Hallitus päätti: Ei uusia asevientilupia Saudi-Arabiaan tai Arabiemiraatteihin

Viime viikkoisessa eduskunnan täysistunnossa nähtiin harvinainen hetki, kun niin ulkoministeri Timo Soini (sin.) kuin kansanedustaja Emma Kari (vihre.) näkivät silmästä silmään mm. Jemenin tilanteessa. Maailmanluokan voivottelu tuotti tulosta ja hallitus on tänään ilmoittanut lopettavansa uusien asevientilupien myöntämisen Saudi-Arabiaan ja Arabiemiraatteihin.

Hallitus käsitteli Suomen asevientiä ja totesi, että vallitsevassa tilanteessa ei ole edellytyksiä uusille asevientiluville Saudi-Arabiaan tai Arabiemiraatteihin. Tässä harkinnassa on ulkoministeriön mukaan painanut erityisesti Jemenin hälyttävä humanitaarinen tilanne.

Suomen asevienti mm. Saudi-Arabiaan on herättänyt paljon kritiikkiä, mutta ennen tätä hallitus ei ole ryhtynyt käytännön toimiin asian tiimoilta.

”Suomen asevienti perustuu tarkkaan tapauskohtaiseen harkintaan. Noudatamme EU:n asevientikriteerejä, joissa huomioidaan erityisesti ihmisoikeudet, sekä alueellisen rauhan, turvallisuuden ja vakauden suojelu”, ulkoministeriön tiedotteessa todetaan.

Lähde: Ulkoministeriö

10 thoughts on “Hallitus päätti: Ei uusia asevientilupia Saudi-Arabiaan tai Arabiemiraatteihin

 • 26.11.2018 at 21:56
  Permalink

  Kas kas. Mistäs nyt tuulee? Emma Kari on rasisti kun ei halua myydä aseita muslimeille. Kampanja puhetta siis. Kevään eduskuntavaalien jälkeen asekuormat kuitenkin matkaavat entiseen malliin ja vihreät nyppäävät provikat joka lastista.

  Vitsi vitsi, mutta vitun hauskaa kun Patria mainostaa toiminta tapojaan kestävän kehityksen mukaiseksi. Vesipyssyjäkö ne nykyään rakentaa? Aseiden kuuluu tuhota betonit ja metallit jauhoksi.

  Reply
  • 1.12.2018 at 21:13
   Permalink

   Jälleenrakennusbisnekset ovat sodan toiseksi kannattavin osa.

   Reply
 • 27.11.2018 at 01:14
  Permalink

  Meidän päättäjät yrittää kerätä irtopisteitä kun vielä voivat. Muitakin maita on lähtenyt kiellon tielle, niin nyt Suomikin uskalsi.

  Reply
 • 27.11.2018 at 02:18
  Permalink

  Kunhan vedetään teatterissa tällainen näytös. Kyllä se kohta alkaa taas toimia ja kartuttaa kassaa.

  Reply
 • 27.11.2018 at 05:52
  Permalink

  Sinänsä hieno uutinen ettei muslimeille myydä aseita, mutta venäjä ja jenkit pitävät huolen ettei ne pääse loppumaan. Ja vielä viimeistä ja parasta tekonologiaa. Noo toisiaan tappavat toistaiseksi, joten…

  Reply
 • 27.11.2018 at 09:52
  Permalink

  MIKSI mikään sivistysvaltio myy aseita näille hulluille?

  Reply
  • 27.11.2018 at 22:31
   Permalink

   Koska ne tarvitsevat niitä toistensa tappamiseen?

   Reply
 • 27.11.2018 at 12:00
  Permalink

  Vai niin. Olisivat vielä pitäneet huolen siitä, ettei Saudi-Arabia eivätkä muutkaan rikkaat öljymaat rahoita moskeijoiden rakentamista Suomeen.
  Sotaa käyviin maihin ei ole syytä myydä aseita, mutta ”halostelemaan” ei ole mitään syytä ruveta, sillä Suomelle on välttämätöntä pitää omaa aseteollisuutta pystyssä ulkomaankaupalla sekä mikä tärkeintä siitäkin ”teollisuudesta” saadaan fyffeä.

  Mutta tuokin ilo on kovin ristiriitaista, sillä minkä tsuhna saa, sen se ojentaa heti ulkomaan pellelle.

  Reply
  • 27.11.2018 at 22:37
   Permalink

   Jännä juttu muuten että valtamedia ei hiisku sanallakaan siitä että sama Saudi-Arabian hallinto joka murhasi ja paloitteli (ilmeisesti vielä elävältä) toimittaja Khashoggin, olisi innolla rahoittamassa suurmoskeijaa suomeen.

   Toinen juttu mistä missään ei ole näkynyt tietoa on se, että kuinka kauan nyt voimassa olevat aseidenvientiluvat ovat voimassa? Hallitushan pesee käsiään ja hurskastelee sillä että uusia lupia ei myönnetä. Siis uusia. Porskuttaako Patria vanhoilla luvilla siihen asti että tilanne rauhoittuu?

   Reply
 • 27.11.2018 at 12:05
  Permalink

  Eikä uusia pakolois- ja siirtoloistuontilupia tuosta tai oikeestaan mistään ilmansuunnasta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.