Siniset ja Keskusta ylimääräisessä kokouksessa – Kaadetaanko hallitusta vai jutustellaanko mukavia?

Keskustan eduskuntaryhmä tiedotti eilen aikovansa pitää tänään, 25.9 klo 17:00 ylimääräisen ryhmäkokouksen. Hallituksen kainalosauva-puolueeksi joutunut Sininen tulevaisuus aloitti oman kokouksensa samaan aikaan ja vaikka aihetta voidaan vain arvailla, kertonee Keskustan eduskuntaryhmän kokoukselle antama nimi ”kriisikokous” jotakin suuntaa antavaa.

YLE:n saamien tietojen mukaan suoranaisesta hätäkokouksesta ei Keskustankaan leirissä ole kyse. Hallituksen välit osoittivat rakoilua ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamuksesta äänestettäessä. Kokoomuksen ryhmä hajosi tuossa äänestyksessä ja mm. tämä on aiheuttanut närää hallituskumppaneissa.

Hallituksen pystyssä pitäminen näyttäisi muuttuvan yhä hankalammaksi samalla, kun esimerkiksi sen kärkihankkeisiin kuuluva sote-uudistus kohtaa alati uusia kompastuskiviä. Hallituspuolueiden kannatus on ollut kautta linjan laskussa, joskaan Sinisen tulevaisuuden kannatus ei ole vertailtavissa muihin hallituspuolueisiin. Syyskuun alussa Sinisillä oli 1,6% kannatus, Kokoomuksella 19% ja Keskustalla 17,8%.

Keskustalta on 2015 vaalien jälkeen sulanut kannatuksesta 3,3%, kun taas Kokoomus on saanut 0,8% lisän. Sinistä tulevaisuutta ei vielä edellisten vaalien aikaan ollut olemassa, vaan ”petturipuolueeksikin” tituleerattu Siniset syntyivät Perussuomalaisten vuoden 2017 puoluekokouksen jälkimainingeissa, puolueen kansanedustajien lähdettyä puolueesta yksi kerrallaan näiden pahoitettua mielensä PS:n jäsenten puheenjohtajavalinnasta.

Lähde: SS, YLE, 2

7 thoughts on “Siniset ja Keskusta ylimääräisessä kokouksessa – Kaadetaanko hallitusta vai jutustellaanko mukavia?

 • 25.9.2018 at 19:22
  Permalink

  Hahhhaaaa. Kaikissa puolueissa paitsi perussuomalaisissa on pakka sekaisin. Siniset kokoustavat ihan turhaan. Sinisiä ei enää ole seuraavien vaalien jälkeen. Punaporvarit keskusta ja kokoomus lukeutuvat vihreiden, vasemmiston ja demareiden karsinaan. Rkp on kaikkien halipusikaveri kunhan pakkoruotsi säilyisi.
  Mutta joo ehkäpä puolueiden sisällä on alkanut herätä vastahankaa islamisaatiota, ilmastonmuutos kusetusta, Eu:ta ja euroa vastaan. Totisesti poliitikan olisi aika tervehtyä.

  Reply
 • 25.9.2018 at 21:51
  Permalink

  Mikään ei ole niin varmaan kuin se että tämä porukka ei itse kaada itseänsä.

  Uskon että ne vaan kokoontuu miettimään että miten jatkossa porsastellaan

  Reply
 • 25.9.2018 at 22:53
  Permalink

  Jos nyt hallitus kaatuisi, niin ainoa vaikutus olisi, että kansa ehtisi kuivata pissin silmiltään ennen kuin alkaisi taas uudelleen lorottamaan.

  Reply
 • 26.9.2018 at 06:16
  Permalink

  Kyrsii katella näitä Bilderbergin eliittiä nuoleskelevia pellejä!

  Reply
 • 26.9.2018 at 06:26
  Permalink

  Kokoomus Ei ole isänmaallinen. Ehkä noissa ihmeteltiin kokoomuksen toimia ja epäiltiin että kokoomuksessa on vieraan vallan myyriä.

  Reply
 • 26.9.2018 at 08:36
  Permalink

  Eikö Mykkä ja Orpo -piru kikkakokkareista päässeet mukaan?

  Reply
 • 26.9.2018 at 12:42
  Permalink

  Sinisten ja keskustan kriisit ja huolet suuntautuvat vain omaan poliittiseen kannatukseen ja asemaan hallituksessa, jossa kokoomus vetelee omaa vaali -showtaan irtiotoillaan ja edes vastuuttomilla vaalitempuilla narrien Petteri Orpo ja Jouni Mykkänen toimesta kaahaamalla vihreiden ohi vasemmalta. Tällä estetään kokoomuksen lähituntumassa pyörineitä nuoria äänestäjiä lipsahtamasta vihreiden ja demarien kelkkaan, unohtamatta tietenkään vasemmistoliittoa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.