Sipilä osallistui epäviralliseen huippukokoukseen – Huolissaan mm. EU:n sirpaloitumisesta

Epävirallisessa päämieskokouksessa keskusteltiin mm. muuttoliikkeen sekä Britannian EU-eron lisäksi erityisesti EU:n sisäisen turvallisuuden kehittämisestä. Kokous pidettiin Salzburgissa 19 ja 20 syyskyyta ja Suomesta kokoukseen osallistui pääministeri Juha Sipilä. Pääministeri nosti kokouksen annista esiin mm. hybridiuhat sekä EU:n ulkorajojen valvonnan.

– Kun keskustelimme EU:n sisäisestä turvallisuudesta korostin, että meidän on suhtauduttava kyber- ja hybridiuhkiin erittäin vakavasti. Meidän on varmistettava, että yhteiskuntiemme toimintaa ei voida heikentää eikä EU:n yhtenäisyyttä sirpaloida, Sipilä totesi kokouksen tiimoilta.

EU-maiden päämiehet keskustelivat myös muun muassa terrorismin torjunnasta sekä Euroopan komission esityksestä perustaa pysyvä 10 000 hengen operatiivinen joukko valvomaan EU:n ulkorajoja. EU:n masinoimat sotajoukot ovat herättäneet ristiriitaisia mielipiteitä niin kansassa kuin poliitikoissakin.

– Suomen lähtökohtana on, että jokainen maa huolehtii ensisijaisesti itse rajavalvonnastaan. Samalla on kuitenkin hyvä kehittää EU-tason yhteistyötä huomioiden se, että maidemme tarpeet ja rajavalvontajärjestelmät ovat hyvin erilaisia, pääministeri Sipilä sanoi.

Torstaina EU-johtajat keskustelivat myöskin Britannian EU-erosta. Näistä keskusteluista Britannia syystä tai toisesta jäävättiin ulos. On mahdollista, että neuvottelu erosopimuksesta sekä siihen liitettävästä poliittisesta julistuksesta EU:n ja Britannian tulevasta suhteesta venyvät lokakuulta marraskuulle. Brexit-suunnitelma on myös briteillä itsellään toistaiseksi kovin levällään.

– Aikataulua tärkeämpää on saada aikaan hallittu ero ja toimiva erosopimus, EU:n neuvottelukannat ovat selkeät, eikä niitä ole tarvetta muuttaa, pääministeri Sipilä totesi hieman ristiriitaisestikin EU:n korkeimpien brexit-neuvottelijoiden näkemyksien kanssa. Mm. EU:n pääneuvottelijana brexitissä toimiva Michael Barnier tuntuisi olevan kovin välinpitämätön sen suhteen, mitä briteille tapahtuu brexitin jälkeen ja tämä onkin tehnyt kaikkensa sen eteen, että Iso-Britannia hyötyisi erosta mahdollisimman vähän.

Keskiviikkona työillallisella EU-johtajat keskustelivat etenemisestä Euroopppa-neuvoston kesäkuussa linjaamissa muuttoliiketoimissa. Jäsenmaat ovat tutkineet, miten mereltä pelastetuista voidaan huolehtia EU:n alueelle perustettavissa valvotuissa keskuksissa sekä Välimeren alueellisten maihinnousujärjestelyjen puitteissa. Keskusteluissa todettiin, että on ratkaisevan tärkeää kehittää yhteistyötä Afrikan maiden kanssa. Mitään itse maihinnousua ehkäisevää ei tiettävästi käsitelty. Suomen virallisen mielipiteen mukaan linjaukset on toteteutettava ripeästi.

On tärkeää, että näitä linjauksia aletaan toteuttaa käytännössä. Korostin puheenvuorossani myös, että näihin järjestelyihin on varattava riittävät resurssit. Lisäksi korostin, että Afrikan strateginen merkitys Euroopalle kasvaa. Meidän on mietittävä uusia ja innovatiivisia keinoja Afrikan tukemiseksi. Etenkin kauppaa ja investointeja pitää lisätä, Sipilä maalaili.

Lähde: Valtioneuvosto

Aiheeseen liittyvää:

15 thoughts on “Sipilä osallistui epäviralliseen huippukokoukseen – Huolissaan mm. EU:n sirpaloitumisesta

 • 22.9.2018 at 10:16
  Permalink

  Joopa joo, että rajavalvontaa ja kaikkea sellaista ja että ihan jopa jäsenvaltiot itse hoitavat sitä Sipilän mukaan. Miten lienee Suomen rajavalvonnan laita?
  On myös ihme Afrikka-villitys näillä EU-globalisteilla. Pitäisi päästä Kiinan kansa kilpailemaan Afrikan resursseista kuten huippulaadukkaasta työvoimasta (lue ”orjista”). Hesarissa pääkirjoituksen laatinut kalergisti vihjaisi taas, että Afrikassa on tarjolla Euroopalle nuorta ja osaavaa työvoimaa ja että siinäpä olisi oiva ratkaisu Euroopan ongelmiin. Nuokin ongelmat ovat aivan itse keksittyjä, sillä ei ole mikään katastrofi, jos Euroopan väkiluku vähän pienenee ja talous hieman supistuu. Onhan se jo ympäristönkin kannalta suotavaa.

  Reply
  • 22.9.2018 at 13:20
   Permalink

   Somalit ovat paras esimerkki tuosta ”osaavasta” työvoimasta.

   Robotit, tekoäly ja muu automaatio tulevat korvaamaan jo melko lähellä olevassa tulevaisuudessa huomattavan osan suomalaisestakin työvoimasta.
   Tekoäly tulee korvaamaan myös yliopistotason koulutuksen saanutta suomalaista työvoimaa. Mihin töihin soveltuvat kieli-, luku- ja ammattitaidottomat kamelikuskit ja lammaspaimenet kehitysmaista?!

   Reply
 • 22.9.2018 at 10:20
  Permalink

  Siinä meillä maalari.Täysin tarpeeton äijä noissa kuvioissa.Suomen kannalla ei mitään merkitystä ja painoarvoa eussa.

  Reply
 • 22.9.2018 at 11:37
  Permalink

  Teeskenteleekö Sipilä vai eikö hän todellakaan näe metsää puilta? Sama koskee valtaosaa politikoista meillä ja muissa Eu-maissa. Typeryyteen asti viety ylpeys estää tunnustamasta, että tulipahan tehtyä vääränlaista politiikaa ja Eu on siitä syystä sirpaleinen ja heikko.
  Venäjällä ja hybridiuhkilla ja muilla peloittelu on keino peitellä Eu: ja Suomen politiikan ääliömäisintä virhettä monikulttuurisuutta ja pakko islamisointia.

  Reply
 • 22.9.2018 at 11:42
  Permalink

  Tuo on jauhanut jo vuosia, eikä ole tehnyt mitään konkreettista Suomen turvallisuuden hyödyksi, vaheellisen turvapaikanhaun ehkäisemiseksi tai muutakaan mikä järkevöittäisi maahanmuuttopolitiikkaa. Mitkään lupaukset eivät pidä ja kansainvälisistä sopimuksista on valehdeltu ihan pokkana jatkuvasti. Haittaa hän on kyllä tehnyt joidenkin mielestä kunnioitettavalla tavalla.

  Reply
 • 22.9.2018 at 12:05
  Permalink

  Pipilä on huolissaan, kun ei pääse useammin imemään natsihuora merkelin persettä. Pian tuokin kusipää pakenee masta natsiunionin suojavirkaan, kuten viime aikaiset kusipää pääministerit ovat kaikki tehneet pistettyään maan niin perseelleen kuin olla ja voi.

  Reply
 • 22.9.2018 at 12:09
  Permalink

  Itse haluaisin itselleni sellaisen pääministerin, joka tässä tilanteessa kysyisi: Millainen politiikka on Suomen kannalta parasta tällaisessa EU:n sirpaloitumistilanteessa?

  Reply
 • 22.9.2018 at 13:24
  Permalink

  Euroopan valkoisessa, Kalergi-suunnitelman mukaisessa kansanmurhassa Merkelin aisaparina toimiva Rotschild-agentti Macron lupaa 200 miljoonaa afrikkalaista ”siirtolaista” Eurooppaan seuraavien 30 vuoden aikana:

  ”Pres. Macron: EurAfrica is Our Future – with 200 Mio. African Immigrants within the Next 30 Years. Europe´s (Illuminati-Masonic) Destiny Bound with Africa”. Germany opens up for Airbridge for Fleeing ISIS /Al Kaida Warriors.””,
  https://new.euro-med.dk/20180420-pres-macron-eurafrica-is-our-future-with-200-mio-african-immigrants-within-the-next-30-years-europes-illuminati-masonic-destiny-bound-with-africa-germany-opens-up-for-airbridge-for.php

  Macron esitti Rotschildin NWO-ohjelman, johon kuuluu osana Merkelin ja Macronin johtama EU – hyvästi demokratia:

  ”French Pres. and Rothschild Banker Macron Presenting Program of NWO-One-World-State. Good-bye, Democracy. EU Rules – Merkel/Macron Rule the EU”,
  https://new.euro-med.dk/20170908-french-pres-and-rothschild-banker-macron-presenting-program-of-nwo-one-world-state-good-bye-democracy-eu-rules-merkelmacron-rule-the-eu.php
  (NWO, New World Order eli Uusi maailmanjärjestys)

  Reply
  • 22.9.2018 at 13:25
   Permalink

   Näin Rotschild-agentti Macronin johtamassa Ranskassa:

   ”Valkoihoiset isät katoavat ranskalaisista oppikirjoista
   Euroopan väestön vaihtaminen nälyy oppikirjoissakin.

   Ranskan johtava oppikirjojen valmistaja, ja yksi niistä harvoista kustantamoista joilla on opetusministeriön sertifikointi, näyttää alakoululaisille suunnatussa, ja jo kouluihin jaetussa oppikirjassa arabi-ranskalaisen perheen, jossa äiti on ranskalainen. Toisinpäinhän se ei voisi olla, sillä muslimit vahtivat tyttöjään.

   Editions Nathanin sivulle.
   Samantyyppistä, rodullisesti suuntautunutta materiaalia, jaetaan koululaisille useissa EU-maissa, mm. Ruotsissa.”

   https://mvlehti.net/2018/09/15/valkoihoiset-isat-katoavat-ranskalaisista-oppikirjoista/

   Reply
  • 22.9.2018 at 13:30
   Permalink

   Näin Yhdysvalloissa:

   PERCENTAGE OF WHITES IN AMERICA

   1920 : 90% White
   1930 : 90% White (no change)
   1940 : 90% White (no change)
   1950 : 90% White (no change)

   1965 : 89% White (1% less white)
   1970 : 87% White (2% less white)
   1980 : 83% White (6% less white)
   1990 : 76% White (7% less white)
   2000 : 72% White (4% less white)
   2010 : 68% White (4% less white)
   2015 : 61% White (7% less white)
   (See here for 2015 figure)

   CHANGE FROM 1950 : 32% less white.

   Note. The figures from 1920 to 2010 given above come from the US Census Bureau.

   ”The Coudenhove-Kalergi Plan: White Genocide by Design (Part 2)”,
   https://www.theoccidentalobserver.net/2016/10/05/the-coudenhove-kalergi-plan-white-genocide-by-design-part-2/

   Artikkelin ykkösosa: https://www.theoccidentalobserver.net/2016/10/04/the-coudenhove-kalergi-plan-white-genocide-by-design-part-1/

   Merkelin-Macronin, Kalergi-suunnitelman mukaisella valkoisen kansanmurhan-politiikalla nuo prosenttiluvut tulevat Euroopan osalta olemaan paljon rumemmat.

   Reply
 • 23.9.2018 at 07:07
  Permalink

  OIKEA AITO monikulttuurisuus on sitä että erilaiset KANSALLISVALTIOT elävät sovussa tehden yhteistyötä talouden, sivistyksen, tieteen, taiteen ym. kanssa.
  Tämä keinotekoinen kulttuurien sekoittaminen aiheuttaa vain uskonnollisia, poliittisia ja etnisiä konflikteja. Pahimmassa tapauksessa sisällissotia.

  Reply
 • 23.9.2018 at 09:25
  Permalink

  Eu todellakin sirpaloituu ja hyvä niin!
  Globalistiroistojen suunnitelma kusee!
  Kansallisvaltiot haluavat itsenäisyytensä takaisin.
  Kehitysmaalaisten invaasiolle halutaan loppu.
  Edelläkävijöinä Unkari, Tsekki, Italia ym joilla johdossa oikeita valtiomiehiä.
  Sipilät ja muut lahjotut konnat joutavat helvetin kuuseen, kansat heräävät vastustamaan tätä federalistien suurta kusetusta!

  Reply
 • 23.9.2018 at 09:27
  Permalink

  Sipilä: Annan taloni pakolaisille.
  Maailman kusipäisimpiä lausuntoja!

  Reply
 • 24.9.2018 at 07:51
  Permalink

  Mitä EU tarvitsee mitään ”ulkorajojen” valvontaa kun sen nimenomainen agenda on se, että rajat ”vuotavat kuin seula”. On selvää kuten nk. YK:n rauhanturvaamisenkin kanssa ovat suomalaiset ensimmäisenä ”päällään” uhraamassa Suomen taloudellisia ja sotilaallisia voimavaroja EU:n rajavalvonnassa aina palveluksessa kuolleisiin suomalaisiin tyttöihin ja poikiin laskematta ruumiita, koska EU:n herrat ja rouvat siitä vähän kehaisevat, niin täällä ollaan suu messingillä ja valmiit laittamaan uutta tykinruokaa ”yhteisen” asian hyväksi.
  Sipilä on täysi älykääpiö, joka nuoleskelee Saksan Angela Merkelin takapuolta ja saa ”Euroopan kartan” pöksyihinsä kätellessään Ranskan elitistä presidenttiä Emmanuel Macronia, joka käyttää ranskalaisten veronmaksajien rahoja surutta ylelliseen elämäänsä ja tiuskii tavallisille työtä tekevälle kansalle, joka kärsii samanlaisesta kurjuudesta kuin Suomessakin pääministeri Juha Sipilän hallituksen hallitessa ala-arvoisesti ja kallistamatta korvaansa työttömille edes suoden heille ihmisarvoisen kohtelun rahallisen tuen muodossa vastineeksi siitä epäonnistuneesta ja täysin laiminlyödystä työllisyyspolitiikasta jota hänen hallituksensa on harjoittanut koko valtakautensa aikana. Päinvastoin, hän laittanut suomalaiset työttömät maksamaan siitä aivan kuin se olisi heidän syytänsä eikä hänen resuisella ”aktiivimallilla” ole muuta tarkoitusta kuin halventaa suomalainen työtön, joka ei ole työttömänä laiskuuttaan vaan siksi, ettei sitä yksinkertaisesti ole ja kun varsinkin tietää sen ikiaikaisen tosiasian, ettei suomalaista Suomessa elätetä ”oloneuvoksena” toisin kuin nk. ”pakolaisia”, joista eräät heistä ovat maanneet Suomessa täysihoidossa jo 30-vuotta tekemättä yhtään mitään leipänsä eteen, vaan kaikki on tullut kuin somalille tyylikalusteet Kelasta koko 30 -henkiselle pesueelle. Sipilän, Orvon ja Soinin ”lopullinen ratkaisu” tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että koko Suomi ajetaan luovutustilaan, jolloin sen on pakko ilman kansan nurinoita liittyä yhdeksi takapajuiseksi periferiaksi EU:n liittovaltioon, jota johtavat yksinvaltaisesti Brysselin korruptoituneet poliitikot ja EU-virkamiehet salaseurasissa kokouksissa, joista ei edes laadita pöytäkirjoja tai anneta tietoja julkisuuteen missään vaiheessa. Tehden päätöksiä, jotka yksittäisten EU-kansalaisten kannalta voivat olla kuinka tuhoisia hyvänsä aina hengen menoon saakka, sillä pilalle pilaantuneiden ja kaiken ihmisyytensä menettäneiden kaiken vain rahassa laskevien byrokraattien ja poliitikkojen kieroutuneiden mielten tuottamien päätösten laatu on ihmisoikeuksien kannalta mitä ala-arvoisinta ja käsitellen ihmistä kuin tavaraa tai yhtä elotonta tuotannontekijää, jonka voi vaihtaa aina toiseen kuin yksittäisen rattaan koneistossa.

  Reply
 • 24.9.2018 at 13:16
  Permalink

  ”Huolissaan Eu:n sirpaloitumisesta”??? Miksi???
  Sitähän tämä harjoitettu politiikka aiheuttaa

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.