Asiantuntija: Pankkitilien viranomaisvalvonnan esityksessä ongelmia

EU:n ”rahanpesudirektiivi” ei sisällä valtiovarainministeriön esittämää laajaa pääsyä tilitietoihin.

Valtiovarainministeriön esityksen mukaan pankkien tulisi pystyä tarjoamaan viranomaisille saldotiedot ja tiedot tilitapahtumista vähintään kolmelta vuodelta sekä tiedot asiakkaan luotoista ja niiden vakuuksista tiedonhakujärjestelmän kautta. Hakujärjestelmään olisi pääsy laajalla osalla viranomaiskuntaa.

EU:n niin sanotussa rahanpesudirektiivissä ei valtiovarainministeriön esityksen mukaista laajuutta vaadita, vaan direktiivi rajaa viranomaisten pääsyn tilin omistajan ja käyttöoikeuden haltijan sekä tilinumeron kaltaisiin perustietoihin.

Lisäsääntelyn vaikutuksia esimerkiksi asiakkaiden oikeusturvaan tai vaikka pankkien toimintaan ei ole arvioitu asian edellyttämässä laajuudessa, arvioi Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Mika Linna. Esitys edellyttäisi laajoja järjestelmämuutoksia pankeilta, mikä nostaisi hankkeen kokonaiskustannuksia merkittävästi ja tekisi käytännössä mahdottomaksi toteuttaa muutokset syyskuuhun 2020 mennessä.

Linnan mukaan on välttämätöntä varmistaa, että tietoja käsitellään turvallisesti, dokumentoidusti ja vain perustelluista syistä.

– Viranomaispuolelle tulisi määrittää selkeästi yksi vastuutaho, joka vastaa järjestelmäkokonaisuuden lainmukaisesta toiminnasta sekä seuraa ja valvoo kyselyjen määriä ja asianmukaisuutta, Linna toteaa.

Lähde: Finanssiala

Aiheeseen liittyvää:

30 thoughts on “Asiantuntija: Pankkitilien viranomaisvalvonnan esityksessä ongelmia

 • 13.10.2018 at 19:04
  Permalink

  Joskus oli sananvapaus, mielipiteen vapaus, kirjesalaisuus, pankkisalaisuus ja yksityisyys. Nyt kun näitä ei ole ja suomen poliitikot sekä virkamieskunta suunnittelevat yhä hurjempia loukkauksia ihmisoikeuksia kohtaan, niin voisiko joku kertoa että miten tämä enää eroaa hiljattain edesmenneistä totalitaarisista kokeiluista, Neuvostoliitosta, DDR:stä ym.?

  Reply
  • 13.10.2018 at 22:29
   Permalink

   Kommunistimailla ei ollut keinoja valvoa kansalaistensa toimia kovinkaan tarkasti. Piti ensin epäillä ja sitten selvittää epäillyn taustat. Nyt tietotekniikka antaa valvontaan kaikki mahdollisuudet, kun vain laki sallii. Taidamme olla jo rutkasti edellä kommunistimaiden kansalaisvalvontaa.

   Reply
   • 13.10.2018 at 23:46
    Permalink

    Jeppes, kokeiluja tehdään jotta voidaan tulevaisuudessa ”toteuttaa paras malli”. Meille yritetään kertoa, että EU on oma poliittinen järjestelmänsä, kun se on osa globalistista yhteiskuntajärjestystä, jota nyt pakkosyötetään jopa sen vastustajia vankilaselleihin tunkemalla.

    Miettikää nämä oikeudet poliittisen opposition de fakto anarkistisille vastustajille, joka on asianlaita muun muassa Suomessa:

    ”Valtiovarainministeriön esityksen mukaan pankkien tulisi pystyä tarjoamaan viranomaisille saldotiedot ja tiedot tilitapahtumista vähintään kolmelta vuodelta sekä tiedot asiakkaan luotoista ja niiden vakuuksista tiedonhakujärjestelmän kautta. Hakujärjestelmään olisi pääsy laajalla osalla viranomaiskuntaa.”

    Reply
 • 13.10.2018 at 19:19
  Permalink

  Tässä on kova kilpajuoksu menossa! Saadaanko kansalaisten liikuteltavat varat valtion täydelliseen ja välittömään kontrolliin ennen kuin pankkikriisi iskee päälle. — Sen jälkeen kun varat on jäädytetty, vain poliittisesti oikeat tilisiirrot ovat mahdollisia, käteisen käyttö ei ollenkaan.

  Reply
 • 13.10.2018 at 19:31
  Permalink

  Valtionvarainministeriön esitys on törkeydessään haisevampi kuin hapansilakka. Esitys kertoo hallituksen poliitikoiden sadistisesta kontrollifriikkiydestä. Olisiko Petteri Orpo ja Kai Mykkänen valmiit julkaisemaan koko kansan nähtäville omat tilitietonsa; myös Sveitsiläisessä pankissa olevat ja Mansaarilla? Entä kokoomuksen pankkitilit? Keneltä ja miltä kaikilta kansainvälisiltä tiedustelupalveluilta, säätiöiltä ja järjestöiltä kokoomus on saanut pankkisiirtoja?
  Lopuksi huomautan että kelan asumistuki ja toimeentulotuki asiakkaat joutuvat toimittamaan useiden kuukausien pankkitilitietonsa kelalle. Jopa veikkaustilin tiliotteet.

  Reply
  • 13.10.2018 at 19:41
   Permalink

   Nämähän jaksavat alati muistutella siitä että rehellisellä ihmisellä ei voi olla mitään salattavaa. Kuitenkin Sipilän omaisuudet ovat piilossa vakuutuskuorissa ja muilla hallituksen jäsenillä ties missä Panamassa. Eli miten nyt oli sen rehellisyyden kanssa?

   Reply
 • 13.10.2018 at 19:31
  Permalink

  Ei se paljon eroakaan.

  Sitä ei vain suuri, typerä massa ymmärrä.

  Suurin rikollinen on valtio, viranomaiskoneisto ja ylivaltiolliset yhteenliittymät kuten EU jne.

  Televisiosta tulee viihdettä ja urheilua. Kaupasta ja baarista saa olutta. Tämä riittää suurimmalle osalle.

  Kärsikööt nahoissaan typerykset jotka eivät välitä vittuakaan mistään.

  Tuohon ylläolevaan listaan on lisättävä ihmisten ja autojen seurantajärjestelmä. Liikenneministeri Bernerin autojen reaaliaikainen seuranta. Ei tämä näytä häiritsevän supikoiria. Supikoiran kohtalona on jäädä auton alle tai loukkuun.

  Älkää jääkö odottamaan että jotain massaheräämistä tapahtuisi. Ei tule koskaan tapahtumaan. Jos jäätte odottamaan sitä saatte odottaa loppuelämänne! Ja vaikka tapahtuisikin suurin osa on liian pelokkaita ja tyhmiä että kykenisivät mitään tekemään asialle.

  Jos äänestysprosentti jää alhaiseksi riittää että näille ääliöille luvataan tarjota pullaa ja kahvia jos käy äänestämässä. Joka on kuitenkin kusetusta. Ääntenlaskenta valitsee aivan omat ehdokkaat. Eikä äänestäjä sitä edes tajua.

  Internetissä on kaikki oleellinen tieto saatavilla. Supikoirat eivät vain välitä.

  Reply
  • 13.10.2018 at 19:49
   Permalink

   Leipää ja Tuubiahan rahvaalle märehdittäväksi se on nykyään, idiooteille hokemat suuhun viikoksi, Vanha konsti on parempi kuin kierrätyspussillinen uusia.

   Reply
 • 13.10.2018 at 19:39
  Permalink

  Korkeintaan noin 2 – 4% kansasta tulee olemaan mukana ratkaisutaisteluissa ja todellisessa vastarinnassa.

  Reply
 • 13.10.2018 at 20:00
  Permalink

  Kokoomuksen, Kepun ja Sinisten porvarihallitus haluaa Kelan, verottajan ym. viranomaisten pääsyn pankkitilien tietoihin, jotta voivat katsoa mitä ja mihin aikaan kuussa on terveyssiteitä, kondomeja, seksileluja, aikuisviihdettä ym. ostettu. EU ei tällaista kyttäilyä halua, mutta porvaripuolueet kyllä. Sitä ennen on hallintarekisterilailla piilotettu eliitin ja rahamafian omistukset Vakuutuskuoret ja Panama-tilit sekä säätiöinti piilottaa loput hyväveljien kermiseliitiltä.

  Reply
  • 13.10.2018 at 20:17
   Permalink

   Ihan samalla tavalla ne sossutkin ovat olleet ajamassa kaikenlaisia kyttäyslakeja. Itse asiassa kaikki tunnetut totalitaristiset kyttäysdiktatuurit ovat olleet sosialistisia. Eikä nykyään päde enää vanha vasemmisto-oikeistoakseli, pakka on sekoitettu ja uusi jako on kansalliset vs. globalistit, kansattomat sekä näiden hännystelijät, kansojensa luopiot.

   Reply
  • 13.4.2019 at 00:58
   Permalink

   USA pakotti painostuksella koko EU:n ja pikkuhiljaa yli 100 maata (jurisdiktiota) vaihtamaan verottaja-tietoja maiden välissä kunkin yksityishenkilön kohdalla. USA perustelee sitä terorismin vastaisella ja rahapesun vastaisella toiminnalla (kuten aina kaiken ”pyhän” toiminnansa)…niin, pakotti muita alistumaan siihen, kiristämällä jopa Sveitsin suurimpaa pankkia isoilla ongelmilla, ja itse USA ei ole ratifioinnut sitä sopimusta. USA jälleen sai muut pikku maat tanssimaan pillinsä mukaan ja itse jättäytynyt sivuun. Kuitenkin toteutui USA:n koko maailman valvonta ja nuo pinet maat (Suomi mukaan lukien) piipittävät ”Yes Sir!!!” ja Suomi tekee jopa enemmän kuin sitä on ”pyydetty” – menee syviin läpimäkyvyyksim – ehkäpä Isoveli silittelee päätä… Ja vielä halveksitaan Neuvostoliittoa jossa ihminen oli valvottu KGB:llä… Nyt on koko EU valvottu ja kaikki tuppisuina tottelevat USA:ta. Kaikki ovat hiljaa kun USA salakuunteli Angela Merkelin puhelinta, muita Euroopan johtajia, mutta kuvitelkaa edes hetkeksi jos sitä olisi tehnyt Venäjä! Millainen kohu siitä nousisi! Kaksinaismoraali on pitkään jo syövyttänyt maailmaa, EU:ta ja Suomea sen mukana. Hävettää! Olisi terveellistä katoa ihan lähihistoriaa – sieltä kaikki vastaukset löytyvät. Herätkää, valvottu kanssa!!!

   Reply
 • 13.10.2018 at 21:47
  Permalink

  Tämähän johtaa siihen että rahat nostetaan käteisenä pankista ja pidetään niinsanotusti tyynyn alla sitten se vasta pimeä raha kiertää.Kun ostoja ja myyntejä ei kirjata mihinkään kun nykyään tavaraa voi tilata ympäri maailmaa jota ei pysty kukaan valvomaan.

  Reply
  • 13.10.2018 at 22:08
   Permalink

   Suunnitelmissahan on että kohta käteistä ei oteta missään vastaan. Mitäs sillä sitten teet? Ja miten tilaat tavaraa maailmalta käteisellä?

   Reply
 • 13.10.2018 at 23:41
  Permalink

  Neuvostoliitossa ja DDR:ssä jotka olivat todellisia poliisivaltioita joissa ihmisiä valvottiin herkeämättä oli sentään mahdollisuus lähteä maaseudulle autolla ja olla siellä rauhassa.

  Tossun alla olevat suomalaiset eivät voi tehdä edes tätä jos autoihin asennetaan seurantalaite joka valvoo auton liikkeitä.

  Ei voi olla kunnioitusta tällaisia kohtaan jotka alistuvat kuin toisen luokan orjat ilman taistelua kun joku kusipää ministeri tai virkamies esittää hirttosolmukan sovittamista.

  Kansallisten joukossa on valitettavan paljon niitä jotka edelleen kuvittelevat että joku käänne parempaan tulee kunhan vain tarpeeksi moni herää ja huomaa miten heitä kusetetaan. Ei tule tapahtumaan. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Vain idiootti uskoo tosissaan että äänestämällä tilanne saadaan paremmaksi. Äänestämisellä ei ole merkitystä. Sen lapun voi tunkea perseeseen, sillä niin ne äänet todellisuudessa myös ”lasketaan”.

  Suomesta löytyy ehkä korkentaan noin muutama sata ihmistä jotka ovat valmiita todelliseen vastarintaan. Sellaiseen vastarintaan jossa poliisvaltio romutetaan konkreettsesti.

  Reply
  • 13.10.2018 at 23:52
   Permalink

   Auton seurantalaite ja käteisen kieltäminen ovat tappava yhdistelmä. Tällaiseen ryhtyy, tai siitä edes haaveilee, vain totalitaristinen diktatuuri.

   Reply
  • 18.10.2018 at 18:54
   Permalink

   Oikestaan joka paikan seurantalaite on jo lähes jokaisella, se äly- ja vähän älyttömämpikin puhelin.

   Reply
 • 13.10.2018 at 23:58
  Permalink

  Tässä ovat vaihtoehdot:

  1) Poliisivaltio muuttuu kiihtyvällä vauhdilla yhä rumemmaksi ja kaikenlainen valvonta ja vaino muuttuu sietämättömäksi. (käytännössä Suomi on tässä tilassa jo nyt)

  2) Poliisivaltio romutetaan. Siihen on kaksi tietä olemassa. Rauhanomainen mikä edellyttää eduskunnalta sellaisia päätöksiä että poliisvaltio kyetään purkamaan/romuttamaan. Tai väkivaltainen jossa se todella romutetaan. Ensimmäinen ei tule toteutumaan koska sellaista eduskuntaa ei ole olemassa nyt eikä koskaan Suomessa joka toimisi kansan hyväksi. Jäljelle jää poliisivaltion romuttaminen väkisin koska rauhanomaista keinoa ei ole.

  Suomalaisista paskahousuista ei ole tähän. Eikä se että joku yksin alkaa leikkiä sissiä johda mihinkään.

  Reply
  • 14.10.2018 at 08:35
   Permalink

   Suomalaisia teurastetaan tänään surutta taloudellisesti, sosiaalisesti ja poliittisesti mielipiteidensä vuoksi. Juha Sipilä, Kai Mykkänen tai Ben Zyskowitz ei voi sanoa seuraavasta askeleesta näin:

   ”Poliittisten vastustajien teloittaminen on hyvä asia, silloin kun saavutamme sen avulla tavoitteemme”.

   Sensijaan hän voisi hyvinkin formuloida tuon saman asian näin:

   ”Vaikka myönnänkin että EU-hallintomallissa on tiettyjä aspekteja joista humanistit varoittavat, täytyy mielestäni olla sitä mieltä, että poliittisen opposition tukahduttaminen yhteiskunnan kumousvaiheessa on välttämätöntä. Ne vaikeudet, joita EU:n kansalset joutuvat kestämään, ovat selvästi oikeutettuja niiden avulla saavutettujen tulosten vuoksi”.

   Tässä peilataan tekstiä alla olevasta linkistä:

   http://www.informationliberation.com/?id=59178

   ”Here´s why leftists use made up words like intersectionality”

   Reply
  • 14.10.2018 at 11:02
   Permalink

   Suomalainen Tuubintuijottaja äänestää samat roistot valtaan uudelleen ja uudelleen, eikä vaivaa pientä päätänsä asialla enempää, kunhan saa rauhassa vertaistensa kanssa hokea televisiosta annettuja hokemia.Se on yksi tyyppi. Toinen tyyppi on vielä irvokkaammin tyhmempi, vallanpitäjiin samaistuva tavallinen tallaaja joka luulee olevansa ”voittajien” joukossa vaikka itse asiassa on pelkkää teuraalle vietävää karjaa. Sillä on velkaa ja se luulee että se on omaisuutta, ja että vaikkapa talon hankkimalla muuttuu porvariksi. Se on sellainen mielistelijä ylempiään kohtaan, että vaikka saisi määräyksen hirtettäväksi, se kiittelee pyövelille että olipa hyvä että ette katkaisseet kaulaa niin pystytään hirttämään!

   Nyky- ja tulevalla tekniikalla olemme menossa kohti Ultra-DDR:rää joka on vallanpitäjille täydellinen kansanmurhan työkalu ja josta ei ole paluutakaan ilman suurta verenvuodatusta.

   Reply
   • 14.10.2018 at 11:20
    Permalink

    Olet turhan kyyninen. Jos häkkikanalassa tai turkistarhassa häkin asukki saa lunastettu häkin itselleen, niin sehän on suuri voitto. Samalla voi tuntea ylemmyyttä niitä kohtaan, jotka joutuvat oleskelemaan ahtaissa häkeissään vuokralla.

    Oikein kovasti pinnistellen voi päätyä koko kanala- tai tarhaosaston vartijaksi. Tällöin muonitus ja avara leposija on taattu ja voi nauttia vielä suuremmasta ylemmyydentunteesta.

    Reply
 • 14.10.2018 at 04:37
  Permalink

  Tämä hallitus ampuu kovilla vähän joka suunnalta kansalaisten oikeuksien romuttamisessa ja vauhti kiihtyy loppua kohti. Hallituksen todelliset vallankäyttäjät ja takapirut pistävät todella tuulemaan että kansa saadaan täydelliseen valvontaan. Vaalit ja sama meno jatkuu, koska kansa on niin vitun tyhmää ja ansaitsee sellaiset vallanakäyttäjät mitkä ovat valtaan äänestäneet. Jossain vaiheessa se valvontasiru tulee jokaisen nahan alle, jos ei vapaaehtoisesti niin sitten pakolla, syyksi kelpaa jokin luotu uhka ja pelottelu. Tekniikka on jo olemassa.

  Reply
 • 14.10.2018 at 07:28
  Permalink

  Pääministeri Sipilän hallitus on ottanut tehtäväkseen kansallisvaltion romuttamisen.

  Meidän on otettava nyt tehtäväksi oikeusmurhavaltion purkaminen.

  Se tietää väistämättä konfliktia. Muussa tapauksessa jatketaan kuten tähänkin asti ja peräännytään kunnes ollaan selkä seinää vasten.

  Reply
 • 14.10.2018 at 07:36
  Permalink

  Suomen tilanne ei ole vielä kuin DDR:ssä mutta paljon ei puutu.

  Kulissit ovat vakuuttavammat ja yleinen länsimainen höttö niin runsasta että se johtaa vielä monia harhaan.

  DDR:ssä ei voitu edes haaveilla sellaisesta totalitarismista mikä on kohta toteutumassa Suomessa kun oikeusmurhavaltio ja sen kumileimasin(eduskunta) määrää autoihin seurantalaitteet.

  Reply
 • 14.10.2018 at 11:09
  Permalink

  No nyt kansalaisilla on toivoa säilyttää yksityisyyden suojaansa, koska jumalat itse eli pankit haistavat lakiehdotuksessa ongelmia. Nyt astuivat lakia valmistelleet isoille varpaille. Perustuslaki ei tietenkään merkitse mitään, mutta että jopa pankit joutuisivat ehdotuksesta kärsimään. Jumalia on loukattu?

  Reply
  • 14.10.2018 at 15:12
   Permalink

   Juuri noin!
   Melkein maailmanlaajuista velkaponzi-imperiumiaan hallitseva Rotschildkin saattaisi rypistää kulmiaan.

   Reply
 • 14.10.2018 at 11:48
  Permalink

  ”Rahanpesu” = ”Tiedustelulaki.”

  EU = Epädemokraattinen totalitaristinen keskushallinnolinen järjestelmä, jota ilman poliittista vastuuta oleva virkamiehet pyörittävät täydellisen salaisuuden verhon takana viranomaispäätöksillä, joihin kukaan edm. Federalistien valtioliiton kansalainen ei tiedä eikä voi niihin mitenkään vaikuttaa.

  Kaikkea vastaavaa perustellaan ns. ”isoilla kaloilla”, mutta se ”syömähammas” on kuitenkin loppupäässä tavallisen kansan asioissa olivatpa ne sitten taloudellisia tai poliittista sananvapautta sekä poliittista kantaa koskevia yksityisen kansalaisen yksityisyyden suojaa heikentäviä tai sen täydellisen menettämisen toimia.
  Esim. verottaja ja Suomen valtio kaikkien puolueiden siunaamana jättää veroparatiisi yritykset ja muut ”isot kalat” rauhaan ja keskittyvät ainoastaan tavallisten kansalaisten nylkemiseen tekemällä verotarkastuksia pieniin- ja keskisuuriin yrityksiin ja vaatimalla suomalaisten tavallisten ihmisten verotilityksiä pullonpalautus -tuloista yms. samaan aikaa kun isot pösöt saavat olla rauhassa miljardeineen ilman sen kummempaa niiden peittelyä. Osaa jopa suojellaan ja saadut ”vinkit” voidaan ”unohtaa” byrokratian rattaisiin tarpeeksi kauaksi aikaa eikä tapauksesta saa sen enempää tietoa tai edes vastausta asiaa tiedusteltaessa.

  Reply
 • 14.10.2018 at 16:14
  Permalink

  Danskebankit pyörittelee miljardeja pimeää rahaa, yksityinen kun haluaa tallettaa pari sataa niin aletaan kyselee mistä rahat? Taidan ens kerralla sanoa että myin persettä!

  Reply
 • 19.10.2018 at 07:14
  Permalink

  Jos joku tosiaan luulee, että mafian huume- ym. rahojen pesua ei tulevaisuudessa tapahtyuisi enenevässä määrin ja esteettä, ei ymmärrä mistään mitään. Eliitti valehtelee rahanpesusta, koska haluaa kontrolloida kansalaisten tekemisiä. Mafia on aina ollut sen erityisessä suojeluksessa. Koko maailman huippueliitti pyörittää mafiaa kaikkialla eikä sen nenille hypitä. Tiedustelupalvelut murhaavat sellaiset, jotka yrittävät

  Reply
 • 13.4.2019 at 01:08
  Permalink

  Aivan oikein, Runtiti-pou!

  USA pakotti painostuksella koko EU:n ja pikkuhiljaa yli 100 maata (jurisdiktiota) vaihtamaan verottaja-tietoja maiden välissä kunkin yksityishenkilön kohdalla. USA perustelee sitä terorismin vastaisella ja rahapesun vastaisella toiminnalla (kuten aina kaiken ”pyhän” toiminnansa)…niin, pakotti muita alistumaan siihen, kiristämällä jopa Sveitsin suurimpaa pankkia isoilla ongelmilla, ja itse USA ei ole ratifioinnut sitä sopimusta. USA jälleen sai muut pikku maat tanssimaan pillinsä mukaan ja itse jättäytynyt sivuun. Kuitenkin toteutui USA:n koko maailman valvonta ja nuo pinet maat (Suomi mukaan lukien) piipittävät ”Yes Sir!!!” ja Suomi tekee jopa enemmän kuin sitä on ”pyydetty” – menee syviin läpimäkyvyyksim – ehkäpä Isoveli silittelee päätä… Ja vielä halveksitaan Neuvostoliittoa jossa ihminen oli valvottu KGB:llä… Nyt on koko EU valvottu ja kaikki tuppisuina tottelevat USA:ta. Kaikki ovat hiljaa kun USA salakuunteli Angela Merkelin puhelinta, muita Euroopan johtajia, mutta kuvitelkaa edes hetkeksi jos sitä olisi tehnyt Venäjä! Millainen kohu siitä nousisi! Kaksinaismoraali on pitkään jo syövyttänyt maailmaa, EU:ta ja Suomea sen mukana. Hävettää! Olisi terveellistä katoa ihan lähihistoriaa – sieltä kaikki vastaukset löytyvät. Herätkää, valvottu kanssa!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.