Nyrkkejä ja teräaseita ”nasujaisissa” Vantaalla – mistä on kysymys?

Nasujaisia, toiselta nimeltään nahkiaisia, on järjestetty tänä syksynä Vantaalla useana peräkkäisenä perjantaina, mutta niiden luonne on muuttunut entistä väkivaltaisemmaksi.

Poliisin mukaan lukion alkamiseen liittyvillä nasujaisilla ei ole virallista järjestäjää, vaan oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat ne itse kouluajan ulkopuolella. Tieto nasujaisten ajasta ja paikasta tavoittaa poliisin yleensä parhaiten lukioiden ja nuorisopalveluiden kautta, mutta ei aina – välillä tapahtumat tulevat yllätyksenä kaikille toimijoille, jolloin poliisi ei ehdi järjestää paikalle tarvittavaa valvontaa.

Mikä nasujaisissa sitten viranomaisia huolettaa? Ongelmana eivät ole itse nasujaiset, vaan niiden jatkot. Nasujaisten jatkoja seuraamaan tulee myös koulujen ulkopuolisia henkilöitä, joista osan tarkoituksena on aiheuttaa eripuraa ja häiriöitä juhlijoiden keskuudessa.

Tilanteet ovat johtaneet tappeluihin, joista on kirjattu poliisille rikosilmoituksia. Juhlimiseen liittyy olennaisesti se, että alaikäiset käyttävät päihteitä, jolloin heistä tulee helppoja rikoksen uhreja. Juhlapaikoilta on kirjattu tänäkin syksynä rikosilmoituksia varkauksista ja ryöstöistä pahoinpitelyiden lisäksi.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on saanut muun muassa Jokiuoman puiston ympäristön asukkailta tiukkaa palautetta nasujaisten jatkojen aiheuttamasta häiriöstä.

Niin Jokiuoman puistossa kuin Heurekan rannassa ovat täysin sivulliset henkilöt joutuneet väkivallan kohteiksi, kun heiltä on esimerkiksi pummattu tupakkaa ja sen jälkeen lyöty nyrkillä kasvoihin. Usein rikoksentekijät liikkuvat 5-8 henkilön porukassa, joka ottaa kohteekseen jonkun juhlijan.

Tämän vuoden nasujaisista tehdyistä rikosilmoituksista nousee esille se, että rettelöitsijöiden on nähty kantavan mukanaan teräaseita. Poliisin mielestä ilmiö on vaarallinen: kun nuoret kantavat mukanaan teräaseita, ja jos niitä äkkipikaistuksissa käytetään, se voi johtaa peruuttamattomiin vammoihin.

Poliisi miettii nyt yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, miten nasujaisia voitaisiin jatkossa viettää Vantaalla turvallisemmin ja häiriöittä.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Nyrkkejä ja teräaseita ”nasujaisissa” Vantaalla – mistä on kysymys?

 • 21.9.2018 at 17:07
  Permalink

  Siis modernin ajan kylätappeluita. Mistä poliisi on huolissaan? Ai niin, tietysti siitä, että haittamaahaanmuuttajat ja jo pidemmän aikaa täällä majailleet Somalian lahja Suomelle eli somalit saavat ikävästi pataansa suomalaisilta ”rasisteilta”, jotka haluavat vain käyttää ”kielitaitoaan” kotoutumattomia uussuomalaisia kohtaan. Ts. ”puhua samaa kieltä” heidän kanssaan, mutta eihän sellainen ”kansainvälistyminen käy päinsä, jossa kantasuomalainen ”valkoisen ylivallan” edustaja sanoo sen ”viimeisen sanan” niin nasevasti, että oikein näkyy yksi ja tuhat tähteä yössä.

  Reply
 • 22.9.2018 at 12:50
  Permalink

  ”Poliisi miettii nyt yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, miten nasujaisia voitaisiin jatkossa viettää Vantaalla turvallisemmin ja häiriöittä.”

  ilmeisesti poliisi ei ymmärrä rikkautta.
  Ja nasujaiset pitäisi kieltää, koska nasusta tulee helposti mielleyhtymä possuihin, joka taas on haram

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.