Reijo Tossavainen: Punavihreän paremmiston moraaliposeeraus on moraalitonta poseerausta

Minua ärsyttää itseään hyvinä pitävien ihmisten innokkuus paheksua henkilöä, jonka jalka heikkona hetkenä lipsahtaa kaidalta polulta. Armoa ei anneta. Varsinkin nykyisenä someaikana agendatoimittajien johtama mukasuvaitseva kenttäoikeus tuomitsee alta aikayksikön. Vainon kohteeksi joutuneelta ei kysytä useimmiten mitään, mutta langettava tuomio on varma.

Joskus syitä paheksunnalle löytyy, mutta kenttäoikeuden tuomio on usein tekoon nähden kohtuuton. Joskus mennään täysin metsään, ja tuomio on perusteeton. Esimerkkinä siitä olkoon Tomi Metsäketo. Hänet tuomittiin aiheettomasti ja siitä mies on saanut kärsiä todella paljon. Oikeusturva näiden kenttäoikeuksien muiluttamaksi joutuneiden osalta on useimmiten olematon.

Moraaliposeeraus on suomen kielen uudissana ja ilmeisesti lähtöisin Jussi Halla-ahon kynästä. Sana tarkoittaa sitä, että moraaliposeeraava henkilö haluaa osoittaa olevansa omasta mielestään muita parempi ja siksi samalla myös oikeutettu arvostelemaan muita. Malkaa omassa silmässä ei yleensä havaita tai ei haluta havaita.

Tapaus Jani Toivola on siitä ajankohtainen esimerkki. Miesoletettu on sairauslomalla eduskuntatyöstä, mutta hän ajelee taksilla veronmaksajien piikkiin hyvin palkattuun keikkatyöhön, jonka voidaan katsoa kuuluvan kansanedustajan työnkuvaan ilman erillistä korvausta. Moraalisesti monellakin tapaan tuomittavaa toimintaa.

Televisiossa Tomi Metsäkedon ajojahtiin sekaantunut julkkistoimittaja Maria Veitola haastatteli Toivolaa, joka kirkkain silmin vakuutti, että hän ei ole tehnyt juridisesti eikä moraalisesti mitään väärää.

Tätä moraaliposeerausta tukee punavihreä agendamedia. Jokaiseen pieneenkin persutöppäykseen hanakasti tarttuva HS-Pravda on hyvin hiljaa. Samoin Yle. Vain iltapäivälehdet ovat penkoneet Toivolan ikäviä asioita julkisuuteen.

Myös punavihreät poliitikot ovat hiljaa. Esimerkkinä olkoon poliitikoista ilmeisesti kaikkein ahkerin Twitter-kommentoija Ville Niinistö. Kävin läpi hänen noin sata viimeistä twiittiään. En löytänyt sieltä yhtään Toivolaan liittyvää. Sen sijaan Soini, abortti, Sipilä, hallitus, koulutus ja ympäristö olivat hyvin esillä.

Oi aikoja, oi tapoja!

…………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

9 thoughts on “Reijo Tossavainen: Punavihreän paremmiston moraaliposeeraus on moraalitonta poseerausta

 • 22.9.2018 at 13:08
  Permalink

  ”Punavihreän paremmiston moraaliposeeraus on moraalitonta poseerausta”

  Juuri noin!

  Sitä ovat tukemassa myös Brysseliä kumartavat valtaapitävät punaliberaalit punaporvarit yhteistyössä viherkommunisti-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian kanssa.

  Reply
 • 22.9.2018 at 14:19
  Permalink

  Metsäketo on kai haastamassa ilmeisesti perättömiä puhuneita me-too-wannabenaisia oikeuteen, en tiedä onko Tuomas Enbuske siinä joukossa.

  Reply
 • 22.9.2018 at 18:53
  Permalink

  Ei eduskunnassa ole yhtäkään puoluetta joka välittäisi suomalaisista.

  Näiden eduskunnassa olevien puolueiden nk. kansanedustajat ovat pelkkiä sätkynukkeja joita vedetään narusta.

  Ei ole todellisuudessa mitään oppositiota. Vain valeoppositiota.

  Jos vihreät ja vasemmisto muodostavat hallituksen seuraavien vaalien jälkeen, tiedetään jo etukäteen mitä siitä seuraa. Lisää veroja, lisää matuja, lisää valvontaa.
  Jos Sipilän tai Orpon porukka jatkaa se tietää lisää veroja, lisää matuja, lisää valvontaa.

  Samaa paskaa eri käärössä.

  Supikoirat(äänestäjät) menevät taas loukkuun, ja sen he tosiaan ansaitsevatkin. Jos on tyhmempi kuin kapinen supikoira ei ansaitse muuta kuin raippaa ja kuritusta.

  Reply
 • 22.9.2018 at 19:22
  Permalink

  Harkimon vetämä nyt liike on tyhmän äänestäjän harhautusoperaatio.

  Tämä liike korvaa siniset seuraavassa hallituksessa. Kulisseissa on jo soviteltu varmasti Harkimolle ministerin paikkaa. Siniset katovat puoluekartalta ja tilalle tulee nyt liike joka on Sipilän ja Orpon apupuolue.

  Reply
 • 23.9.2018 at 09:28
  Permalink

  Nuo mädätykset eivät onneksi jää edes valtamedian sensuuriin, pelkäävät kait samaa kuin mitä on tapahtumassa esim. Itävallassa ja Italiassa. Eurooppa on muuttumassa hitaasti mutta varmasti, onneksi

  Reply
 • 23.9.2018 at 16:17
  Permalink

  Persut oli itseasissa oikessa äänestäessään tyhjää Soini -asiassa.

  Änestäessään aborttia vastaan olisi samalla kannattanut punavihermarxilaiskommunismikoneistoa.

  Äänestäessään puolesta olisi äänestänyt hallituksen puolesta, jota ei mielestäni pidä tehdä.

  Reply
  • 24.9.2018 at 05:28
   Permalink

   Niin ja se että tämä vale hallitus jatkaa ja sekoilee yhä enemmän, vaikuttaa persujen kannatuksen nousuun kun vaalit lähestyy.

   Reply
 • 25.9.2018 at 00:32
  Permalink

  Kokoomuksen moraaliposeeraus.

  Niin läpinäkyvää ja halpaa mielistelyä. Ennen vaaleja.

  Kokoomuksen ministerit uhkaavat erota Helsingin Suomalaisesta Klubista jos klubi ei ota jäsenikseen myös naisia.

  Hyvä! Suomalainen Klubi pääsee eroon ainakin näistä kokoomuslaisista naisministereistä!

  Meneekö äänestäjä taas halpaan. Tuliko Orpolle ja Mykkäselle nyt sädekehä pään ylle.

  Kokoomus on vihreiden ja feministien puolue.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.