suomessa kevään 2015 ja marraskuun 2018 välillä korkeintaan 30 000, joka sekin johtunut suhdannetaantuman ohittumisesta. Kokoomuksella ja Kepulla vaihtoehtoisten faktojen lisäksi myös vaihtoehtomatikka käytössä.

   Reply
 • 2.12.2018 at 10:44
  Permalink

  Omaisehtois opikelija on yli 6-12 kk vuodessa ilmaistyöntekijä näitä käytetään kunnilla työntekijöinä .
  9e pv kulukorvausta poistettiin 2017
  Aktiivimalli laskuri silti työmarkkinatuella opiskeleva työharjoittelija .
  ”Toistaiseksi esimerkiksi omaehtoista opiskelua ei hyväksytä aktiivimallin vaatimukset täyttäväksi toiminnaksi.”

  Reply
 • 2.12.2018 at 10:49
  Permalink

  Ei tietenkään ”aiheuta toimenpiteitä”, koska kysymyksessä ovat kanta suomalaiset eivätkä muslimit eli nämä kunniakansalaiset!

  Reply
 • 2.12.2018 at 11:24
  Permalink

  Leikkuriksi suunniteltu myös leikkaa. Mitään muuta tarkoitusta sillä ei olekaan. Suomessa ei ole työvoimasta pulaa, mutta orja pula on huutava. Wanhassa agraari-Suomessa orjat olivat nimeltään loisia. Loiset sentään saivat isäntäväeltä työn lisäksi ruoan, asumisen ja vaatteet. Myös pikkuisen taskurahaakin. Nykyään orjat eivät saa mitään työtä vastaan. Silti pitäisi maksaa ruoka, kallis asuminen, kulkeminen töihin jne. Siinäpä selität soskussa että on työtä mutta ei palkkaa, eikä sitä uskota todeksi.
  Tämän kaiken hulluuden on mahdollistanut perisynti kateus. Kansamme valtaosa kadehtii työttömiä ja jopa sitä jos joku kuolee eikä itse saa kuolla. Niinpä ne joilla vielä toistaiseksi on palkkatyö hypähtelevät riemuissaan, kun valtio ruoskii työttömiä. Pieneen mieleen ei mahdu että työttömyyden kurimus voi napsahtaa omalle kohdalle milloin tahansa. Kateus ylittää kiiman ja järjen.

  Reply
  • 2.12.2018 at 12:12
   Permalink

   Kokpanssit ovat kateellisia jopa Heikki Hurstin leipäjonoissa jonottaville nälkäisille, siksi tätä Heikki Hurstin laupeudentyötä porvarihallinto koko ajan kurittaa. Pahinta oli monien kateellisten porvarien itkupotkuraivarit IS:n kommentoinnissa, uutisessa jossa näytettiin leipäjonokassiin laitettavan Arlan proteiinirahkaa. Kauhea porvariparku miten köyhät nälkäiset saavat ilmaiseksi ”parempaa” ruokaa kuin nämä kermikset itse. Pitäisikö siis myyntipäivän ohittanut laadukas hävikkiruoka mieluummin tuhota, kuin antaa se nälkäisille, ja köyhille tarjota vain hävikkinäkkäriä? Suomessa kateus on aivan omalla asteella kun hyväosaiset kadehtivat jopa nälkäisiä, satojen metrien jonoissa ruokaa pakkasessa jonottavia köyhiä. Myös 491,20 euroa kuukaudessa eli 16 euroa päivässä nettona käteen elämiseen saavien toimeentulotukiasikkaiden kadehtiminen on S-A-I-R-A-S-T-A!

   Reply
   • 7.12.2018 at 08:45
    Permalink

    Porvari-miljardöörit ovat taitavasti saastuttaneet vasemmiston maailmanhalaus- ja pk-bolshevismin myrkyllä. Näin he ovat onnistuneet saamaan äänestäjät vihaamaan maltillista sosialismia, jossa vain oikeasti tarvitsevia autetaan. Nyt saavat myös rikkaat lapsilisiä, maa täytetään uusilla elintasoturisteilla ja halpatyövoimalla, jne.

    Miljardöörit ovat onnistuneet yhteiskuntamuokkauksessaan. Jatkossa sinä ja minä olemme miljardöörien omaisuutta, jota paikalliset miliisit valvovat jotta ei vääriä ideoita tai ajatuksia sikäisi loisissa.

    Reply
 • 2.12.2018 at 11:59
  Permalink

  Kokoomuksen ja Kepun käyttämän Nairu-konseptin takia Suomessa on pidettävä korkea rakennetyöttömyys. Siksi porvarien toimien ”onnistumiseksi” työttömiä halutaan piilottaa tilastoista, jotta työllisyysaste saadaa näyttämään todellista korkeammalta. EK-Kokoomuspolitiikan mukaan liian matala työttömyys näet lisää työläisten valtaa, nostaa palkkoja sekä lisää työpaikan vaihtoja. Kokoomus ja Kepu ajaessaan elinkeinoelämän, yrittäjien ja pääoman sekä omistajien asiaa ovat ”pakotettuja” työläisten lumetyöpaikkoihin, tukityöttölisyyteen sekä ilmaistyöhön, jotta em. tahot ovat tyytyväisiä.

  Reply
 • 2.12.2018 at 13:19
  Permalink

  Tätyy äänestää oikein, eikä valittaa. Tämä tulee jatkumaan ja pahenemaan vielä huomattavasti. Valtapuolueet, nuo tavallisen suomalaisen viholliset tätyy saada pois vallasta. Pääsen pian eläkkeelle ja pois Suomesta. Täytyy vaan toivoa, että saan pitää pienen eläkkeeni loppuun asti. Se ei ole lainkaan varmaa, kun tällaiset tumpulat johtaa tätä maata.

  Reply
 • 2.12.2018 at 13:56
  Permalink

  Ratkaisu tuon tunnintyön tekemiseen on helppo. Perustetaan firma jossa voi kukatahansa suorittaa tuon tunnin työvelvoitteen ja vielä oikein palkallisena ja tietenkin samalla läsnäolovelvoitteella kuin kansanedustajat eduskunnassa. Systeemiin pääsee mukaan kukatahansa rekisteröitymällä käyttäjäksi ja maksamalla maksun työllistymisensä aiheuttamista kuluista. Sivukulut tietenkin menee kankkulankaivoon mutta onhan meillä sipiläkin. Työosuuden voi suorittaa vaikka kahviajuomalla tai miten parhaaksi näkee.

  Reply
 • 2.12.2018 at 14:22
  Permalink

  Mielenosoittamisen aktiivi malli.

  Reply
  • 2.12.2018 at 15:50
   Permalink

   Tämä leviää Eurooppaan, uskokaa pois. On se seuraava askel.

   Reply
   • 13.12.2018 at 19:32
    Permalink

    Voi kun pääsis pian kokoomus ja kepu paskoja höyhentämään oikein tosissaan, no pian pääsee vaalivalhe tilaisuuksiin antamaan noille paskoille julkisesti kyytiä. Tähänkin asti jostain syystä kokoomus ja kepu paskat ovat minua karkuun aina lähteneet kun olen sanaisen arkkuni avannut, minua kun ei hernerokalla ja kahvilla lahjota.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.