Poliisi retuutti isänmaallista miestä – ”Niskoittelua” käsiteltiin tänään käräjäoikeudessa

Mies oli 27.6.2017 seisomassa kadunvarressa, kun poliisijoukko kävi häneen käsiksi ja retuutti hänet rajulla niskaotteella maijaan. Miestä syytetään niskoittelusta.

Tänään Helsingin käräjäoikeudessa on käsitelty tapausta, joka on ihmetyttänyt jo sen tapahtumahetkestä saakka.

Mies oli Helsingissä Rautatientorilla, kun hänelle annettiin poistumiskäsky. Kun mies kysyi syytä, poliisi tarkisti hänen henkilöpaperinsa, syytä kertomatta.

Myöhemmin mies seisoi kadun toisella puolella, kun poliisit ryhmittyivät ilmeisesti tänään oikeudessa todistaneen komisario Johanna Sinivuoren käskystä ja kävivät mieheen käsiksi. Mies kuljetettiin rajun näköisellä niskaotteella maijaan. Tilanteesta on myös videomateriaalia. Mies vietti seuraavan yön putkassa.

Mies kertoi myöhemmin, että niskaan ei ollut tullut vaurioita, mutta tilanteessa oli erittäin vaikeaa hengittää.

Sinivuori ei tänään oikeudessa osannut sanoa, mistä käsky kiinniottoon oli tullut.

Miehelle määrättiin putkasta vapauttamisen yhteydessä 60 euron sakko niskoittelusta sekä 40 euron rikosuhrimaksu. Mies kiisti sakon, joten se vietiin käräjäoikeuteen. Päätös tapauksessa annetaan 5. marraskuuta.

Lähde: Youtube (oikeudenkäyntistriimi 22.10.2018 / Hegesippus)

Aiheeseen liittyvää:

24 thoughts on “Poliisi retuutti isänmaallista miestä – ”Niskoittelua” käsiteltiin tänään käräjäoikeudessa

 • 22.10.2018 at 14:32
  Permalink

  Näin suomessa, kohta poliisi voi vapaasti murhata isänmaallisia ja tuomio annetaan murhatulle ja tämän perintö ulosotetaan valtiolle.
  Voi pitää vapaasti utopiana, mutta empä olisi kovinkaan pikaisena tuoksii kirjoitustani väittämässä.

  Reply
 • 22.10.2018 at 14:36
  Permalink

  Länsimaisessa oikeusvaltiossa tätä tilannetta olisi käsitelty oikeudessa nimikkeellä POLICE BRUTALITY.

  Helsingin poliisia voi syyllä kutsua nimellä Tseka. Kuvassa oleva kaljupäinen kuristajapoliisi syyllistyi mielestäni liiallisen voiman käyttöön. Videostriimissä tilanne näyttää järkyttävältä pahoinpitelyltä. Ympärillä olevia muita poliiseja se ei näyttänyt häiritsevän, joten kyllä liiallista voimaa on käskystä käytetty.

  Reply
 • 22.10.2018 at 14:40
  Permalink

  Omituista toimintaa… provosoiko tämä kyseinen kiinniotettu jotenkin, vai oliko todellakin kyse mielivaltaisesta kiinniotosta?
  Kadunvarressa norkoilu ei nyt varsinaisesti kuulosta provokaatiolta tai muutoinkaan yleistä turvallisuuta vaarantavalta toiminnalta.
  Niskoittelukin vaikuttaa (tilannetta paremmin tietämättä) aika heppoiselta syyltä kiinniottoon…
  Lähtiköhän poliisilta ”homma lapasesta” vai mikä oli toiminnan taustalla?

  Reply
 • 22.10.2018 at 14:43
  Permalink

  Kuka antoi käskyn? Miten Sinivuori voi sanoa ettei tiedä mistä käsky tuli. Joko se oli hänen käskynsä tai se annettiin ylempää Supo(?), mutta käskyn antaja pitää saattaa vastuuseen, muuten poliisi olisi lain ulkopuolella toimiva ja sellaista poliisia ei kukaan demokratiaa haluava voi suvaita.

  Reply
 • 22.10.2018 at 14:44
  Permalink

  ”Sinivuori ei tänään oikeudessa osannut sanoa, mistä käsky kiinniottoon oli tullut.”
  Tämä on jo vakavampi asia jos poliisi ei tiedä mistä käskyjä saavat.

  Reply
  • 22.10.2018 at 15:33
   Permalink

   Käskyt tulevat niin kaukaa, ettei se kenttä tasolle asti yllä. Ja aivan kuten poliitikkojenkin kohdalla pätee se, ettei ”muista mitään” kun on tyrinyt annetussa tehtävässä ja kuulusteluissa, jossa kysellään erittäin merkittäviä asioita kuulustelupöytäkirjaan, jotka raskauttaisivat asiainhaarat niin notkelleen, että asianomainen dementiasta kärsivä ”kovan luokan” poliitikko joutuisi niihin ”kammareihin”, jotka ovat tarkoitetut valkoisille kansalaisille.
   Se tietäisi auttamatta sitä, että bisnekset jäisivät pahasti ö-mappiin, joka sekin on kovin epätodennäköinen uhkatekijä, sillä kummisetä armahtaisi sellaisen puliveivarin ”maan – eikun – EU:n edun nimissä.

   Reply
 • 22.10.2018 at 14:46
  Permalink

  Saman retuuttajapoliisin kuuluisi vastata ainakin yhdestä toisestakin omituisesti hoidetusta poliisityöstä, jossa hän kielsi rauhallista miestä istumasta penkillä samoilla apajilla. Tämä myös videolla. Luonteessa on sellaisia piirteitä, ettei todellakaan sovi poliisiksi.

  Reply
 • 22.10.2018 at 15:04
  Permalink

  Isänmaalliset ihmiset eivät häiriköi poliisia eivätkä parveile toreilla möyhäämässä, eivät toisten miekkareissa tukistelemassa ihmisiä.
  Isänmaallisuus ei tarkoita juopottelua tai pyöri jotain Helsinki design- näyttelyn pystyttävä kiusaamassa. Isänmaallisuuteen ei kuulu myöskään kiinteästi juopottelu, työttömyys tai varhaiselle, kuten nytkin Pasilaan kokoontuneet porukassa.

  Reply
 • 22.10.2018 at 15:09
  Permalink

  (Ex) presidenttipyrkyri Iljan kohtelusta ei Suomessa yksikään media viitsi edes kirjoittaa….

  1. Interpol muljutti Iljan kesken presidentinvaalikampanjan.

  Interpolin omien sivujen mukaan Interpol ei voisi tehdä pidätyksiä, vaan pidätykset hoitaa aina paikallinen poliisi. Iljan ne kuitenkin pidätti Andorrassa.

  Interpolin sivuilta:

  Does INTERPOL send agents around the world to arrest people?
  No, the INTERPOL General Secretariat does not sesnd officers into countries to arrest individuals. All investigations and arrests in each INTERPOL member country are carried out by the national police in accordance with national laws

  https://www.interpol.int/FAQs

  2. Suomen presidentinvaalit vaikuttaa muutenkin ”Turkkilaisilta”

  Presidenttipyrkyri Ilja Janitskin pidätettiin Interpol etsintäkuulutuksen nojalla ”rikoksesta ihmisyyttä vastaan”, vaikka häntä ei ole koskaan edes epäilty sellaisesta, eikä ollut esitutkinnassa eikä syytettynä sellaisesta.

  Turkissa on ollut vähän vastaavia tapauksia. Ylen juttu Turkkilaisia koskien:

  https://yle.fi/uutiset/3-9811224

  Interpolin Suomen kansallisena keskuksena toimii Keskusrikospoliisi.

  Reply
  • 22.10.2018 at 17:48
   Permalink

   Iljalta ei voinut olla vaalikampanjaa koska hän ei ollut ehdokas

   Reply
 • 22.10.2018 at 15:26
  Permalink

  Sinivuoren tapauksessa on vain kaksi syytä, siihen ettei ”tiennyt” mistä tuo jumalaton käsky tuli lihaksi:

  A) Tapaus sai siinä määrin julkisuutta jo heti sen tapahduttua ja se paljasti koko alastomuudessaan se, että koko kiinniotto oli täysin ylimitoitettu ja suorastaan korni teko yliampuvuudessaan, jonka ”lajityypin” käyttö yhdistetään nk. ”vitsihuumori” -ohjelmiin.

  B) Tämä kertoo ainoastaan poliisin korruptiosta ja siitä maljasta kuin maljasta ylitse vuotavasta ylimielisyydestä ja vallan tunteesta kantaväestöä kohtaan, koska tällaiset ”painiottelut” ovat aivan kuten Ruotsissa eräänlaisia ”työssäjaksamis päiviä” sen rinnalla, että: ”Itä-Helsinki on paljon mainettaan parempi!”
  Sillä ”siellähän” ei parane paljoa voimiansa näytellä, sillä täytyyhän jalkapallojoukkueen ”hyvä henki” säilyttää ”mainettaan parempana”.

  Reply
 • 22.10.2018 at 18:34
  Permalink

  Poliiseiksi ei pitäisi päästää tuollaisia selvästi sadistisia yksilöitä.
  Ilmeisesti näitä häiriintyneitä on vielä poliisissa, hakkaavat pampulla putkaan joutuneita jalkapohjiin yms.
  Tuokin oikein nauttii kun saa käyttää voimaa.
  Olisiko pieni penis?

  Reply
 • 22.10.2018 at 19:39
  Permalink

  > Sinivuori ei tänään oikeudessa osannut sanoa,
  > mistä käsky kiinniottoon oli tullut.

  Omerta. Vaikenemisen laki.
  — Laki, joka ei ole vain poliisin yksinoikeus.

  Reply
 • 22.10.2018 at 21:21
  Permalink

  On aivan selvää, että jos poliisi käskee poistumaan, niin ei sinne jäädä norkoilemaan.
  Siten vingutaan ”polposta”, kun poliisi vie putkaan ja sakottaa.

  Reply
  • 22.10.2018 at 21:56
   Permalink

   Eli kun sinua köskee poliisi hyppäämään vaikka jyrkönteeltä sinä hyppää onnesi kukkuloilla, luuletko helvetti että jos sika tulee köskemään alueelta pois jossa jokaisella on oikeus olla, tottelemaan tuota sikaa, ei helvetissä, siinä vaiheessa kun sika(poliisi) alkaa ilman mitään syytä kohtelemaan noin ihmistä, sialla ei ole enää mitään ihmisarvoa.

   Reply
   • 22.10.2018 at 22:15
    Permalink

    Ei ollut oikeus olla. Jos on käsketty poistumaan, niin silloin ei ole mitään oikeutta olla paikalla 24 tuntiin. Kyllä tämä sama sääntö koskee kaikkia, mikä perustuu poliisilakiin.
    Jyrkänteeltä hyppääminen tai yleensä vaaraan kehottaminen on aivan eri asia, eikä esimerkilläsi ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Syykin tilanteelle ihan oikeasti oli.

    Reply
    • 23.10.2018 at 12:09
     Permalink

     Perustele miksi ”ei ollut oikeus olla”.

     Reply
  • 23.10.2018 at 05:20
   Permalink

   Sitten kun pk seudulle tulee no go alueita ja j. sinivuori ja kumppanit saa kiviä niskaan ja aseen piipun nenän alle, niin jotenkin en vain jaksa olla surullinen heidän puolesta.
   Jos kävisi niin, että (vasemmistolainen?) johanna s. joutuisi ns.pakolaisten uhriksi, niin voisi sanoa: Sitä saa mitä tilaa.

   Mutta tämä on länsimaiden ongelma.
   Suomi, saksa, usa, kanada, britania…
   Isänmaaliset, anti muslimit, anti vasemmistolaiset, konservatìiviset ja ei ääri oikeistolaiset totuuden puhujat joutuvat oikeuslaitoksen hampaisiin.
   Globaali vasemmistolaisuus, äärisekofeminismi, islamisoituminen on uskomaton sekasoppa joka syöitseään ja silti kasvaa.

   Etsikääpä youtubesta eng. kielinen video ” miten käy jos liberaalit on vallassa”

   Reply
 • 23.10.2018 at 12:30
  Permalink

  Poliisi voi pidättää kenet tahansa vaikka rasismista epäiltynä. Ja tehdä päälle rasistille tupatarkastuksen. Ikävää on tuo rivipoliisin valta. Onneksi se pidätysvalta loppuu alle vuorokaudessa. Muistan kun poliisi tuli hakemaan talonmiestä meidän kotoa. Oli riidellyt vaimonsa kanssa. Äitini sanoi ettei täältä ketään viedä. Ja niin poliisi sai lähteä tyhjin käsin. Yksinäinen suomalainen mies juovuksissa on suomalaiselle poliisille helppo saalis. Eivät edes yritä isoja häiritseviä mamuporukoita hajottaa ja pidättää.

  Reply
 • 23.10.2018 at 14:25
  Permalink

  Perustuslain vastaista toimintaa poliisilta.Jos lähistöllä olisi ammuttu niin sitten ehkä kyseinen voiman käyttö perusteltua .kuvassa kuusi poliisia

  Reply
 • 26.10.2018 at 23:47
  Permalink

  Poliiseissa on säälittäviä pellejä jotka itsetuntoaan nostavat moisella elvistelyllä.
  Vittu kun tulisi yksin ilman aseitaan ottamaan matsin, lataisin niin pataan että paskoisi alleen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.